Menu
Camping i Europa / Campingferie 2012

Sommerferiens 2. stop – Del 1

Efter nogle skønne dage i Prag, pakkede vi teltvogn samt alt vores habengut sammen og fortsatte sydøst-over. Målet var søen Balaton i Ungarn. Turen igennem Tjekeiet var smuk også de små 60 km igennem Slovenien. Men jeg må side, at en motorvejs vignette/motorvejsmærkat til de 60 km igennem Slovenien ikke er billig – hele 114 kr måtte vi af med, for en 7 dags vignette, da man ikke kan købe en en-dags vignette. (Måske vi skal indføre det samme i DK)

Vi havde på forhånd bestemt, at vi ville til den sydlige del af Balaton og da vi nærmede os søen, så vi at GPS’en valgt vi skulle med den lille og hyggelige færge som sejler fra Tihany på nordsiden til Szántód på sydsiden. Super hyggeligt synes vi, for i både 2002 og 2003, da vi havde alledrengen med til Ungarn, blev det til et par dure frem og tilbage.

20120729-151741.jpg

Vi ventede en små 10 minutter inden færgen lage til og vi kunne køre ombord. Efter en 10-15 minutters sejllas, lagde vi til i Szántód og kørte derefter de små 45 minutter ned til campingpladsen, som vi også benyttede i 2002, da vi havde drengene med.

20120729-151750.jpg

De havde en del pladser som vi kunne vælge imellem og vi valgte en, noget stor, men meget dejlig plads, i første række ud til søen. En plads hvor der ikke lige var nogen der skulle rende forbi, da den lå op til et aflukket areal.

20120729-151819.jpg

Efter vi havde sat op vognen på plads, slået den ud og fået strøm på (10 min.), måtte vi simpelthen ud og have en svalende dukkert. Den var nu ikke helt så svalende som vi havde regnet med, da vandet var 29°, men dejligt var det nu alligevel og skønt at få badet. 🙂

8 kommentar

 • Hege
  1. august 2012 at 20:57

  Bortsett fra da vi var på Interrail i vår ungdom, har vi aldri campet andre steder enn i Norge og Danmark. Jeg ser jo fordelene. Når kan man ellers få strandtomt når man er på ferie. Det ser jo aldeles deilig ut.

  Fortell mer da, Catarina.

  Reply
  • Catarina
   2. august 2012 at 19:33

   @Hege – Det er nemlig skønt og så har man jo friheden til selv at vælge hvor længe man har lyst til at blive på samme sted. Vagabonder kan man vist kalde os. 🙂

   Reply
 • FruE
  1. august 2012 at 22:09

  Ser skønt ud og vækker minder fra vores egne ferier ved Balaton. Mht. vignetten er jeg enig i, at vi burde gøre noget tilsvarende for turister der kommer til DK. Vi har brugt ca 1200 kr for, at køre på de franske motorveje. Godt nok for dyrt synes jeg.

  Reply
  • Catarina
   2. august 2012 at 19:33

   @FruE – Ja, et eller andet kan man godt gøre, men jeg tvivler at det nogensinde kommer.

   Reply
 • qvinde
  1. august 2012 at 22:33

  Jeg har helt sikkert ikke været med den færge, men jeg har engang været ved ballatonsøen nogle uger, et dejligt sted at holde ferie:)

  Reply
  • Catarina
   2. august 2012 at 19:35

   @Qvinde – Den er skøn også selvom det nu er 3. gang vi er der. Varmen og det varme vand gør sit til charmen ved det hele. 🙂

   Reply
 • Nette
  1. august 2012 at 23:07

  Dejlig sø – vi har været der to gange.
  Var i på camping i Balaton Fured?

  Reply
  • Catarina
   2. august 2012 at 19:38

   @Nette – Nej, vi var på sydsiden, i nærheden af Balatonlelle. 🙂 Det er nemlig en dejlig sø. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar