Menu
Camping i Europa / Campingferie 2013 / Teknologi

Le Tour de France 15. etappe

Kort

~Klik for at set stort kort

På Bastilledag, Frankrigs nationaldag,tog vi ud for at se Tour de France-feltet på årets længste etape og mest spektakulær afslutning op ad Mont Ventoux, ‘det skaldede bjerg’. Vi valgt dog ikke at køre ned til bjerget, da vi ved at man nærmest skal campere der et par dage i forvejen for at få pladser inden du lukker for almindelig trafik. Nej, vi valgte i stedet for at køre den lille halve time det to fra Tournon-sur-Rhone til Mours-St-Eusèbe og fik en fin plads lige efter en rundkørsel.

Vi viste, at vi skulle være der i god tid og var der derfor allerede kl 8:30 og der var de lokale allerede ved at gøre klar. Politiet kom med 7 vogne og to betjente blev sat af, hvoraf resten fortsatte nordpå. Inder der var gået ret lang tid, blev de to sideveje i rundkørslen lukke og de sidste biler som kom kørende glejet ud på andre veje. Kl. 11 skulle starten går i Givores som ligger omkring Lyon.

Da klokken var omkring 11:00 kom de første biler i den karavane som køre et par timer foran feltet, en karavane so strækker sig omkring en hel time og sikke vogne. Det var nærmest som at se karneval.

Det var super festligt og alle som stod langs vejen havde et sjovt og der var virkelig byfeststemning. Og alle smilede og snakkede med alle.

Da karavanen var forbi, fik vi at vide i de højtalere der var sat op i byen, at selve Touren var hele 20 minutter foran den oprindelige tid, hvilket betød at rytteren kørte rigtig stærkt. og det må jeg sige at de gjorde.

Det var ikke mange minutter mellem de to udbrydergrupper og det var nærmest umuligt at se de enkelte ryttere. Men for pokker hvor var det hyggeligt at være med til og Søren og jeg blev da også enige om at næste gang vi rammer Frankrig, så vil vi se en etappe igen.

Hvis vidioerne er lidt rystede, så er det fordi jeg havde sat telefonen på et stativ jeg holdt lidt over mit hovede og jeg kikkede ikke på skærmen mens jeg optog. Alle filmstumperne er efterfølgende sat sammen på telefonen, så der er ikke brugt en computer til redigering.

8 kommentar

 • Susanne
  5. august 2013 at 19:24

  Jamen altså, her er vi slet slet ikke misundelige. Jeg får helt gåsehud af at se det, ville så gerne opleve det selv. Rasmus har jo kørt løb og man gribes altså af det… står der og råber og hepper på livet løst 🙂

  Reply
  • Catarina
   5. august 2013 at 19:33

   Vi stord osse bare med store smil på dagen lang og da rytteren endelig kom, så klappede vi på vivet løs og brølede lige så tosset som alle de andre. En fantastisk oplevelse. 🙂

   Reply
 • Mona Honnens
  5. august 2013 at 21:07

  Da du selv cykler så meget, må det værre en kæmpe oplevelse, man kan sagtens fornemme stemningen.

  Mona

  Reply
  • Catarina
   6. august 2013 at 06:59

   Det var en fantastisk stemning og vildt kørsel af rytterne. Gad godt prøve et par km i ders selskab, for mere kunne jeg nok ikke klare. 😉

   Reply
 • Pernille
  7. august 2013 at 18:50

  Det må have været en fantastisk oplevelse. Emilie og jeg så det hjemlige Post Danmark Rundt, da de i søndags susede forbi nede om hjørnet. Det var sjovt at se hvor hurtigt trafikken kunne standses og sættes i gang igen. Også selvom vi ikke fik en lang karavane af underholdning at se 🙂

  Reply
  • Catarina
   8. august 2013 at 10:07

   Det var de i den gra osse Pernille. Jeg har endnu tilgode at se Post Danmark Rundt, men jeg gad da godt se dem køre op af evt. Vissenbjergbakken (som er ret streng). Måske næste år. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  11. august 2013 at 11:44

  Lyden fra dine filmklip er præcis den stemning der er udenfor kommentatorboksene, når man lige kigger til Tour på tv 😉

  Jeg har oplevet når det er Danmark rundt, det er en micro udgave kan jeg fornemme, så forstår godt i vil have denne oplevelse igen.

  Reply
  • Catarina
   14. august 2013 at 14:58

   Det var helt fantastisk at stå der på sidelinien. 🙂 Jeg har endnu det til gode at stå på siddelinien under PDR, men måske jeg er heldig at se det næste år, hvis de altså kommer forbi Fyn denne gang. 😉

   Reply

Skriv en kommentar