Menu
Bloggeriet

Backup af WordPress

Jeg vil lige dele et plugin som jeg har haft i nogle måneder nu. Det er et plugin som automatisk tager backup af hele mine blog, men på en måde hvor jeg ikke lægger mærke til det eller skal gøre mere. Pluginet hedder WordPress Backup to Dropbox og er super let at sætte op og det tager backup af alt incl. min databaase.

Når først det er installeret er der kun et par enkelte trin du skal gøre, før end det virker.

1) Gå til pluginsiden lige under menupunktet indstillinger finder du WPD2D klik på det og link din Dropboks til pluginet
2) Et nyt vindue åbnes, og Dropbox beder dig om at godkende og give plugin adgang
3) Endelig skal du klikke fortsætte med at sætte din backup.

WordPress Backup to Dropbox sparer mig for besværet med at bruge mit FTP program. WordPress Backup to Dropbox og tager en samlet backup af hele mit WordPress site. Den første backup tager nogen tid at gennemføre, fordi alt bliver skal op: filer, billeder og database, men derefter går det hurtigere, da kun ændrede og nytilføjede filer skal op. WordPress Backup til Dropbox opretter en mappe i Dropbox og det er den enste mappe dette plugin kan få adgang til. Mappen hedder app.

Pluginet giver dig selv mulighed for at vælge hvor tit der skal tage backup, jeg har valgt at den skal tage en backup hver søndag kl. 17.

6 kommentar

 • Karin Abildhauge
  18. august 2013 at 20:10

  Så nørder du igen 😉 Ved mange selv nørder med hjemmesiden/bloggen, derfor er det fantastisk med en backup lige ved hånden, og dropbox er der, lige ved hånden, selv jeg har dropbox 😉

  Reply
  • Catarina
   18. august 2013 at 20:45

   Det gør jeg og sådan er jeg vist altid – det er bare ikke altid det kommer ud her på bloggen. 🙂

   Dropbox er fantastisk og jeg bruger den hver dag, da jeg jo har adgang til den fra både telefonen og iPaden. 🙂

   Reply
 • Trine
  18. august 2013 at 21:21

  Åhhh det må jeg prøve for helt ærligt så har jeg ikke nogen back up af min blog…

  Jeg må fluks i gang… Tak for tippet…

  Reply
  • Catarina
   19. august 2013 at 06:33

   Puha Trine – man skal altid huske at tage backup også af sin blog – alts hvis man ikke vil risikere at miste den 😉

   Ha’ en god mandag. 🙂

   Reply
 • Helle Stougård
  10. september 2013 at 09:57

  Tak for tippet. Så er det også installeret på Helleshyggeblog 🙂

  Reply
  • Catarina
   10. september 2013 at 11:32

   Velbekomme Helle. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar