Menu
Bloggeriet

Ret så alvorligt

Jeg har lige fået en mail fra min hotelvært og det er “skrap” kost bloggen her har væeret udsat for. Prøv læs sel at læse hvad der stod i mailen.

Dit site catarina.dk er blevet forsøgt angrebet af hackere i en grad så vi er blevet nødt til at handle på det. Der var tale om et distribueret bruteforceangreb, formentlig et såkaldt dictionary-angreb, som var intensivt nok til at kunne lægge serveren ned, hvis vi havde tilladt at det fortsatte.

Vi har derfor blokeret adgangen til WordPress-administrationen, dels for at beskytte serveren, dels for at beskytte din hjemmeside.

For at åbne op så du igen kan tilgå administrationen, skal du gennem kundelogin give din egen IP ret til at tilgå mappen “wp-admin”:

1. Gå til kundelogin:
https://login.i123.dk/security/securedirs/

2. Under “sikkerhed” -> “lås mapper” klikker du på linket “Tilføj min aktuelle IP (123.123.123.123)” under punktet “Mapper der beskyttes med IP-blokering”

Dette skal gøres fra hver internetforbindelse du ønsker at logge ind i wordpress-administrationen fra.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at skrive tilbage på denne mail.

Med venlig hilsen,
Internet 123

Nogle gange forstår jeg ikke verdenen og slet ikke spamere eller hackere – hvad får de ud af det hos almindelige mennesker?

15 kommentar

 • Per Teilmann
  29. august 2013 at 16:25

  Jeg oplevede det samme for en måneds tid siden. Der blev min side lukket ned (af min udbyder) i en 6 timers tid indtil angrebet fortog sig. Mit brugernavn og adgangskode gætter de alligevel aldrig men irriterende er det, og hvad de forventer at få ud af det, må stå hen i det uvisse …

  Reply
  • Catarina
   29. august 2013 at 17:34

   Hold da op Per – 6 timer er godt nok lang tid, men godt at din udbyder havde fat i den lange ende. Her gætter de heller ikke mit brugernavn og kode for bare den sidste er på 22 tegn. 😉

   Reply
 • Karin Abildhauge
  29. august 2013 at 22:35

  Jeg forstår ikke hvorfor private personer, som du / Per / jeg skal hackes, og hvad de vil få ud af at gøre det. Har hørt at det de søger, er et sus, lidt det samme som en gennemført Ironman eller lignende. Og når de så har knækket koden, giver det dem, dette sus.
  Godt sikkerheden er i top.

  Reply
  • Catarina
   30. august 2013 at 07:10

   Ja, det kan da være den eneste forklaring jeg kan finde. 🙂 Jeg er glad for at mit hotel har tyr på tingene og at jeg selv tager en automatisk backup på ugebasis. 🙂

   Reply
 • Nola
  29. august 2013 at 22:45

  øv for pokker, sikke nogle fjolser. Fatter heller ikke hvad de skulle få ud af det!!!!

  Reply
  • Catarina
   30. august 2013 at 07:12

   Nej, det er da en underlig “sportsgren” ;.)

   Reply
 • Annemette
  29. august 2013 at 23:02

  Træls 🙁

  Reply
  • Catarina
   30. august 2013 at 07:15

   Mega meget, men godt at mit hotel har styr på det. 🙂

   Reply
 • Helle Stougård
  30. august 2013 at 08:58

  Jeg har for 10 min. siden fået samme mail vedr. Baghjulets hjemmeside. Jeg fatter en brik af, hvad det handler om. Hvad pokker er “distribueret bruteforceangreb”?? (Jeg Google og kom til det her indlæg).
  Mon ikke det er noget robot-værk der rammer i flæng? De sidder vel ikke og udvælger Catarinas eller Baghjulets hjemmesider …??

  Reply
  • Catarina
   30. august 2013 at 09:11

   Jeg læste mig lidt til hvad det var her og det er simpelthen en robot, som du også nævner, der prøver at finde den rigtige nøgle til sitet.

   Reply
 • Helle Stougård
  30. august 2013 at 09:42

  Jeg ringede til Mikkel hos i123 og spurgte ind til det. Det er ikke nyt, at hackere forsøger at komme ind. Det sker hele tiden og er sket før. Når en robot bliver ved med, at forsøge at logge ind, bliver systemerne belastet og det er træls for alle.

  Det nye er så at i123 har fået en funktion på, der kan SE de her angreb og at der dernæst automatisk spærres og sendes mail ud til os, med ovennævnte tekst. Det jo godt nok.

  PS. Den der “confirm you are NOT a spammer”, er det et plugin du har lagt på? Jeg har SÅ meget spam på Helleshyggeblog 🙁

  Reply
  • Catarina
   30. august 2013 at 10:28

   Nåå, ok, dejligt at de har fået et nyt system som gør det lettere for dem i længden. Jeg synes altid jeg har fået en rigtig fin behandling af dem derinde 🙂

   Ja det er dette plugin. jeg fik nemlig også en overgang en masse spam – på et tidspunkt var jeg oppe på 60+ om dagen, så der installerede jeg det. Lidt træs for jer der kommentere, at skulle vinge sådan en boks af, så indimellem slår jeg pluginet fra og når det så bliver slemt igen, slår jeg det til. 😉

   Reply
 • Helle Stougård
  30. august 2013 at 22:01

  Hov … linket til plugin’et er vist forkert. vil du lægge det igen? Jeg vil nemlig gerne have det på min side. Takker 🙂

  Reply
  • Catarina
   30. august 2013 at 22:14

   Så skulle det virke Helle 🙂

   Reply
 • Helle Stougård
  2. september 2013 at 20:28

  Takker 🙂

  Reply

Skriv en kommentar