Menu
Hverdagen / Teknologi

“The Phantom of the Opera” som film

Jeg tror der findes to slags mennesker. Dem, der er til Andrew Lloyd Webbers storslåede og lettilgængelige musicals, og dem, der under ingen omstændigheder kan klare dem. Jeg høre til den første kategori og kan sagten lytte til hans lette musik. I går var ejg så heldig at få tændt for fjernsynets DR2 20 minutter over 8 og så at de sendte The Phantom of the Opera som film. Jeg har altid ønske at se den i London med Sarah Brightman i hovedrollen som Christine, men nåede det aldrig. Nu kunne jeg så se musicallen på tv og med en anden rollebesætning. Den gjorde sig fortrinligt på tv, men jeg er sikker på at den på ingen måde kan sammenlignes med teatrets. Jeg håber jeg en dag får tid og mulighed for at se den på den store scene. 🙂

I katakomberne under operaen i Paris lusker et mystisk og musikalsk spøgelse rundt og driver sangerne til vanvid. Spøgelset forelsker sig i korpigen Christine og skyer ingen midler i sine forsøg på at fremme hendes position på scenen, så hun kan blive førstesopran. Samtidig forelsker Christine sig i Raul: Men men den slags utroskab finder fantomet sig ikke i. Baseret på Andrew Lloyd Webber musical af samme navn og Gaston Leroux’ roman “Le Fantôme de L’Opéra”.

0

8 kommentar

 • Pernille
  3. marts 2011 at 11:24

  Jeg var så heldig at blive inviteret ind og se den på det Ny Teater, dengang den blev sat op i København. Jeg synes den er rigtig flot, og musikken let og ørehængende 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. marts 2011 at 12:22

   @Pernille: Aii hvor var du heldig – gad virkelig godt ind og nynne med på de dejlige sange og se hele setuppet. 🙂

   Reply
 • Jens
  3. marts 2011 at 17:40

  Jeg tilhører den anden slags…. jeg kan bare ikke lide musicals. Jeg har været i Det ny Teater et par gange(Ikke frivilligt) og det har bekræftet alle mine fordomme. “Cats” er den værste teateroplevelse jeg nogensinde har haft og jeg forstår simpelthen ikke hvorfor folk ser den.

  “Phantom of the opera” kan jeg godt forstå, selv om jeg ved at det ikke er noget for mig. Men cats? I dont get it! 😉

  Reply
  • Catarina
   3. marts 2011 at 19:36

   @Jens: Jeg kan heler ikke lide alle, men mange af den er ok. 🙂 Jeg så faktisk Cats, da jeg, for rigtig mange år siden boede 1 år i London – en fantastisk forestilling og helt vil flot opsætning, men det var i et rundt teater og hele teatret blev brugt som scene. Virkelig flot. 🙂

   Cats kan omsættes til mennesker, de gamle bliver let udstødt og kan ike bruges til noget og når det så virkelig brænder på, så tyr man alligevel til de gamle. Sådan i grove træk. 🙂

   Reply
 • MarianneL
  3. marts 2011 at 18:12

  Jeg har været så heldig at se Phantom i London – en helt speciel oplevelse.
  Aftenens hovedperson blev sunget af en dansker, og selv om han ikke er min stil, ja, så var det det skønt at høre Stig Rossen, men det er jo snart mange år siden. 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. marts 2011 at 19:38

   @MarianneL: Nøjjj, det må have været så fantastisk – sidder helt og får kuldegysninger bare ved tanken. 🙂 Wauw, det må virkelig have været en oplevelse. 🙂

   Reply
 • Therese
  3. marts 2011 at 19:19

  Hmm…denne video starter, hver gang jeg loader din side. Ikke kun indlægget. Er det min browser eller har du slået det bevidst til?

  Reply
  • Catarina
   3. marts 2011 at 19:38

   @Therese: Det var selve filmen der startede automatisk. 🙁 Nu har jeg fundet en trailor fra YouTube som ikke starter af sig selv. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar