Menu
Småretter & salater

Blomkålspandekager

Nu har jeg efterhånden bagt disse skønne og meget smagsfulde blomkålspandekager nogle gange og alle herhjemme incl. dem som ikke længere bor her, er ret så vilde med dem, så nu synes jeg da lige at jeg vil smide opskriften herind.

20120908-182954.jpg

Ingredienser:
1 blomkålshoved
1 dl solsikkekerner
3 forårsløg
1 dl mandelmel
3 spsk loppefrøskaller (HUSK)
100 g parmesan
4 æg
Salt
½ rød chili

Fremgangsmåde:
Først skal blomkål og parmesanen rives i foodprocessoren, af to gange, da hele blomkålet ikke kan være i af en gang, eller på et rivejern og derefter op i foodprocess og køres igennem med den store kniv. Hæld nu blomkål og parmesan op i en stor skål.
Nu skal hvidløg, chilli, solsikkefrø, parmesanen og forårsløgne køres igennem foodprocessoren med den store kniv, til de er helt fint hakkede. Hæld nu de finthakkede grøntsager over i en stor skål med blomkål og parmesan og tilsæt æg, salt, mandelmel og loppefrøskaller og bland det hele med klør fem. Dejen er en smule våd, men det er ok.

Form dejen til små runde kugler og tryk dem flade på bagepapiret. Bages i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 30 minutter (de skal være gyldenbrune), jeg bruger en varmluftovn.

Kan spises både kolde eller varme evt. som tilbehør til anden ret. Jeg bruger dem meget som kolde til madpakker med hårkogtæg og avocado på. Men også tomater vil gøre sig godt på dem.

Portionen giver 14 pandekager, så der er ikke til mange dage, men da de er lette at lave, kaster jeg mig bare over endnu en portion i næste uge.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

2 kommentar

  • Catarina
    17. september 2012 at 06:50