Menu
Hverdagen

Når det nu skal være

Ja det der med, at vi skal stile urene frem, så er det da rart, at alt isenkrammet efterhånden er så godt lavet, at det gør det selv. Mobilerne, bloggen her, mit vækkeur og alle computerne klare det selv. Det eneste jeg lige har stillet på er, ovnen og når jeg rammer bilen engang, ja så skal det ur dernede også stilles.

Jeg er ikke uddelt begejstret for det hersens sommertid, da jeg har set hvordan det påvirker dyrene som til efteråret ligger spredt som døde dyr på vejene, da de lige pludselig ikke kan finde ud af af at bilerne køre en time før, end de har gjort hele sommeren. Og dem som er rigtig følsom, bruger uger på at vende deres soverytme om og det er som regel også de mennesker som er dem vi er glade for arbejder om natten og dermed ikke får Danmart til at gå i stå.

Besparelserne, ja det er jo derfor der i sin tid blev indført sommertid, det er jo også ret så tvivlsom og derfor mener jeg at den her forordning skal tages op til overvejelse igen. Den har jo tidligere være indført nogle år, for derefter at blive afskaffet igen. Og nu har den kørt siden 1980, faktisk den længste periode overhovedet.

Nå detvar så lige et lille surt opstød sammen med glæden over teknikken nu til dags. Nu vil jeg drikke min te og nyde den smukke søndag morgen, som lige nu er ret så solrig her hvor jeg befinder mig.

0

16 kommentar

 • Rejen
  27. marts 2011 at 09:20

  Ja det er smart med ure der kan stille sig selv, men jeg vil give dig ret, enten afskaf sommertiden eller også så lad den være som nu så vi får udnyttet lyset når de fleste af os har fri…;-D God søndag til dig…

  Reply
  • Catarina
   27. marts 2011 at 09:53

   @Rejen: Ja sådan har jeg det også. 🙂 Du ønskes også en god søndag. 🙂

   Reply
 • FruE
  27. marts 2011 at 09:20

  Her er det mit vækkeur (konfirmationsgave, så det er ikke nyt mere) samt armbåndsur og ovn der skal stilles. Resten klares automatisk, hvilket er skønt.

  Jeg vil sige, at på lys-kontoen nyder jeg, at vi sætter uret frem. Det giver lige lidt mere tid i de lyse stunder. Især når jeg ikke står meget tidligt op i weekenden 🙂

  God søndag.

  Reply
  • Catarina
   27. marts 2011 at 09:54

   @FruE: Jeg har nu være glad for at solen er stået op når mit vækkeur ringer kl 6, det går så lige et godt stykke tid til jeg kan glæde mig over et igen. 🙁

   Reply
 • Alice M
  27. marts 2011 at 09:45

  Jep og glæden over at iphonen stadig glemmer den skal ringe 🙁

  Reply
 • Alice M
  27. marts 2011 at 09:48

  Nå det var så åbenbart kun kl 5.33 min ikke gad for nu har den bimlet lystigt… Hmm

  Reply
 • Alice M
  27. marts 2011 at 09:50

  Nu røg jeg vidst i spam.. Hmm 🙂 det virker nu med alarmen kun strejke meget tidligt.

  Reply
  • Catarina
   27. marts 2011 at 09:55

   @Alice M: u har jeg ingen iPhone, men hvad jeg har læst på text-tv, så kan iPhone ikke selv finde ud af det med sommer og vinter tid og skal derfor stilles manuelt.

   Reply
 • Karin Abildhauge
  27. marts 2011 at 10:13

  Jeg er heller ikke begejstret for vi stiller uret 2 gange årlig.
  Besparelsen skulle være kr. 20,- pr. husstand om året, det dækker jo ikke for det der sker i naturen, altså med dyrene.
  Jeg husker det at være mor/forældre til småbørn, når vi stillede uret. Det var svært både når vi mistede en time, og når vi fik 25 timer i et døgn. Mine børn brugte mindst en uge på justering af dette, de skulle nemlig meget tidligt op i hverdagen, kl. 5.30.
  Det var kun min radio der svigtede, af digitale genstande. Yngste har iPhone, i dag virkede den.
  Ønsker dig en dejlig søndag der kun består af 23 timer 😉

  Reply
  • Catarina
   27. marts 2011 at 18:25

   @Karin Abildhauge: Hverken jeg eller mine børn har haft problemer med sommertid, men jeg har da hørt om mange som har og med den lille besparelse og alle de lig, så synes jeg virkelig a ordningen skal tages op til revision. 😉

   Også en god søndag til dig. 🙂

   Reply
 • Therese
  27. marts 2011 at 10:28

  Jeg eeeelsker vintertid, for der føler jeg at det er “rigtigt”. Sommertiden, tar’ det mig altid to tre dage at blive venner med 🙂

  Reply
  • Catarina
   27. marts 2011 at 18:26

   @Therese: Jeg hepper på at vi får normaltid hele året – så tror jeg flere har det godt og så ser vi heller ikke alle de døde dyr. 🙂

   Reply
 • Olines
  27. marts 2011 at 11:02

  Min iphone klarede selv omstillingen denne gang! Så der har vist fået justeret fejlen fra sidste omstilling.
  Jeg er ikke udpræget vild med dette skifte i tiden og skal lige bruge et par dage til, at indstile kroppen. Men lyset om aftenen, uhm det elsker jeg!
  God søndag til dig.

  Reply
  • Catarina
   27. marts 2011 at 18:29

   @Olines: Jeg har ingen iPhone, men kun læst om problemerne. Alle vores telefoner har de sidste mange år selv kunne finde ud af datoen, tiden og året så…

   Jeg bruger ikke lyset om aftenen andet end i weekenden og hvis det er til så mange gener for andre, så synes jeg vi skal holde os til normaltid. 🙂

   Også en god søndag til dig.

   Reply
 • Henrik
  29. marts 2011 at 15:29

  Jeg er enig, det er det rene tidspilde at bruge noget energi på den ordning, jeg forstår ikke det er afskaffet for længst

  Reply
  • Catarina
   29. marts 2011 at 17:53

   @Henrik: Næ, ærlig talt så burde det have været gjort for længe siden. Men de (politigerne) har for travlt med at kaste mudder efter hinanden.

   Reply

Skriv en kommentar