Menu
Hverdagslivet...

Kamera eller ikke kamera med på ferie

Lige for tiden overvejer jeg, om jeg i år skal have det store kamera med på sommerferie. Jeg heldet rigtig meget til, at det ikke skal med, og jeg kun skal bruge min telefon, og de små tillægslinse jeg har, til den.

20120129-092728.jpg 20120129-092740.jpg
                                 

Grunden til overvejelserne er mange og én af dem er, at det er stort og det ikke altid er lige let at slæbe med. En anden grund er også, at jeg sidste år, gik en lille alenetur i den skønne sydfranske by Sainte Croix Du Verdone, og det eneste kamera jeg havde med derop var, nettop min telefon, og de billeder er faktisk rigtig ok, hvis jeg må sige det selv. Og feriebilleder er jo ikke billeder der som sådan “kunst”, men mere et “her har jeg været snapshot”. Måske jeg skal prøve og se hvad der kommer ud af det. Og hvis det går helt galt, så kommer der jo nok en ferie mere, og egentlig så tællere minderne og billederne i hjertet, mere end alt andet.


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

0

11 Kommentar

 • Annemette
  28. maj 2012 at 19:20

  Jeg har naesten aldrig mit store kamera (Nikon D200) med mere for jeg gider simpelthen ikke slaebe rundt pä det – vi har vaeret pä forlaenget weekend i Prag hvor jeg kun brugte min mobil og vores ferie i Italien for nylig var ogsä hovedsalig med mobil, men ellers har vi investeret i et Olympus pen E-P2 som ikke fylder sä meget när vi er pä ferie 😉

  Jeg syntes nogle gang man kan tage nogle federe og mere “kreative” billeder när man kun har sin mobil til rädighed for man bliver tvunget til at taenke lidt anderledes og sä er Hipstamatic ogsä en god app pä ferie med alle de forskellig filtre 🙂

  SVAR
  • Catarina
   28. maj 2012 at 19:30

   @Annemette – Jeg bruger nu og da også Hipstamatic og også Instagram. Vi har flere lommekameraer, som jeg har brugt til at lave mine film med, hvilket de har været rigtig gode til, og selvfølgelig er de også blevet brugt til at fotografere med. Men som du også skriver, så er man nød til at tænke helt anderledes med kun mobilen til rådighed og faktisk kan jeg godt lide den måde at fotografere på.

   Jeg har faktisk indimellem overvejet at skille mig af med alt mit udstyr og så investere i et Pen, men er endnu ikke nået helt dertil. 🙂

   SVAR
   • Annemette
    28. maj 2012 at 21:03

    Bäde manden og jeg har köbt Olympus, manden et E-P1 og jeg et E-P2 og efter vi har fäet dem ligger vores Nikon udstyr bare og samler stöv, og hvis de kommer med er det for det meste mit D200 der kommer med (til Le Mans og sädan nogle steder) for manden har et D2X og det er endnu mere klumpet at rende rundt med til fritidsbrug….

    Jeg kan helt klart anbefale et Pen, det kan fuld ud hamle op med de store spejlrefleks kameraer og sä fylder det jo kun en tredjedel 🙂

    SVAR
    • Catarina
     29. maj 2012 at 07:22

     @Annemette – Tak for infoen omkring jeres kameraer. Jeg vil gå i tænkeboks og efter sommerferien hvor jeg vil prøve kun at have min telefon med (tror jeg) vil jeg evaluere lidt på min fotosituation og se hvilke behov jeg har og stiller frem over.

     Altid dejligtvat høre hvad andre bruger og hvordan. Tak. 🙂

     I ønskes en god uge. 🙂

     SVAR
     • Annemette
      29. maj 2012 at 21:31

      Glaeder mig til at se hvad billeder der kommer ud af turen 😉

      God ferie, när I kommer dertil 🙂

      SVAR
      • Catarina
       30. maj 2012 at 06:51

       @Annemette – Det gør jeg også. 🙂

       Og tak, I må også have en god en af slagsen. 🙂

 • Lone
  30. maj 2012 at 06:54

  Du tager altid smukke billeder uanset. Men du er nok for kritisk til at nøjes med telefonen 😉

  Sikken en dejlig pinse, I har haft 🙂

  SVAR
  • Catarina
   30. maj 2012 at 07:15

   @Lone – Aii, tak for de smukke ord Lone, jeg bliver helt glad ned i maven. 🙂

   Du har sikkert ret, jeg er lidt (meget) kritisk, og måske jeg når at ombestemme mig inden ferien, der er jo tid til den endnu. 🙂

   SVAR
 • Koh-I-Noor (Bettina)
  30. maj 2012 at 07:38

  Hvor går sommerferien hen i år? Det har vel også lidt at sige, hvor og hvordan man rejser. Jeg tænker, om der er behov for at pakke let, eller der er god plads og sikker opbevaring.

  Jeg har haft samme tanke, men mit kamera er så nyt, at jeg gerne vil afprøve om det er besværet værd at slæbe det med rundt 🙂

  SVAR
  • Catarina
   30. maj 2012 at 08:34

   @Bettina – Som jeg også skriver et sted i sidebaren, så er alle vores sommerferier campingferier og dermed er det ikke pladsen der er problemet. 🙂 Men mere det, at mange af de steder vi besøger, i Europa, ikke altid er lige let at slæbe et stor og tungt kamera med.

   Men intet er afgjort så hvad jeg beslutter mig for, ved jeg endnu ikke, men jeg tror jeg det kun bliver mobilen. Men måske også det lille lommekamera. 🙂

   Jeg har ellers altid taget det store og 3-4 objektiver med og har også fået nogle fantastiske billeder med hjem, men jeg er sikker på at jeg også kan få nogle anderledes og skønne billeder med hjem, med mobilen, det kræver bare en smule mere af mig bag kameraet. 🙂

   SVAR
 • Mobilferiefotos
  25. juli 2012 at 20:55

  […] fra hjertetSidst i maj skrev jeg et indlæg om de tanker jeg gjorde mig inde ferien omkring kameremedbringelse eller ej. Jeg besluttede mig for at tage mit store kamera og hele 4 objektivet og min mobil, med […]

  SVAR

Skriv en kommentar