Menu
Teknologi

Makrosjov: 12

Så er det blevet tid til endnu en omgang Makrosjov.

Temaet for denne omgang af makrosjov er bestemt af sidste uges vinder, som jo var Per med dette fantastiske billede og temaet er:

DRØMME-AGTIGT

Makrosjov er, som navnet antyder, en lille makrofotoleg som er meget let at lege med på, du skal blot følge reglerne her neden for.

Regler:
Det eneste du skal gøre er:
• Tag et makrofoto af din fortolkning af ugens tema (eller finde et i dit billedearkiv)
• Lav et blogindlæg på din blog, hvor du linker til indlægget her
• Kom tilbage hertil og melde dit indlæg (ikke din blog) til på “Add your link” her neden for

• Alternativt kan du også linke til et billede på din Flickr konto eller Picasa konto, men husk, at det kun skal være til et specifik billede og ikke hele dit album/collection, samt at linke til indlægget her.

Husk, det er god stil, at gi’ nogle af de andre deltagere en lille kommentar.

Jeg tager mig den frihed,
at slette de bidrag som ikke følger ovenstående regler. 🙂

Du kan tilmelde dit billede/indlæg indtil tirsdag kl. 09:59.

Også i denne uge vil der være en afstemningen om det bedste billede og præmien er, æren og retten til at bestemme næste uges tema. 🙂 Selve afstemningen starter på tirsdag kl. 10:00 og slutter igen onsdag kl. 16:00. Jeg glæder mig til at se rigtig mange sjove, smukke og finurlige makrobilleder.

0

33 kommentar

 • Anders
  29. april 2011 at 20:59

  Et dejligt abstrakt emne, tror jeg 😉

  Reply
  • Catarina
   29. april 2011 at 21:03

   @Anders: Det samme tænkte jeg og med det samme fik jeg faktisk nogle ret cool idéer, men jeg ven ikke lige om vejret vil lege med, eller må jeg finde på noget andet. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  29. april 2011 at 21:32

  Jeg synes godt nok det er et svært emne, måske fordi jeg er træt – jeg må tænke mere i morgen 🙂

  Reply
  • Catarina
   30. april 2011 at 08:23

   @Helle K.: Ja, den er ikke sådan lige til. 🙂

   Reply
 • Ditte
  29. april 2011 at 23:08

  Hold da op, Per er ude med riven! Vi får kam til vores hår denne gang. Lad os se hvad de næste dage bringer af interessante bud 🙂

  Reply
  • Catarina
   30. april 2011 at 08:24

   @Ditte: Jeg er også spændt på at se fortolkningen af det emne. 🙂

   Reply
 • Louise
  30. april 2011 at 19:15

  Herligt emne 🙂 men også meget abstrakt og faktisk lidt halvsvært – ihvertfald glæder jeg mig meget til at se, hvad andre finder på 🙂 Om jeg når at være med ved jeg ikke, da elevplanerne kalder 🙂

  Reply
  • Catarina
   30. april 2011 at 19:30

   @Louise: Ja, helt et er det ikke. Jeg er nu nået frem til tre billeder og skal så bare lige beslutte mig for hvilket jeg vil deltage med. 🙂

   Reply
 • […] Ugens makrosjov, har denne gang temaet DRØMME-AGTIGT og det første jeg tænkte da jeg så det – fedt jeg har en masse idér, men da jeg så liget tænkte mine idéer igennem, ja så var der skisme ikke meget makro over dem og jeg måtte have de små grå i brug. Dette lidt udfordrende tema, er bestemt at sidste uges vinder som jo var Per. Efter at have været en tur i arkivet, så endte jeg faktisk med hele tre emner som kunne kommer makro og samtidig også har noget drømmeagtigt over sig. Jeg har valgt nedenstående som så bliver mit bidrag til legen. […]

  Reply
 • Nina
  1. maj 2011 at 18:24

  Der er formodentlig åbent for fri fortolkning af emnet. De første billeder har en tydelig positiv og romantisk tilgang til emnet. Så nu spreder jeg lige et par torne 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. maj 2011 at 19:02

   @Nina: Hvis du læser reglerne, så kan du se at der mere eller mindre er frit spil bare du overholder de få punkter der er. 🙂

   Og torne, dem kan jeg ikke se??

