Menu
Hverdagen

Ovnbagte auberginer med parmesan og citron

I køleskabet lå et par auberginer som ikke havde nået at ramme grillen her da vejret var godt. Og for at de ikke bare skulle ligge der og vente på at jeg måske lave moussaka af dem, tænkt jeg, at de da kunne blive blive lækker til en lækker tilbehør til aftens menu. Jeg havde osse en lille blog parmesan liggende og de to ting kombineret blev til noget ret så lækker tilbehør. Alle mand vil i hvert fald gerne have det igen. 🙂

Ingredienser:
• 2 auberginer
• Olivenolie
• 50-80 g parmesan, høvlet fint eller revet
• 1 rundt hvidløg eller 2-3 fed
• Citronsaft
• Salt
• Peber
• En lille håndfuld persille

Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen på 200°
• Skyld auberginerne og skær dem i skiver
• Tag en bradepande og put bagepapir i
• Smør bagepapiret med olivenolie
• Læg auberginerne i 1-2 lag i bradepanden
• Dryp olivenolie og citron på auberginerne
• Bag auberginerne i ovnen til de er møre, ca. 25 min.
• Når auberginerne er møre, tages de ud af ovnen og drysses med parmesan, salt, pebber og hvidløg
• Stil auberginerene tilbage i ovnen og bag dem endnu ca. 10 min. eller indtil osten er gylden

Lige inden du servere auberginerne, drysser du med dem den hakkede persille.

Velbekomme 🙂

10 kommentar

  • Catarina
    2. juli 2011 at 20:15