Menu
Dagligdagen

En ret sjov idé, osse ret så nørdet og nok ikke helt lovligt

En kollega gjorde mig lige opmærksom på en fildelingtjeneste af de mere usædvanlige. I stedet for at dele filer på nettet, er der nu en del mennesker rundt omkring i verdenen, som gør det på en noget mere raffineret måde.

De tager en USB nøgle og splitter den ad, så kun elektronikken er synlig. Derefter vikles elektronikken ind i isoleringstape, for at fugt ikke skal kunne finde bvej ind i systemet. Derefter vælger de et sted i det offentlige rum og “mure den fast”.

Dead Drops hjemmeside som fildelingstjenesten hedder skriver de sådan om sig selv:

‘Dead Drops’ er en anonym, offline, fildeling netværk i det offentlige rum. USB-nøgler er indlejret i vægge, bygninger og kantsten, tilgængelige for alle i det offentlige rum. Alle er inviteret til at tage og dele filer her. Man sættter sin bærbare computer til den en væg, hus eller pæl og deler de data du nu ønsker at dele. Alle ‘Dead Drops’ installeres tomme bortset fra en readme.txt fil, hvori projektet forklares.

Her nedenfor kan du se en film fra Århus, som er en af de tre steder i Danmark som har sådan en ‘Dead Drops’. Odense og København har hver en.

Hvis du har lyst til at se hvor de 1131 ‘Dead Drops’ er i verdenen, findes der er kort lige

Link til ‘Dead Drops’ hjemmeside.

En ret sjov idé, og jeg bliver da helt kart nød til at tage forbi Østergade i Odense hvor der også befinder sig en Dead Drops.

8 kommentar

  • Catarina
    28. november 2012 at 14:17