Osse i dag har væjret været fantastisk, så derfor ville jeg igen cykle på arbejde (12,7 km). Efter en ret travl dag på jobbet, hvor vinterkataloget blev færdigt, hoppede jeg igen på cyklen, men ikke for at køre hjem, nej i dag havde jeg en aftale med min veninde som bor inde ved Odense havn. En ret lækker cykeltur (11,6 km), hvor der ikke var så mange bakker der skulle forceres. Dejlig til en forandring. Vi fik samlet op på sommerens begivenheder og da jeg skulle til at vende næsen hjemad, var vejret stadig skønt og derfor nød jeg cykelturen hjem, som denne gang havde en del bakker, sådan er det, når man køre fra Odense mod Vissenbjerg (14,3 km). 😉
Vel hjemme var sulten ved at melde sig, og da Søren og Christian allerede havde spist, smuttede jeg i bad og lavede mig derefter en hurtig salat.
Ingredienser:
• 2 dl kogt og afkølede speltkerner
• 15 dampede kolde grønne bønner
• 1/2 dåse tun
• 1 tomat
• 8 chilimarinerede grønne oliven
Dressing:
• 2 spsk. chilliolie
• 2 spsk hvid balsamiko
• salt og peber
Pynt:
• En lille smule karse
Fremgangsmåde:
• Smid spelten op i en dyb terlerken
• Skær bønner ud i mindre stykker
• Skær tomaten i tern
• Smid den 1/2 dåse tun i terlerknen
• Bland nu alle de fire ting sammmen
Hæld ingredienserne til dressingen i en meljævner og ryst godt – held den derefter over salaten. Velbekomme, en dejlig hurtig salat til en person.
12 kommentar
Annette
20. august 2013 at 22:06Mums….spelt er bare godt 🙂
Catarina
21. august 2013 at 10:33Det mætter i hvertfald i en almindelig salat og ja, så er smagen osse helt ok. 🙂
Annemette
20. august 2013 at 22:11Mmmm det ser lækkert ud 😉
Catarina
21. august 2013 at 10:34Det var det og så var det hurtigt og nemt det kan jeg li’ 😉
Simone
20. august 2013 at 22:34Mmm, det ser lækkert ud 🙂 Må jeg prøve.
Catarina
21. august 2013 at 10:34Ret simpelt og tager inge tid at lave. Spelten forkoger jeg tit og smider i fryseren, så er den kar til brug på ingen tid. 🙂
Susanne
21. august 2013 at 11:54Sikke nogle cykelture du tog i går, og en lækker salat bagefter, mums 🙂
Catarina
21. august 2013 at 12:23Det var nu ikke så slemt Susanne, det var jo ret så korte 🙂 Men salaten var super lækker og bare det den er så nem og hurtig, gør jo at man laver den ofte, bare med forskelligt “fyld”. 🙂
Tina Liel
21. august 2013 at 19:20Lækkert – tak for opskrift! Der skal også noget godt til med al den energi du forbrænder. Knus
Catarina
21. august 2013 at 19:21Hi hi ja, lidt skal der til Tina og det her er nemt. 🙂
Ha’ en god aften.
Knus C
Karin Abildhauge
26. august 2013 at 07:58Jeg tillader mig lige at gemme din opskrift, til en dag hvor jeg har rester af speltkerner. De skal jo være afkølet.
Catarina
26. august 2013 at 11:03Ja, de skal være kolde, men ved at koge flere og så fryse dem, er det dejligt let og de tør hurtigt op. 🙂