Menu
Hua Hin efterår 2013 / Thailand

Fotografering af solopgangen blev anderledes end ventet

I morges havde jeg sat vækkeuret til kl. 5:30, for jeg ville ned og fotografere solopgangen. Jeg listede ud af soveværelset og ind i stuen, hvor jeg lavede mig en kop te, som jeg ville have med på stranden.

Jeg fant en liggestol helt nede ved vandet og satte mig til at vente. Jeg kunne se det nok ikke ville blive en spetakulær solopgang, da skyerne i horisonten var en smule for tætte. Jeg besluttede mig i stedet at gå lidt længere ned af stranden, da jeg kunne skimte en af fiskerne som fisker fra stranden af, stå dernede.

Da jeg kom derned kunne jeg se at han var ved at tømme sit meget lille net og mange af de meget små fisk hoppede rundt omkring ham. Jeg sagde godmorgen på thai og satte mig på hug og hjalp med at samle fiskene op. Han kunne ikke engelsk, men jeg vise med hænderne jeg var imponere over alle de fisk han havde fanget (selvom det faktisk var ret så lidt) han smilede og nikkede.

Han var ikke glad for kameraet, da jeg tog det op, men jeg viste at jeg kun ville fotografere fiskene og så fik jeg et lille smil. Han har det bestemt ikke let og efter at vi havde hjulpets ad med at samle alle fiskene op i hans spand, skulle han igen ud i vandet for at fange flere. Jeg sagde tak og han smilede og vinkede let da han atter gik ud med hans net.

En fisker i Thailand

En fisker i Thailand

Da han stod derude i vandet blev alt orange og solen fant en lille sprække i skyerne i horisonten, som den skinnede igennem. Det var en anderledes solopgang end jeg havde ventet, men den var bestemt ikke mindre smuk af det og mødet med fiskeren.

Da jeg kom tilbage til vores villa, var Søren vågen og vi begav os ned til morgenmaden, som selvfølgelig blev indtaget i det fri.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

20 kommentar

 • Tina Liel
  11. oktober 2013 at 10:04

  Åh hvor nyder alle dine billeder fra ferien men det giver udlængsel! En smuk oplevelse I havde med den lokale fisker. Sådanne små møder med lokalbefolkningen er noget af det bedste når man er ude at rejse. Nyd det♥ Knus

  Reply
  • Catarina
   12. oktober 2013 at 03:53

   Det var et ekstra plus at møde han og jeg hyggede mig med at hjælpe til med at samle fiskene om i hans spand. 🙂

   Tak for din hilsen Tina. 🙂

   Reply
 • Annemette
  11. oktober 2013 at 11:28

  Smukke billeder og de blev helt bestemt mere spændende med fiskeren på 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. oktober 2013 at 03:54

   Det synes jeg også Annemette og solopgange kan man jo altid fotografere og de ligner jo også hinanden lidt. Men fiskerne her findes jo kun her. 🙂

   Reply
 • Per Teilmann
  11. oktober 2013 at 12:06

  Dejlige morgenstemningsbilleder fra en egn jeg kender 😉
  og du har fået det “rigtige” kamera med 😉
  Fortsat god ferie 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. oktober 2013 at 03:57

   Ja, du kender jo selv strandene her og ved hvor skønt her er. 🙂

   Ja, jeg har taget det store med, men kun to glas, et 17-55mm f/2.8 og mit lille 35mm f/1.8. Måske jeg skulle have taget mit 18-200 med, men det blev valgt fra og egentlig er det fint med de to her. 🙂

   Reply
 • susanne
  11. oktober 2013 at 12:15

  Sikke en smuk start på dagen, håber resten af dagen bliver ligeså dejlig 🙂 Vi havde en noget uventet morgen her hos os 🙁 men hvis resten bare bliver normal så er jeg tilfreds.

  Reply
  • Catarina
   12. oktober 2013 at 03:59

   Dagen var præcis så dejlig som den startede. 🙂

   Det lyder ikke godt, håber alt er ok?

   Reply
   • susanne
    12. oktober 2013 at 09:42

    Hvis du har lyst så gå på Fb. Alt er ok nu 😉

    Reply
    • Catarina
     13. oktober 2013 at 05:34

     Har været forbi – sikke en grim oplevelse, men godt at der ikke skete mere end det.

     Reply
 • gittesp
  11. oktober 2013 at 19:04

  Hvor er det herligt at læse om dine ferie oplevelser …. tak fordi du deler 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. oktober 2013 at 04:01

   Tak tak for din søde kommentar Gitte. Jeg deler gerne mine oplevelser her på bloggen, men ikke alt kommer ind, da jeg så ville skulle side foran skærmen meget af tiden og det vil jeg ikke bruge min ferie på, men jeg deler når tiden er til det og elsker at vise smukke Thailand frem. 🙂

   Rigtig god weekend. 🙂

   Reply
 • Yt
  12. oktober 2013 at 09:04

  Sikke skønne billeder.
  Drømmen om at besøg landet bliver inu større, med de billeder du viser.

  Reply
  • Catarina
   13. oktober 2013 at 05:34

   Her er fantastisk Yt, så du kan godt glæde dig. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  12. oktober 2013 at 09:54

  Vidunderlig morgen stemnings fyldte billeder fra den anden side af kloden.
  Og tusind tak for en lige så gribende beretning.
  Inspiration til min tur til Bukarest, omkring befolkningen, er gode motiver, de fortæller så dejligt meget. Der er en dejlig historie i billedet med net og fisker.

  Reply
  • Catarina
   13. oktober 2013 at 05:36

   Velbekomme Karin. 🙂

   Ja, billeder af mennesker fortæller nogle dejlige historier, men det er ikke altid lige let at komme til at fotografere dem. Jeg er selv glad for at jeg kom “så tæt” på manden og hjalp tol med fiskene. 🙂

   Reply
 • Ravogkrat
  12. oktober 2013 at 10:45

  Kald mig bare tudemarie, men sådan en smuk beretning suppleret med de smukke billeder rører noget dybt i mit hjerte. Tak for en dejlig start på min dag <3 *knus* til dig

  Reply
  • Catarina
   13. oktober 2013 at 05:41

   Tusinde tak skal du have Gitte og tusinde tak for dine smukke ord. Jeg er glad for at beretningen og billederne rørte dig, for det er den største ros billeder kan få. 🙂

   Reply
 • Nola
  16. oktober 2013 at 08:11

  smukt smukt – det er præcis sådan et billede som brænder sig ind på nethinden og tages frem på en kedelig dag derhjemme. Nyd det hele og få tanket godt op 🙂

  Reply
  • Catarina
   17. oktober 2013 at 10:00

   Mange tak skal du have Nola – ja, jeg er også ret glad for de billeder og det er helt sikkert nogle jeg vil kikke på fremover. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar