Menu
Kogebogen / Småretter & salater

Pastasalat

Jeg er gået helt i 80’er mode her il aften. Jeg har nemlig lavet en god gammeldags omgang pastasalat og for pokker da hvor smagte godt og så vagte den også minder fra de glade 80’ere. 🙂

Pastasalat

Ingredienser:
• 500 g pasta (jeg brugte konkylie formede pasta, da den kan rumme de hakkede grøntsager)
• 10 blommetomater
• 5 forårsløg
• 5 snack peber
• ½ agurk

Dressing:
• ½ dl. olivenolie
• 1 dl. æblecidereddike
• ½ dl. sweet chilli sauce
• 1 helt finthakket hvidløg eller 2-3 fed
• 1 spsk. ahornsirup
• 2 tsk. salt
• 2 tsk. friskkværnet hvid peber

Fremgangsmåde:
Kog pastaen til den er mør (ca. 8-9 minutter) og hæld vandet fra og skyld derefter pastaen under koldt vand, derved undgår du at den “koger” videre. Hæld den op en en stor skål som du er sikker på er stor nok til at rumme alle ingredienserne.
Hak/skær tomater, forårsløg, snackpeber og agurk i små firkanter og tilføj dem til den kolde pasta.
Bland nu det hele godt sammen og brug gerne klør 5.

Snup en mindre skål i skabet og hæld alle ingredienserne til dressingen i og pisk det hele godt sammen. Når du har gjort det, ælder du hele molevitten over pastasalaten og blander godt igennem. Lad salaten trække i et par timer på køkkenbordet. Men husk at blande rundet i den med jævne mellemrum, sådan cirka 4 gange i timen.


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

1

8 Kommentar

 • Therese
  11. juni 2011 at 18:58

  Hi hi, totalt oldschool – men af og til er det bare det der duer 🙂

  SVAR
  • Catarina
   11. juni 2011 at 19:06

   @Therese: Jeps og familien var osse ret så begejstret. Dejligt forfriskende, 🙂

   SVAR
 • Olines
  11. juni 2011 at 22:42

  He-he, jeg sidder tilbage og smiler lidt. For hold da op hvor er det længe siden jeg har fået pastasalat og hold da op hvor fik jeg det mange gang i ´80 og begyndelsen af ´90. Måske skal det snart på menuen her igen, bare for en enkelt dag og bare for gamle dages skyld!

  SVAR
  • Catarina
   12. juni 2011 at 08:58

   @Olines: Her nøjes vi ikke med en enkelt dag. Nej den vil helt sikkert komme på menuen et par gange eller tre om året, for den smager nu altså dejligt og så er den forfriskende, crunchy og blød. 🙂

   SVAR
 • Deborah
  13. juni 2011 at 21:21

  Så er jeg meget “Old-School”, men det er jeg vist også, for det får jeg da sådan jævnligt. Ikke lige p.t., fordi jeg er på skrump, men det smager skønt. Din ser rigtig lækker ud, og skal prøves, når det igen bliver tid til det 🙂

  SVAR
  • Catarina
   13. juni 2011 at 21:40

   @Deborah: Velkommen tilbage som kommentator Deborah. 🙂

   Her har vi i hvert fald “genopdaget” retten og kommer til at lave den nogle gange om året – dejligt forfriskende tilbehør. 🙂

   SVAR
 • Claus Tønnesen
  23. juli 2013 at 11:56

  Hej jeg har været inde og kigge på dine dejlige opskrifter, og jeg har besluttet mig for at lave din pastasalat da jeg skal holde stor fødselsdag her om ikk så længe. Så mit spørgsmål går på hvor mange personer der er til i din opskrift. Vi bliver nemlig 70 personer så jeg skal lige have regnet på hvor meget jeg skal handle ind…

  SVAR
  • Catarina
   26. juli 2013 at 10:18

   Hej Claus
   Uha der spørger du om mere end hvad eg ved. Jeg vil sige at det selvfølgelig osse kommer an på hvor meget ander mad der er og hvad tid på dagen det er. Men jeg vil tro og det må du ikke hænge mig op på, men der er vel til en 8-10 personer hvis der osse er andre salater og skønt tilbehør. 🙂

   Rigtig god fødselsdagsfest. 🙂

   SVAR

Skriv en kommentar