Menu
Hverdagen

En slange med to huller

Jeg havde fornøjelsen af sønnikes selskab i ca. en halv time og den blev brugt til at få noget mad indenbords. Nu er ham smuttet i biografen i Odense, sammen med en håndfuld venner. Efter at have nydt min te og ladet tankerne glide, nåede de til min cykel som står i kælderen….

Måske jeg skulle smutte ned og få den lappen og snupper en lille tur i det gode vejr…

Efter lidt overvejelse for og imod, for min søde Søren, har lovet at klare den når han returnere fra Riga, begav jeg nu alligevel i kælderen. Jeg har jo trods alt lappet cykler før såå…

Jeg fik fundet grejet frem, også de gode dækjern, og hængt cyklen op i krogene i loftet. Efter at have inspiceret selve dækket for at se at der ikke sad noget i det som kunne skade slange yderligere, gik jeg over til dækjernene. Med sådan nogle gode nogen, gik der ikke mange sekunder før end slangen var fri af dækket og var klar til mine kritiske øjen.

Og det var let at se hvad der have givet mig et fladt bagdæk og en lang gåtur i går. Hele to huller tæt ved hinanden var skyld i miseren.

20120502-182139.jpg

Det ene hul sad tæt på selve ventilen og det andet en lille centimeter der fra. Ikke just et par huller jeg vil lappe, for med et så tæt på ventilen, skal der en ny slange til, hvilket også betyder at bagdækket skal helt af cyklen. Træls, for at sige det på godt jysk. Måske jeg bare skal smide den op til cykelsmeden og få skiftet begge slanger, så jeg er sikker på at de begge er nye og klar til den store tur i næste måned. Jeg tro det bliver løsningen. 🙄

0

6 kommentar

 • Christina
  3. maj 2012 at 07:01

  Det lyder som en god løsning, så er du snart kørende igen. God torsdag 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. maj 2012 at 07:15

   @Christina – Ja, det tror jeg også – “better safe than sorry” 🙂

   Du må også have en god torsdag. 🙂

   Reply
 • Letten
  3. maj 2012 at 11:59

  Jeg skal ikke gøre mig klog på emnet, men der er vist noget med at cykelsmede ikke må lappe slanger mere. De skal skiftes. Det er noget med limen der er sundhedsskadelig. Egentlig for dårligt af mig, som sidder på kontoret i en cykelbutik altså. Men slanger kan jo også blive møre med tiden, så det er måske meget godt du bare får dem skiftet 😉

  Reply
  • Catarina
   3. maj 2012 at 12:24

   @Letten – Velkommen til – jeg kunne heller ikke finde på at bede cykelsmeden om at lappe, da jeg sagtens selv kan finde ud af det. Og jeg kan da godt forstå hvis de ikke må, der er alt for mange kemikalier i sådan noget lim, til at de kan stå i det dagen lang. 😀

   Reply
 • Koh-I-Noor (Bettina)
  5. maj 2012 at 07:27

  Øv med hullerne men godt nok at få det hele klaret, så det er i orden i lang tid forhåbentlig. Jeg tror faktisk slet ikke, jeg ville have tanken at finde en cykelsmed. Sådan en har jeg aldrig været hos!

  Reply
  • Catarina
   5. maj 2012 at 09:41

   @Bettina – Jeg plejer heller ikke at opsøge cykeelsmeden, men at skifte slanger er ikke noget jeg gider. 😉

   Reply

Skriv en kommentar