Menu
Kogebogen / Småretter & salater

Pastasalat

Jeg er gået helt i 80’er mode her il aften. Jeg har nemlig lavet en god gammeldags omgang pastasalat og for pokker da hvor smagte godt og så vagte den også minder fra de glade 80’ere. 🙂

Pastasalat

Ingredienser:
• 500 g pasta (jeg brugte konkylie formede pasta, da den kan rumme de hakkede grøntsager)
• 10 blommetomater
• 5 forårsløg
• 5 snack peber
• ½ agurk

Dressing:
• ½ dl. olivenolie
• 1 dl. æblecidereddike
• ½ dl. sweet chilli sauce
• 1 helt finthakket hvidløg eller 2-3 fed
• 1 spsk. ahornsirup
• 2 tsk. salt
• 2 tsk. friskkværnet hvid peber

Fremgangsmåde:
Kog pastaen til den er mør (ca. 8-9 minutter) og hæld vandet fra og skyld derefter pastaen under koldt vand, derved undgår du at den “koger” videre. Hæld den op en en stor skål som du er sikker på er stor nok til at rumme alle ingredienserne.
Hak/skær tomater, forårsløg, snackpeber og agurk i små firkanter og tilføj dem til den kolde pasta.
Bland nu det hele godt sammen og brug gerne klør 5.

Snup en mindre skål i skabet og hæld alle ingredienserne til dressingen i og pisk det hele godt sammen. Når du har gjort det, ælder du hele molevitten over pastasalaten og blander godt igennem. Lad salaten trække i et par timer på køkkenbordet. Men husk at blande rundet i den med jævne mellemrum, sådan cirka 4 gange i timen.

8 kommentar

  • Catarina
    11. juni 2011 at 19:06