Menu
Camping i Europa / Campingferie 2013

Grotterne i Soyons

Under vores ophold i Tournon-sur-Rhoné læste vi at der ikke så langt derfra, var grotter hvor der ar fundet neanderthaler og dem ville vi gerne ud og se.

Grotterne er placeret højt oppe i klippen af Serre de Guercy og man skal gå af en meget flot, men også hård naturnalagt sti, som nogle gange er anlagt som trapper og andre gange kun som en sti der er “gået” til at mennesker. Det var en lang og varm tur op til grotterne, men med pauser og den udsigt vi nød undervejs, var det hele værd. Vi havde valgt at tage afsted ret tidligt, så vi ville få en af de første rundvisninger og det viste sig at være ret godt, for vores guide, som vi hade for os selv, havde rigtig meget at berette og nød i den grad at dele sin ud af alt sin viden. Seks af grotterne, Grotte de Neron, Les Enfants, Trou du Mouton (fårehul), Trou Roland, la Madeleine og Trou du Renard (rævhul), blev udgravet i 1870 af Lepic og De Lubac. Næsten 100 år senere, i 1965, udgravet JL Brochier og E. Brochier Réseau Dobbelt Borne.

I oldstenalderen var grotterne i Serre de Guercy hjem for neandertalerne. Indimellem blev grotter også brugt af dyr, især kødædende dyr som bjørne, grotteløver og hyæner. Neanderthalerne brugte også stedet til slagtning en mammut, som se jagede nede i dalen. I slutningen af bondestenalderen, blev stedet endda brugt som en gravplads.

Nede i byen Soyons ligger et lille interessant museum, hvis lille Udstillingerne omfatter rester af mammutter, huleløver, bjørne, og hyæner og en del fund fra grotterne som vi besøgte.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

8 kommentar

 • Annemette
  6. august 2013 at 21:01

  Flot tur op og sikke en udsigt 😉

  Reply
 • Catarina
  7. august 2013 at 07:50

  Det var en flot tur derop og når vi så bliver belønnet med den udsigt over dalen var den det hele værd. 🙂

  Reply
 • Annette
  7. august 2013 at 08:36

  Tror faktisk det er de grotter som er brugt af Jean M Auel, du ved hende der skrev Hulebjørnens klan som en del af grundlaget for bøgerne. Det har været spændende at se 🙂

  Reply
  • Catarina
   7. august 2013 at 13:05

   Ja det kan godt være Annette, men min ikke det er de lidt større lidt længere ned i Frankrig 🙂

   Reply
 • Pernille
  7. august 2013 at 18:51

  Det gad jeg godt se 🙂

  Reply
  • Catarina
   8. august 2013 at 10:07

   Det vat super flotte. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  11. august 2013 at 11:51

  Tak for en dejlig udsigt og stemnings indtryk til turguiden når jeg engang 🙂

  Reply
  • Catarina
   14. august 2013 at 15:00

   Jammen velbekomme Karin. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar