Herhjemme kan vi godt lide et drys müsli oven på vores yoghurt naturel (som ofte spises som dessert) og det må godt være sådan lidt til den søde side. Sønnike kan også godt lide lige indimellem at få en spiseskefuld på sine havregryn om morgen. Tidligere havde de en pose i Fakta som egentlig var ok, men den har de ikke mere. Men i den senere tid er jeg begyndt at lave vores egen müsli, og den er vi alle bare vilde med.
Ingredienser:
• 2 dl 5-kornsgryn
• 3 dl speltflager
• ½ dl hørfrø
• ½ dl solsikkekerner
• 1 dl mandler, grofthakkede
• 1 dl hasselnødder, grofthakkede
• 75 g mørk (70%) chokolade, grofthakket
• 1 ½ dl kogende vand
• 2 store spsk. honning
Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen på 180°
• Kom gryn, speltflager, hørfrø, solsikkekerner og nødder i et ovnfast fad.
• Opløs honningen i det kogende vand og hæld det over blandingen.
• Bland det hele godt, så alle ingredienserne i fadet er lidt fugtige.
• Rist blandingen ved i ovnen i 25-30 min. til den er gylden – husk røre rundt i blandingen et par gange undervejs.
• Når blandingen er kølet helt af, tilsættes den grofthakkede chokolade og müslien kommes i et glas med låg.
Husk du kan klikke på billederne for at se dem i stor størrelse.
0
19 kommentar
Helle K.
10. marts 2011 at 16:21Det må jeg vist prøve – jeg har lige ledt efter “den sædvanlige” i Fakta 🙂
Catarina
10. marts 2011 at 17:14@Helle K.: De får ikke “den sædvanlige” mere i Fakta – har spurgt. Men denne er også god, lidt mere “kornet” i det. 🙂
Helle K.
10. marts 2011 at 17:18Cat.: Tak – jeg fik ikke spurgt, men din lyder god, så den vil jeg prøve 🙂
Catarina
10. marts 2011 at 18:45@Helle K.: Du kan jo bare justere efter hvad I bedst kan lide og ikke lide. 😀
Rejen
10. marts 2011 at 18:33Uhmmm den lyder lækker…;-D
Catarina
10. marts 2011 at 18:45@Rejen: Det er det bestemt også og så er den super sund. 😀
MarianneL
10. marts 2011 at 19:51Uhmm, det lyder rigtig lækkert. Det må prøves, har lige købt 5korns-blanding.
Tak.
Catarina
11. marts 2011 at 06:43@MarianneL: Velbekomme, håber du synes om den. 😀
Therese
10. marts 2011 at 23:36Nøj, det skal prøves. Tak for opskriften 🙂
Catarina
11. marts 2011 at 06:44@Therese: Jammen velbekomme da, håber du kan lide den. 🙂
Madame
11. marts 2011 at 07:54Det lyder superlækkert! Ja, som du skrev hos mig, ser jeg at Ilhja har klokket lidt i det og blander to blogposter sammen, og der er allerede flere, der har skrevet sig på med S.
Ha’ en dejlig dag :-))
Catarina
11. marts 2011 at 08:02@Madame: Den er rigtig lækker.
Ja, og nu har jeg også fået mit S indlæg færdigt – så det kan du jo taget et kik på hvis du har lyst. 🙂
FruE
11. marts 2011 at 11:55Ser rigtig lækkert ud. Opskrift er gemt 🙂
God weekend.
Catarina
11. marts 2011 at 13:54@FruE: Tak og rigtig meget i lige måde. 🙂
Pia
1. april 2011 at 19:13laver lige en portion til min natural, synes slet ik der er nogle rigtig gode uden kokosflager, så nu prøver jeg selv at lave- efter din opskrift:o)
Catarina
1. april 2011 at 19:31@Pia: Nope, og jeg er ikke vild med kokos på den måde. Denne her er god – synes både sønnike og jeg. 😀
Line
7. maj 2012 at 21:49Ej det ser lækkert ud – og skøn blog 🙂
Hvor har du købt 5-kornsgryn henne? jeg var i føtex i dag og der havde de kun 5-kornsblanding..
Catarina
8. maj 2012 at 06:39@Line – Jeg købte den i Kvikly, men du kan sagtens bruge 5-kornablandingen fra Føtex, den har jeg også brugt efterfølgende. 🙂
Line
12. maj 2012 at 12:03Okay 🙂
Så fortsætter jeg med at bruge den, indtil jeg kommer i nærheden af en Kvikly 🙂
1 times kørsel er lige meget nok bare for at komme i en kvikly 😉