En skuren og skrubben

10. marts 2013

Jeg nåede ikke at skure bordet i går, så i dag skulle det bare være. Jeg blandede et fad med vand og en god portion sæbespåner og snuppede første omgang.

20130310-122814.jpg

Efter at hele bordet var skuret godt og grundigt, fik det lov at stå i en små tre kvarteres tid. Imens klargjorde jeg endnu en portion vand og sæbespåner.

20130310-122818.jpg

Da bordet havde trukket godt af den fede sæbe, snuppede jeg endnu en tur med den grove svamp. Sæbespånerne var nu blevet til en noget slimet masse, præcis som jeg ville havde det.

20130310-122823.jpg

Efter endnu en tur, fik bordet lov til at stå endnu tre kvarter, før end jeg tog en stor klud og rent vand og arbejdede det let rundt og af.

20130310-122828.jpg

Efter en times tid, var bordet næsten helt tørt og klar til at blive brugt, uden tanke for om der kommer rødvinspletter eller andre pletter på. For de er nemlig lige så lette at få af, som på et lakeret bord, når bare bordet er godt mættet. Og det er det nu.

Skønt at få få et gjort, selvom det ikke er det fedeste arbejde.
- Mange tak fordi du læste med -

Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen. Hvis du læser noget der er intressant, så er du velkommen til at dele det på de sociale medier du færdes på, og følg gerne mig på FACEBOOK og INSTAGRAM. Du kan ligeledes tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", ude i sidebaren ——–>
Mine videoer kan du finde på YOUTUBE og jeg vil blive meget glad for, hvis du abonnement på kanalen. ♥


0

You Might Also Like

6 kommentar

 • Reply Susanne 10. marts 2013 at 15:52

  Dejligt når man er færdigt med sådan et stykke arbejde, og det bliver så flot, lige som nyt 🙂

  • Reply Catarina 10. marts 2013 at 16:14

   Vi elsker vore hjemmelavede bord Susanne og jeg gir’ det en omgang én gang om året, så holder det sig pænt hele tiden. 🙂

 • Reply Kaja 10. marts 2013 at 19:26

  Det er da fantastisk, det vil jeg prøve. Jeg synes nemlig ikke vores møbler er helt mættet. Så vi har klart plastic på i dagligdagen, ikke det fedeste at se på. I hvilket forhold blander du sæbespåner og vand?
  Hilsen Kaja

  • Reply Catarina 10. marts 2013 at 19:33

   Når jeg ordner bordet, gør jeg det ofte bare med en almindelig engangssvamp med den grove ende. Men idag gravede det den ret grove slags. Hvis du kun skal mætte dine møbler, så brug en klud, det gør jeg når jeg går igang med stolene. Dem ordner jeg dog udenfor, da det er lettere, så de venter på bedre vejr. 🙂

   Jeg vil tro at jeg bruger et par liter vand eller tre og så en meget stor håndfuld sæbespåner Kaja, men hvis du kommer til at smide flere i, så tager det ikke skade, sæbemassen bliver bare tykkere. 🙂

 • Reply Pernille 11. marts 2013 at 17:46

  Men hvor bliver det pænt bagefter 🙂
  Sådan et bord gad jeg godt have.

  Jeg havde en lærer engang, hun skurrede et lignende bord med risengrød. Det var noget med at det var godt. Vi var teenagere og synes bare det var ulækkert. Jeg forestiller mig, der også var sæbespåner involveret, men det kan jeg ikke huske noget om 🙂

  • Reply Catarina 11. marts 2013 at 18:25

   Aiii, risengrød…. det har jeg aldrig hørt om før og måske jeg nok heller ikke lige ville kaste mig over det, for hvad med noget af den mælk spm trænger ned i bordet, mon ikke det på et tidspunkt vil lugte surt… 😉

   Bordet her, har jeg faktisk lavet selv, ligesom et par andre møbelstykker. Når jeg ikke kan finde det jeg forestiller mig, så laver jeg det selv. 😉

  Skriv en kommentar