Menu
Bloggen & Bloggeriet

Jeg er for mærkelig, jeg ved det

Og tit tænker jeg over de mærkeligste ting og læser om underligste ting, men altså sådan er jeg nu én gang. Nå, men det der undre mig nu og som har gjort det i et halvt års tid, er altså bloggere som har deres kommentar felt åbent, men egentlig er “ligeglad” med de kommentar de får. Det være sig spørgsmål omkring et eller andet i indlægget eller en lykønskninger – der kommer aldrig nogen form for response. Ville det ikke være mere fair over for kommentatorene, at kommentarfeltet var lukket, eller er jeg helt galt afmarcheret, og ikke kender de uskrevne regler for bloggeri til bunds?

Jeg har det lidt sådan, at jeg heller vil svare en kommentator (eller flere i et hug) da det vel er det mindste jeg kan gøre, når nu de har brugt tid på at ligge en hilsen. Jeg kan godt se, at de blogs som får rigtig mange kommentarer, ikke kan svare hver enkelt, men et svar kommer der også altid – også der.

Jeg kan selvfølgelig være ligeglad, og er det for så vidt osse, for efter flere førsøg, på en slags dialog, mister jeg interessen for at lægge en kommentar sådan steder, og til sidst mister jeg også interessen for bloggen. Egentlig synd, for der er slet ikke noget galt med indholdet, men dialogen mangler fuldstændig. Efter min mening er envejskommunikation, eller skal vi her kalde det halvandenvejskommunikation, er ikke hyggeligt i længden – heller ikke i blogverdenen.

Så endnu et par blogs er nu strøget fra min feed-reader.

PS. Jeg er klar over at visse indlæg ikke indbyder til andet end medfølende kommentarer som jeg godt ved at der ikke kommer response på. 🙂


- Mange tak fordi du læste med -
Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Mine videoer kan findes på YOUTUBE hvor et abonnement vil gøre mig glad.
Ligeledes kan du tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg".
0

38 Kommentar

 • FruE
  13. februar 2012 at 14:22

  Tænke tænke. Godt spørgsmål. Der kan være grunde til, at man ikke får svaret hver gang, men jeg er også stødt på blogge, hvor der aldrig kommer et pip retur. Ej heller hvis man stiller et mod-spørgsmål. Der er bare tavst. Jeg går ud fra, at folk skriver for, at få respons, så hvorfor ikke give lidt selv? Har du prøvet, at stille spørgsmålet direkte på en sådan blog? 😉

  Men lige som du skriver, at envejskommunikation ikke er hyggeligt, så er det nok også derfor jeg overvejer min blog fra tid til anden. Manglende kommentarer bliver bare lidt jeg-taler-med-mig-selv agtigt. Det behøver jeg ikke rn blog for 🙂

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 16:09

   @FruE – Nej jeg har ikke stillet et direkte spørgsmål, for det har andre gjort for mig og de har ingen svar fået. Alt hvad der bliver skrevet i kommentarerne bliver ignoreret. Helt og holdent.

   Ang. Kommentar på egen blog, så tager jeg det ikke så tungt, og der er da mange af mine indlæg som ingen kommentar får, men jeg kan se i statistikken at der er mange der læser, men jeg ved osse at hverdagen ikke altid rummer tid til at skrive en kommentar og det er ok med mig. Jeg fortsætter som jeg altid har gjort. Nemlig med mine hverdagstrivialiteter. 🙂

   SVAR
 • Per
  13. februar 2012 at 14:37

  Jeg er vist også lidt mærkelig 😉

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 16:10

   @Per – dejligt at være flere som er mærkelige sammen. 🙂

   SVAR
 • Christina
  13. februar 2012 at 15:15

  Så er jeg også lidt mærkelig, for har tænkt det samme.

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 16:10

   @Christina – Måske vi skal danne en klub for mærkelige tænkere. 🙂

   SVAR
 • Liselotte
  13. februar 2012 at 16:15

  “Så luk dog det kommentarfelt”, tænker jeg, når jeg støder ind i det…

  – og jeg bliver faktisk stødt over det og sletter bloggen, akkurat ligesom dig.

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 16:27

   @Liselotte – Enig! Og ja, stødt, det bliver jeg også. Synes bare det er ærgerligt at bloggere forholder sig sådan. Men nu er de slættet og sådan bliver det for fremtiden.

   SVAR
 • Anita
  13. februar 2012 at 17:20

  Jeg bliver ikke stødt over det, men jeg giver blogføreren nogle chancer for at svare mig på mine kommentarer og svares der overhovedet ikke, så er det ikke en blog, jeg gider kommentere mere på. Jeg afskriver dog ikke en blog på det, for mig, tynde grundlag, for indholdet kan jo være interessant alligevel.

  Jeg synes derimod det er uforskammet, når der kun svares nogle få (udvalgte?) kommentarer og resten så får lov at stå ubesvarede. Det er sg* frækt og dér dropper jeg også enhver form for kommunikation pronto! I dag kan de fleste vist godt se ude i sidebaren, at der er kommet en kommentar (og til et ældre indlæg) og så kan man vel godt lige tage sig tiden til at svare, eller…

  He he, det giver ihvertfald altid kommentarer at skrive om kommentarer – og om blogs generelt ;-D

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 18:08

   @Anita – Jeg vil tro at jeg har givet de pågældende blogs chancen omkring 10-15 gange, med kommentarer uden nogen form for response og så føler jeg mig erligtalt stødt og har nu fået nok. 🙂

   Hvad jeg til gængæld ikke føler mig stødt over er, at blive “sprunget” over, da de steder jeg oplever det, ofte er blogs med mange kommentarer og mange af dem, er relativt enslydende. Men hvis det var et fenomen som gentog sig i det uendelige, ville jeg selvfølgelig osse føle mig ” overset” med vilje. Det har jeg heldigvis endnu ikke oplevet. 🙂

   Ja, det er lidt sjovt at sådanne indlæg, afstedfører mange kommentarer, men måske det er fordi, at så mange nettop har oplevet det ene eller andet omkring kommentarer eller manglende på samme.

   SVAR
   • Anita
    13. februar 2012 at 18:51

    Så kan jeg bedre forstå, du ikke gider skrive mere, hvis du har givet så mange chancer forinden. Jeg giver 2-3 chancer og så gider jeg simpelthen ikke holde enetale mere. Slut prut 😀

    Jeg er i bund og grund til “Svar på Tiltale”, sådan helt generelt, men vi gør det alle forskelligt. Der er vist ikke andre regler end de, vi selv vælger at udstikke for vores helt egen blog 😉

    SVAR
    • Catarina
     13. februar 2012 at 19:00

     @Anita – “Svar på Tiltale”, det kan jeg godt lide, for det synes jeg nemlig er noget af det der gør blogging sjovt. Men som du skriver, er det op til den enkelte at administrer de regler, de sel synes der skal være for deres blog. Men når det så er sagt, så mener jeg nettop at den dialog der kommer ved at have en blog er spændende, ellers kunne jeg lige så godt skrive for mig selv, hvor ingen kunne læse med. 🙂

     SVAR
     • Anita
      13. februar 2012 at 19:11

      *her skulle være en like-knap* ;-D

      SVAR
      • Catarina
       13. februar 2012 at 19:12

       @Anita – 😀

 • Michael Hanmann
  13. februar 2012 at 17:46

  Jeg har det på akkurat samme måde Catarina, syntes også det er mærkeligt ikke at svare, eller følge op på kommentarer når en nu giver sig af med at kommentere, så du er bestemt ikke alene, hvilket kommentarerne i indlægget helt klart bærer præg af.
  I kærlige tanker, god Mandag aften.

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 18:09

   @Michael – Jeg synes det er ærgerligt at debatten dermed udebliver, for det er jo en af bloggeriets charmer.

   En skøn mandagaften til dig Michael. Klem

   SVAR
 • Anne
  13. februar 2012 at 18:07

  Jeg forsøger at svare alle, enten enkeltvis, eller som du skriver i et hug…elsker selv at vende tilbage til en blog, for at se, om jeg har fået en kommentar på min kommentar 🙂
  Men der er situationer, hvor hverdagen ikke levner tid, til at svare…eller der er situationer, hvor ens datter har hædt te i egen computer (tøhø) og jeg så har min pc på lånebasis..så er det da bare om, at få blogget når man endelig har sin computer i fem minutter…så bliver der ikke svaret på alt 🙂
  Men jeg er nu også en tænker 🙂

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 18:14

   @Anne – I de situationer, som den travle hverdag eller repertoire af pc, er det forståeligt og det er jo heller ikke noget der forgår hver gang, der bliver slriver en kommentar. Men når det er over flere måneder og enda år, så synes jeg det er at tage pis på dem som skriver en kommentar. Og hos dig er det jo ikke tilfældet. 🙂