   Reply
  • Catarina
   1. maj 2011 at 19:13

   @Nina: VAr lige lidt langsom i opfattelsen. 😆 Rigtig flot billede og velkommen til spillet her. 😀

   Reply
 • Nina
  1. maj 2011 at 19:22

  håber at jeg ikke har et rødt kryds mere 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. maj 2011 at 19:24

   @Nina: Det røde kryds har du hele tiden lige indtil afstemningen starter, det er der kom for at du kan anullerer din deltagelse, jeg kan ikke se det. 🙂

   Reply
 • Nina
  1. maj 2011 at 19:26

  OK, så forstår jeg – jeg var bare bange for ikke at “være med”

  Reply
  • Catarina
   1. maj 2011 at 19:27

   @Nina: Nope, her kan alla som sagt være med, blot de overholder de enkelte regler. 😀

   Reply
 • Louise
  2. maj 2011 at 14:04

  Så kunne jeg få alle php koderne til at passe sammen – herligt, så kunne det lige nåes 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. maj 2011 at 17:47

   @Louise: Dejligt at du nåede det og jeg må vist heller kikke lidt nærmere åp dit billede. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  2. maj 2011 at 15:08

  Det er vist et tema, som skriger på spejlrefleks 😉

  Reply
  • Catarina
   2. maj 2011 at 17:54

   @Helle K.: Nope, bare en masse fantasi. 😀

   Reply
 • Macrosjov – drømmeagtigt
  2. maj 2011 at 15:15

  […] macrosjov – drømmeagtigt Share var button = document.getElementById('facebook_share_link_6107') || document.getElementById('facebook_share_icon_6107') || document.getElementById('facebook_share_both_6107') || document.getElementById('facebook_share_button_6107'); if (button) { button.onclick = function(e) { var url = this.href.replace(/share.php/, 'sharer.php'); window.open(url,'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436'); return false; } if (button.id === 'facebook_share_button_6107') { button.onmouseover = function(){ this.style.color='#fff'; this.style.borderColor = '#295582'; this.style.backgroundColor = '#3b5998'; } button.onmouseout = function(){ this.style.color = '#3b5998'; this.style.borderColor = '#d8dfea'; this.style.backgroundColor = '#fff'; } } } […]

  Reply
 • De 2 andre | Catarina.dk
  2. maj 2011 at 17:41

  […] havde faktisk hele tre billeder som jeg mente, godt kunne tage del i denne uges makroleg. De to jeg valgte fra er disse to […]

  Reply
 • Catarina
  2. maj 2011 at 18:06

  @Djohanne- Rigtig fedt billede at en smuk lilje og godt fundet på – for temaet er ikke af de lette. 🙂

  Jeg ville godt have kunne kommentere hos dig, men skulle oprette en bruger og jeg synes ikke jeg vil oprette mig flere steder end jeg allerede er: 😉

  Reply
 • Ditte
  2. maj 2011 at 18:42

  Så, nu lykkedes det omsider at vælge mellem alle de ret sære billeder jeg har taget!
  Forøvrigt så ved jeg ikke om det er ’tilladt’ at manipulere billederne i fx Photoshop? Der kan jo virkelig leges på en måde som ville passe storartet til denne uges tema 😉 Jeg lavede et forsøg, men blev usikker på om det gik an, sådan at snyde sig til effekter udenom optikken 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. maj 2011 at 20:49

   @Ditte: Der står ikke noget om at man ikke må manipullere, så længe det bare er makro, det det jo er hovedformålet med legen. Men det fedeste er jo nok at lave billedet i kameraet. 🙂 🙂

   Reply
 • Helle K.
  2. maj 2011 at 19:31

  …så har jeg snydt 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. maj 2011 at 20:49

   @Helle K.: ???

   Reply
 • Makrosjov XII | TEILMANN
  2. maj 2011 at 22:03

  […] betød som bekendt, at jeg fik lov at bestemme emnet/temaet for Makrosjov XII hos […]

  Reply
 • Helle K.
  3. maj 2011 at 08:36

  Jeg mener, hvis man ikke må have ændret billedet i photoshop… det har jeg nemlig gjort. Men jeg kan se, at det måtte jeg godt. jeg tror, at noget af grunden til mine manglende ideer er, at jeg har haft for meget om ørerne i weekenden… så kan jeg da redde æren på den måde 😉

  Reply
  • Catarina
   3. maj 2011 at 08:47

   @Helle K.: Selvfølgelig m,å man ændre i Photoshop/Elements bare det stadig er makro, for det er jo hele ideen med legen. 🙂

   Reply
 • 22 timer og 5 min | Catarina.dk
  3. maj 2011 at 17:54

  […] Ja det er altså den tid der tilbage til at stemme om ugens makrobillede. Så hvis du ikke allerede har stemt, så sus om og afgi’ din stemme. […]

  Reply
 • Macrosjov |
  6. maj 2011 at 09:52

  […] uges bidrag til Macrosjov hos Catarina…. kategorien er i denne uge […]

  Reply
 • Makroleg#12 |
  6. maj 2011 at 10:22

  […] Denne uges makroleg har været udfordrende i høj grad Længe har jeg ikke vidst, hvad jeg skulle sætte på – men lige midt i en undervisningstime idag – ja så var ideen der lige pludselig. Så den må ha’ rumsteret i baghovedet. […]

  Reply

Skriv en kommentar