I køleskabet lå et par auberginer som ikke havde nået at ramme grillen her da vejret var godt. Og for at de ikke bare skulle ligge der og vente på at jeg måske lave moussaka af dem, tænkt jeg, at de da kunne blive blive lækker til en lækker tilbehør til aftens menu. Jeg havde osse en lille blog parmesan liggende og de to ting kombineret blev til noget ret så lækker tilbehør. Alle mand vil i hvert fald gerne have det igen. 🙂
Ingredienser:
• 2 auberginer
• Olivenolie
• 50-80 g parmesan, høvlet fint eller revet
• 1 rundt hvidløg eller 2-3 fed
• Citronsaft
• Salt
• Peber
• En lille håndfuld persille
Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen på 200°
• Skyld auberginerne og skær dem i skiver
• Tag en bradepande og put bagepapir i
• Smør bagepapiret med olivenolie
• Læg auberginerne i 1-2 lag i bradepanden
• Dryp olivenolie og citron på auberginerne
• Bag auberginerne i ovnen til de er møre, ca. 25 min.
• Når auberginerne er møre, tages de ud af ovnen og drysses med parmesan, salt, pebber og hvidløg
• Stil auberginerene tilbage i ovnen og bag dem endnu ca. 10 min. eller indtil osten er gylden
Lige inden du servere auberginerne, drysser du med dem den hakkede persille.
Velbekomme 🙂

10 Kommentar
yt
2. juli 2011 at 20:11Uhmmm, det lydder lækkert 😉
Tak for tippet.
Yt
Catarina
2. juli 2011 at 20:15@Yt: Velbekomme og ret så simpelt at lave. 😀
Lotte
2. juli 2011 at 22:04mums det ser lækkert ud, det må jeg prøve!
Catarina
3. juli 2011 at 08:09@Lotte: Det skulle du gøre og lige nu er de der auberginer jo vildt billige. 🙂
Helle K.
3. juli 2011 at 21:30Det lyder lækkert – jeg vil prøve din opskrift 🙂
Catarina
4. juli 2011 at 07:17@Helle K.: Det skule du gøre. 🙂
Nikolaj
22. december 2012 at 18:36Jeg har prøvet din opskrift – og det er faktisk første gang, at jeg virkelig har været tilfreds med grillede auberginer. Har prøvet mange gange, men denne smagte af mere! 🙂
Catarina
23. december 2012 at 09:44@Nikolaj – Så har du det som jeg og resten af familien her. Den her opskrift er også den eneste der dur.
Glædelig jul til dig og dine Nikolaj. 🙂
Bent Nielsen
8. marts 2020 at 15:08Når auberginerne er møre, tages de ud af ovnen og drysses med salt, pebber og hvidløg
Er det her du drysser osten på, fremgår ikke af teksten??
Catarina
8. marts 2020 at 15:13Hej Bent
Ja det er det og det er da i den grad en forglemmelse i selve opskriften 😊