Desserten her i weekenden var noget så simpelt, men meget lækker, nemlig Chokolademousse. Og faktisk er det en ret så let dessert at lave.
Ingredienser:
• 2 pasteuriserede æg
• 2 spsk. sukker
• 200 g mørk chokolade
• 70 g smør
• 3 ½ dl. piskefløde
fremgangsmåde:
• Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den og smøret langsomt over vandbad
• Når chokoladen og smøret er smeltet, piskes æg og sukker hvidt.
• Derefter piskes fløden stift
• Æggesnapsen og den smelte chokolade og smør, foldes forsigtigt i fløden
• Når massen er blandet godt, hældes massen i små portions glas og stille køligt i en timestid eller til det er tid til servering.
• Pyntes med friske bær inden servering
Du kan rive lidt appelsinskal i massen for at give den en smule smag af appelsin. Men 1 sps. Grand Marnier er også godt.
Denne portion giver 6 fyldige desserter eller 4 store portioner for dem som er hvis lidt chokoladesyg. 🙂
2 kommentar
Catarina
5. marts 2012 at 07:27