Menu
Kogebogen / Sødt, surt & salt

Hjemmelavet müsli med chokolade

Herhjemme kan vi godt lide et drys müsli oven på vores yoghurt naturel (som ofte spises som dessert) og det må godt være sådan lidt til den søde side. Sønnike kan også godt lide lige indimellem at få en spiseskefuld på sine havregryn om morgen. Tidligere havde de en pose i Fakta som egentlig var ok, men den har de ikke mere. Men i den senere tid er jeg begyndt at lave vores egen müsli, og den er vi alle bare vilde med.

Ingredienser:
• 2 dl 5-kornsgryn
• 3 dl speltflager
• ½ dl hørfrø
• ½ dl solsikkekerner
• 1 dl mandler, grofthakkede
• 1 dl hasselnødder, grofthakkede
• 75 g mørk (70%) chokolade, grofthakket
• 1 ½ dl kogende vand
• 2 store spsk. honning

Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen på 180°
• Kom gryn, speltflager, hørfrø, solsikkekerner og nødder i et ovnfast fad.
• Opløs honningen i det kogende vand og hæld det over blandingen.
• Bland det hele godt, så alle ingredienserne i fadet er lidt fugtige.
• Rist blandingen ved i ovnen i 25-30 min. til den er gylden – husk røre rundt i blandingen et par gange undervejs.
• Når blandingen er kølet helt af, tilsættes den grofthakkede chokolade og müslien kommes i et glas med låg.

Husk du kan klikke på billederne for at se dem i stor størrelse.

19 kommentar

  • Catarina
    10. marts 2011 at 17:14