Menu
Camping i Europa / Campingferie 2012

Sommerferiens 3. stop – Del 3

Efter en rigtig dovnedag, ville vi ind og se byen Zadar, som kun lå en lille times kørsel af landevejen nor for Pakoštane. I ville tidligt derind for vi vidste at varmen ville komme godt op af i løbet af formiddagen. Vi parkerede uden for den gamle bymur ved havnen og gik ind i den gamle bydel. På torvet nød vi morgenmaden og livet omkring os.

Zadar har, som de fleste andre byer langs den kroatiske kyst, en romersk fortid. Men i 1943, blev byen besat af tyskerne og derefter bombet i stumper og stykker af de allierede. Næsten 60% af den gamle bydel blev ødelagt. Byen er blev genopbygget efter den oprindelige gadeplan, og der e rblevet gjort en stor indsats for at få det nye til at passe ind med det gamle. Ingen krigsskader er synlige, og Zadars smalle og trafik-fri polerede gader er fuld af liv. Zadar er være et fascinerende sted at vandre omkring.

Smuk by, som virkelig er et besøg vær, hvis man er på de kanter, om ikke andet for at se de polerende gader og stræder. Og ja, de er også en smule glatte. 🙂

På markedet, var der en leben af den anden ende. Der blev lystigt handlet og priserne og kvaliteten på varene blev diskuteret over alt. Jeg elsker at opleve stemningen sådan helt tæt på i hverdagssituationer og da jeg ikke havde andet end min mobil på lydløs, kunne jeg gå rundt og skude fra hoften. Bogstaveligt talt. 🙂

Jeg har igennem nogle år, godt kunne tænke mig en lille sommer hat af en slags, sådan lidt bondsk i det. I år var jeg heldig at finde en jeg synes sad ordentligt og som også passede ok til mig. Jeg så den for enden af markedet og prøvede den. Og det var den jeg skulle have.

Om jeg kommer til at gå meget med den, ved jeg ikke, men den bliver helt kart luftede når temperaturene herhjemme er i den høje ende. Ellers kommer den bare med på ferie.

4 kommentar

  • Catarina
    9. august 2012 at 06:37