Menu
Bageriet

Hjemmelavet kransekage

Det er nærmest blevet en tradition at jeg laver kransekage til nytårsaften så det gjorde jeg også i år. Tidligere år har jeg lavet stænger, men i år blev jeg inspireret af en veninde til at lave kransekage stykkerne runde.

Hvis du selv har lyst til at lave lidt kransekage af de marcipan du har fået tilovers fra julen, får du opskriften lige her. For det kan jo også spises på en helt almindelig hverdag.

Hjemmelavet kransekage

Hjemmelavet kransekage

Ingredienser:
• 400 g rå marcipan
• 2 æggehvider
• 150 g sukker

Fremgangsmåde:
Bland sucker og æggehvider sammen og lad sukkeret blive helt opløst
Tag marcipanen og ælt sukkerlagen ind i marcipanen – jeg brugt min game Kenwood røremaskine til at ælte det hele sammen med og det tog ikke mange minutter.

Derefter sprøjtede jeg små klatter ud og lod dem stå til tørre i en 1/2 times tid inden pladen med kransekagerne smides i ovnen ved 200° Efter en 15-20 minutter, eller når kagerne er blevet lysebrune over det hele, tages de ud. Når de her helt afkølede skal de pensles med smeltet chokolade på bagsiden.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

12 kommentar

 • susanne
  1. januar 2014 at 19:36

  Mums, de ser bare så lækre ud, jeg har altid de bedste intentioner omkring kransekagen, men af en eller anden årsag når jeg de aldrig 😉

  Reply
  • Catarina
   1. januar 2014 at 19:57

   Det er en af de letteste kager at lave og tager kager kort tid. 🙂

   Reply
 • Therese
  1. januar 2014 at 22:01

  Hjemmelavet kransekage, smager bare så godt ! Jeg laver dejen med flormelis, så er det helt opløst med det samme 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. januar 2014 at 07:32

   Det gjorde jeg også indtil for en ca. 5 år siden Therese. Men så fortalte en veninde, som er kok, at denne med sukker var bedre, da flormelis ofte er tilsat kartoffelstivelse, og jeg må give hende ret 🙂

   Reply
   • Therese
    2. januar 2014 at 21:05

    Det gir’ fin mening 🙂 Jeg blender selv økosukker helt fint til flormelis, så det er uden stivelse. Men det er mest fordi jeg nægter at betale 23 kr for en lille bøtte økologisk flormelis nede i Brugsen. Ha ha.

    Reply
    • Catarina
     3. januar 2014 at 07:04

     Ahhh, det havde jeg slet ikke tænkt på…. altså at man selv kan lave florsukker, det vil jeg da prøve. Tak fordi du lærte mig noget nyt søde. 😀

     Reply
     • Therese
      3. januar 2014 at 10:51

      Jamen, i lige måde 😀

      Reply
      • Catarina
       3. januar 2014 at 11:38

       🙂 ♥

 • Karin Abildhauge
  2. januar 2014 at 10:04

  Jeg undlod kransekagen, har endnu ikke fået leget med den der er okay for mig.

  http://lowcarb.dk/low-carb-kransekage/

  Det er ikke alt jeg har nået i 2013 mht. søde sager, der er legale for mig. Fortsætter her i 2014, da jeg så gerne vil have lidt sødt 😉 Især dessert eller til eftermiddagskaffen.

  Reply
  • Catarina
   2. januar 2014 at 10:27

   Vi laver altdi et helt kg mandelmel når vi er i gang med at smutte mandler. Så har vi det liggende i fryseren til når vi skal brude det. Måske jeg skal prøve at lave det, da jeg altid har Surkrin, da jeg bruger det i min chai latte. 🙂
   Tak for tippet. 🙂

   Reply
   • Karin Abildhauge
    2. januar 2014 at 12:52

    Tusind tak for tippet med at fryse mandelmel, så langt havde jeg ikke tænkt.
    Jeg har ikke fået essensen købt endnu.:-)

    Reply
    • Catarina
     3. januar 2014 at 07:06

     Jeg tror sagtens du kan undvære mandelessensen – det er bare en smagsforstærker. 🙂

     Reply

Skriv en kommentar