   Jeg er osse en af dem som vender tilbage for at se hvad der er blevet “svaret” 🙂

   Ha’ en god aften. 🙂

   SVAR
 • RAV OG KRAT
  13. februar 2012 at 19:20

  Jeg svarer altid mine læsere…nogle gange i hug, men som regel enkeltvis. Er så taknemmelig for hver gang jeg får en kommentar, da det skaber liv på bloggen…okay jeg ved godt at jeg kan følge interessen for min blog via bagdøren, men alligevel er det nu så hyggeligt når der bliver skrevet en kommentar en gang i mellem. Endnu et godt indlæg fra dig…en dejlig aften til dig og dine 😉

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 20:25

   @Gitte – som dig er jeg osse taknemmelig for hver og en kommentar der kommer her på bloggen. Og for det meste svare jeg også hver og én enkeltvis. Sådan har jeg det bedst med, men det vender at det bliver et massesvar, hvis indlægget/kommentarerne ligger op til det. 🙂

   Du må også have en god aften, hvad der nu er tilbage af den. 🙂

   SVAR
 • Hege
  13. februar 2012 at 20:02

  Noen får jo så mange kommentarer at de ikke rekker over å svare alle. Jeg leser og kommenterer på blogger jeg nesten aldri får noen respons fra. Sånn er det bare. Jeg tenker jo mitt, og jeg synes det er leit, men noen får altså vanvittig mange kommentarer.

  Så da blir det vel sånn.

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 20:28

   @Hege – i sådanne tilfælde som du beskriver her, kan det selvfølgelig ikke være anderledes. Men det jeg har taler om er blogge som får 1,2 måske 4 kommentarer, der mener jeg bestemt at det burde være overkommeligt at svare. 🙂

   SVAR
 • Hege
  13. februar 2012 at 20:13

  – og egentlig var det noe mer jeg ville si 🙂 Altså – blogging, blogglesing og kommentering er helt og aldeles frivillig. Selv om jeg blogger, kan jeg ikke kreve noe av mine lesere. At jeg skulle ønske flere hadde sagt “Hei, – jeg har vært her”,- at jeg selv gjør det av pur høflighet, – det hjelper jo ikke. Jeg kan ikke kreve noe. På samme måte er det med kommentarer. Selv om jeg kommenterer for å vise bloggeren at jeg er der, at jeg har lest, at jeg mener noe om det jeg har lest, – så kan jeg altså ikke kreve et svar i retur.

  Dessverre.

  Men så står det meg jo også, som du skriver her, fritt å slett bloggere som ikke interesserer meg. Nå er det nå likevel sånn at det er mange som interesserer meg, også bland dem som aldri responderer på sine gjester.

  Det var bare det.

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 20:31

   @Hege – jeg kræver heller ikke andet bliver svaret hver gang, men måske bare engang imellem, men det står selvfølgelig blogskriver frit for, men så forstår jeg ikke at kommentarfeldtet er åbent, for for mig indbyder det til dialog og den udebliver jo har, helt og aldeles. 🙂

   SVAR
 • Deborah
  13. februar 2012 at 20:24

  Det ved jeg nu ikke, om jeg vil sige. Du stiller ikke noget spørgsmål nej! Men du fremfører en problematik, jeg også har. Helt den samme. Eller problematik er det ikke, for som du siger, de blogs bliver bare strøget.

  En helt anden glædelig nyhed. Jeg klikkede på din blog som så ofte før, kun for at forvente at se “underlighederne” vi var ude i. Væk var de, og den ser helt rigtig ud??? *S* Gade vide om nisserne er taget på vinterferie?

  SVAR
  • Catarina
   13. februar 2012 at 20:35

   @Deborah – Tidligere var min tålmodighed nok længere med sådanne blogs, men jo bedre man bliver “afvist” jo mindre er min tålmodighed og nu den seneste tid, har jeg strøget adskillige og så sent som i dag, to mere, som jeg eller har læst med på i lang tid. Synd, men jeg gider ikke spille tiden, med velmenende ord uden at få bare en smile response. 🙂

   Hvor er det bare fedt at ministre nu viser sig fra en noget pænere siden end hvad den ellers har gjort. Jeg vil næsten gi’ dig ret, nisserne må været taget på ferie, for jeg har ikke ændret noget. 🙂

   Ha’ en dejlig aften ikke. 🙂

   SVAR
 • Helle K.
  14. februar 2012 at 15:49

  Du har helt ret, men vil så også sige, at hvis det bare er et kompliment a’la “sikke en fin hue du har strikket” eller “det ser da godt ud”, så vender jeg ikke tilbage for at tjekke om der er svar – jeg vender kun tilbage, hvis det er et spørgsmål jeg har stillet, eller hvis der er gang i en dialog, som fører et eller andet sted hen. 🙂

  SVAR
  • Catarina
   14. februar 2012 at 18:21

   @Helle K. – Jeg vender altid tilbage, da jeg jeg jo ikke ved om blogejeren, selv har stillet spørgsmål eller noget i den stil. Men der er et sted jeg ikke vender tilbage, og det er ved fødselsdagshilsner. 🙂

   SVAR
   • Deborah
    14. februar 2012 at 18:44

    Kommer helt an på omfanget af dem. Ellers skriver jeg en kollektiv tak på fødselsdagshilsener.

    SVAR
    • Catarina
     14. februar 2012 at 18:52

     @Deborah – Det er osse i de tilfælde jeg ikke vender tilbage. Altså ved fødselsdage og sådan. 🙂

     Synes at massebesvarelser i sådanne filfælde er helt ok. 🙂

     SVAR
 • Helle K.
  14. februar 2012 at 19:13

  Jeg kan slet ikke huske, hvor jeg har skrevet “flot hat” o.lign. 😉

  SVAR
  • Catarina
   14. februar 2012 at 20:59

   @Helle K. – Hi hi, det har vel ikke noget med alderen at gøre…vel. Griner

   SVAR
 • Therese
  15. februar 2012 at 09:05

  Jeg kunne ikke være mere enig 😉

  En stor del af at blogge, for mig, er den interaktion man har, bloggere/læsere imellem. En god debat, gode råd, et smil og et hej. Jeg nyder det, og nyder at læse kommentarer og kommentere tilbage.

  Jeg er dog blevet vældig lang tid om at svare, men det er ikke med min gode vilje. Jeg må dog bare indse at jeg kan få tid til at blogge, evt fra telefonen, på en trilletur, men hvis jeg vil svare ordentligt, kræver det at jeg sidder ved computeren (og Spunken gir’ mig tid til det) 🙂

  SVAR
  • Catarina
   15. februar 2012 at 16:36

   @Therese – Jeg giver dig helt ret, tiden er også en faktor og derfor lægger jeg heller ikke altid en kommentar de sider jeg besøger. Men jeg har det også sådan at jeg heller vil svare dem på bloggen her, end at skrive stribevis af nye indlæg først, det mener jeg simpelthen jeg skylder dem som har gidet at skrive her. 🙂

   Jeg er også vild med dialog der kan komme ud at det at blogge også selvom det ikke er de store forkromede indlæg altid. Generelt elsker jeg bare at blogge, om både stort og småt. Mest nok småt, igen det med tiden. 🙂

   Klem C

   SVAR
 • Helle
  16. februar 2012 at 09:34

  Bær nu over med os Catarina 😉 Du er sådan en flittig blogger og kommentatør – du kan være svær at leve op til 🙂

  Når jeg lægger en kommentar på en blog, så får jeg sjældent taget mig sammen til at gå tilbage og se, om kommentaren har fået en kommentar ….

  Det samme sker når jeg kommenterer en kommentar på min blog. Ofte får min kommentar alligevel ingen kommentar igen (/bliver ikke set?), – for vedkommen er for længst videre.

  Sådan er det nok med blogs – flygtigt. Jeg synes det er helt OK.

  Hvor meget jeg læser og kommenterer afhænger hvad jeg har gang i IRL. Derfor taber jeg alligevel igen og igen tråden i debatterne.

  Jeg gider sjældent læse mange kommentarer igennem, når jeg besøger en blog. Og jeg synes alt ofte at folks kommentarer er tomme …. Og kommentarer til kommentarer bliver ofte lige så tomme.

  SVAR
  • Catarina
   16. februar 2012 at 16:09

   @Helle – Så er det så nu jeg ikke havde behøvet, at skrive en kommentar til din eller dejlige kommentar, for du vender jo nok ikke tilbage. 😀 Men jeg gør det nu alligevel.

   Jeg kommentere heller ikke hos alle, da tiden som regel ikke er til det, men hos dem jeg gør, vender jeg næsten så godt som altid tilbage.

   Der er dog de steder hvorefter, som du skriver, kun er “tomme” kommentarer, men det er som regel heller ikke der jeg så vælger at skrive en kommentar. Jeg skriver kun hvis jeg har noget at bydrenge med eller tiden til en hilsen er til stede. 🙂

   SVAR
 • Helle
  16. februar 2012 at 17:36

  Hi hi – kom faktisk til at tænke på, at din blog er en af dem jeg gider checke, for du altid har overskud til at svare 🙂

  SVAR
  • Catarina
   16. februar 2012 at 17:52

   @Helle – Dejligt du kikkede forbi igen. Ha’ en dejlig aften ikke. 🙂

   SVAR

Skriv en kommentar