Menu
Livet / Teknologi

Overvejelser og oprydning på Instagram

Denne december har ikke kun handlet om jul. Den har også, for mit vedkommende, handlet om, hvorvidt, jeg skulle blive ved med at have en “konto” hos Instagram, i daglig tale, IG.

Jeg synes min “væg” på IG var blevet fyldt med billeder, som ikke var taget med mobiltelefoner, men med spejlreflex kamera, noget jeg personligt ikke synes passede ind på IG, da IG for mig er det lille her-og-nu snapshot. Jeg overvejede i derfor at gøre som Per gjorde for et lille årstid siden, nemlig at droppe IG. Han lukkede sin konto at præcis de samme grunde, som jeg nu selv overvejede. Men så kom jeg til at tænkte på, at det kunne da ikke være rigtigt at jeg skulle udelukke mig selv fra et “sted” jeg synes var sjovt at være, pga. andres ideer om IG ikke faldt i min smag. Jeg besluttede derfor, at jeg heller ville droppe at følge de personer, som brugte spejlreflex kamera på IG. Og ved I hvad, pludselig var det igen sjovt at være på IG.

Nååå, det var bare lige et lille morgengylp fra mig – ikke noget særligt, men jeg synes lige jeg ville dele mine overvejelser og følgerne af det, med jer som læser med her.

Nu vil jeg kaste mig over teen og strikkepindende, inden en frokost med familien venter.

18 kommentar

 • Henriette Hald
  28. december 2013 at 09:30

  Jeg er jo så naiv, så jeg har slet ikke tænkt tanken at billederne ikke er taget med mobil!! Jeg er blevet rigtig glad for IG fordi jeg kan bruge det som en lille erstatning for bloggen, de dage jeg ikke lige har så mange ord i mig. På den måde bruger jeg måske ikke IG som oprindeligt tænkt, men jeg elsker alligevel at være der 🙂

  Rigtig god lørdag og knuuuus

  Reply
  • Catarina
   29. december 2013 at 09:30

   Det er præcis sådan jeg også selv bruger IG Henriette – som den lille hurtige erstatning for bloggeriet og ja, det er vist den oprindelige måde IG var tænkt. 🙂
   Rigtig god søndag til dig Henriette. Knus

   Reply
 • Karin Abildhauge
  28. december 2013 at 09:57

  Jeg kan følge din tanke. Noget andet der har påvirket mig når jeg går IG væggen igennem, er, “lånte” billeder.
  For mig er IG stedet til øjebliksbilledet, dog har jeg af og til ventet med at oploade, og taget billedet med mobilkameraet, det er jo “snyd”. Undskyldningen er kamera app´en ligger bedre i mine hænder, og virker bedre og straks, hvor IG app´en ofte har udfald.

  Ønsker herfra en god weekend/lørdag til dig/jer.
  Knus.

  Reply
  • Catarina
   29. december 2013 at 09:33

   Uha, ja, de der “lånte” billeder er også noget jeg er træt af og de der gør det for meget eller hele tiden, er også blevet sorteret fra. 🙂
   Jeg synes det er helt ok at smide billeder op når man er kommet hjem, for som du selv skriver, så er mobildækningen ikke helt god alle steder. Og det smame i udlandet. 🙂
   Jeg skyder altidbillederne selv i kameraappen og åbner derefter selv IG appen og smider dem op den vej fra.
   Kan du have en dejlig søndag Karin. 🙂

   Reply
 • susanne
  28. december 2013 at 10:37

  Har selv tænkt tanken, men bliver også, og så må man sorterer det fra som ikke passer i ens opfattelse af IG. Det er ikke altid de kønneste og bedste billeder, men de er fanget i nuet, og hvorfor skal alt være så perfekt hele tiden.
  Glad for stadig at være på din liste af de heldige 😉

  Reply
  • Catarina
   29. december 2013 at 09:34

   Jeg tror de indimellem er nødvendigt med oprydning for at man ikke bliver irriteret på det man liver precenteret for og i det her tilfælde hvor der bruges lånte billeder eller dslr billeder, der står jeg af. 🙂
   God og dejlig søndag til dig søde Susanne 🙂

   Reply
 • Christina
  28. december 2013 at 10:43

  Er enig med dig, har tænkt det samme selv. Jeg lægger ikke billeder ud så ofte, men når jeg gør, så er de altid taget med min telefon.
  Rigtig dejlig lørdag til dig.

  Reply
  • Catarina
   29. december 2013 at 09:36

   Jeg har nu, efter oprydningen, fået fornyet lyst til at bruge IG og det kan vist også ses på frekvensen af oploads fra min side. 😉
   Rigtig god søndag til dig Christina. 🙂

   Reply
 • Per Teilmann
  28. december 2013 at 12:38

  Overvejer faktisk lidt at returnere til IG 😉
  Man kan jo, som du nævner, sortere dem med spejlrefleks og lignende fra.
  Vi får se … først skal jeg lige ha’ en ny telefon :p

  Reply
  • Catarina
   29. december 2013 at 09:37

   Aii, det lyder da super dejligt Per, du må endelig give lyd fra ig når du er tilbage igen – vil glæder mig til at følge dig. Og ja, det er god ide at sortere dem fra som ikke bruger IG som man selv synes det skal anvendes. 🙂

   Reply
 • Anne
  28. december 2013 at 14:50

  Hihi nu er jeg helt ny på IG…så jeg har kun opdaget, at jeg kan oploade billeder fra telefonen og ipad’en…så det muntrer jeg mig med endnu 😉

  Reply
  • Catarina
   29. december 2013 at 09:38

   Bliv endelig ved med det Anne, for det er nettop det jeg synes er så fedt ved IG. 🙂
   Ha’ en dejlig sønddag.

   Reply
 • Mette
  28. december 2013 at 17:20

  Jeg har det på samme møde og har frasorteret de ting jeg ikke gider… billedsnyd og give-aways 🙂

  Reply
  • Catarina
   29. december 2013 at 09:40

   Spot on Mette – for give-aways er også bare noget der irriterer på min væg – pludselig en dag havde jeg “gud-ved” hvormange at de samme billeder på min væg, og der sprang kæden ligesom af. 😉
   Ha’ en dejlig søndag.

   Reply
 • Tina Liel
  28. december 2013 at 21:40

  Ja det er lidt forskelligt som IG opfattes. Holder også mest af øjebliksbilleder og taget med mobilen. Men hvis der er noget nogen rigtig gerne vil vise er det også ok med et “almindeligt” billede. Men helst ikke de der overperfekte nogen. Er ikke så aktiv for tiden men nyder stadig at bruge IG som en slags fotodagbog og følge med i alle jer andres hverdag. Godt du ikke slettede din profil♥ Knus

  Reply
  • Catarina
   29. december 2013 at 09:42

   Det er specielt de der overperfekte billeder som lyser langt væk af dslr kamera jeg stritter i mod. Vil heller have det er hurtige snapshot også selvom kvaliteten ikke er i top. 🙂
   Jeg er nu igen begyndt at bruge IG efter udrydningen og jeg hygger mig gevaldigt. 🙂
   Ka’ en dejlig dag Tina. Klem fra Fyn

   Reply
 • Nola
  30. december 2013 at 21:19

  Det er helt sikkert sundt at tage tingene op til overvejelse af og til, især hvis man er aktiv på mange af de sociale medier. Jeg er blevet beriget meget af IG og følger ikke et fast mønster, men vælger at følge dem som på den ene eller anden måde berører mig, enten med små eller store ting. Jeg kan se at jeg er en af dem som ikke gik igennem nåleøjet, men det dejlige ved IG er jo netop også at man kan bestemme selv 🙂

  Reply
  • Catarina
   31. december 2013 at 08:24

   Jeg har det på IG som jeg også har det på bloggen. Jeg følger, ligesom du, dem der siger mig noget og som har de samme interesser som jeg. Og en anden væesentlig ting, de skal også give noget af sig selv, ligesom jeg selv gør. Jeg er mest til personer som står ved hvem de er og ikke skjuler sig. Ærlighed og åbenhed er for mig meget vigtigt. Sådan har jeg altid haft det med andre blogs og sådan er min egen blog det også. Alle ved hvem jeg og min familie er og det samme er det på IG. 🙂

   Efter oprydningen var der fler der blev luget ud efter, de i indlægget beskrevne “problematikker” og dem her i min kommentar. 🙂 Nu synes jeg det iden er sjovt at være på IG, hvor jeg har været et par år efterhånden. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar