Nu er det jo valgafen i dag, og ikke fordi vi plejer, som i altid, men i aften står den på flæsk. Ikke sådan almindelig flæsk, men spicy flæsk.
Ingredienser:
1 kg flæsk i skiver
3 tsk. tørret rosen paprika
3 tsk. alm. paprika
3 tsk. tørret løg (kan undværes)
3 tsk. tørret thimian
3 tsk. tørret persille
3 tsk. tørret basilikum
3 tsk. hele sorte peberkorn
3 tsk. tørret knust chilli
3 tsk. tørret hvidløg
3 tsk. tørret salvie
3 tsk. tørret rosmarin
3 tsk. sukker
Fremgangsmåde:
Alle indgridienserne smides i en morter og stødes, hvorefter det drysses ud over flæsket på bække sider.
Ovnen tændes på 220° og flæskes stilles i kold ovn hvorefter det steges til det er gyldentbrunt – ca.1/2 time, alt efter hvor hurtigt din ovn er oppe på 220° – i min tager det kun 8 min.
Jeg valgte at stille en bradepande med kartofler i både under og dermed steder de med og får det overskydende fra flæsket ned over sig og begge dele er så færdigt samtidig. Som tilbehør fik vi have dampet blomkål og salat.
0
8 kommentar
Helle K.
15. september 2011 at 18:39Velbekomme – det lyder og ser lækkert ud 🙂
Vi snakkede lige om, at vi aldrig – hverken hjemme eller sammen har fået flæsk på en valgaften, så her er det ikke en tradition.
Catarina
15. september 2011 at 18:48@Helle K. – Takker. 🙂 her er det osse første mens Søren og jeg har været sammen at det sker og sikke her dufter. 🙂
Marianne Sa
15. september 2011 at 19:12Hos os er det heller ikke et must – men i år blev det også til flæsk – dog æbleflæsk med kartoffelmos og det smager jo himmelsk.
Catarina
16. september 2011 at 06:35@Marianna Sa – Umm, æbleflæsk, det sakkede vi om nettop i går, at det skal vi have her i weekenden, det smager altså bare godt. 🙂
Botte
15. september 2011 at 21:17Ser mægtigt ud. Velbekomme
Catarina
16. september 2011 at 06:36@Botte – Det smagte himmelsk. 😀
Therese
16. september 2011 at 09:22Orv, det ser lækkert ud ! Vi fik den gammeldaws med persillesøws 😉
Catarina
16. september 2011 at 16:54@Therese – den gode gammeldaws er nu heller ikke så ringe, elsker persillesovs. 🙂