Menu
Bloggeriet

Webdesign og læselængde 2

Ja, jeg laver lige en Repost af en post jeg skrev tilbage i august 2013, da jeg efterhånden støder på blogs og websider som slet ikke tager hensyn til læserene og det desværre er med til, at jeg sortere de sider fra.

Gennem årene har bloggen here gennemgået en del forandringer på udsendet. Bloggen startede som en smal blog, da skærmene på markedet ikke var lige så brede som nu. Med tiden har bredden blevet bredere og bredere. Mu bliver den ikke dog bredere, da den også kan blive for bred og jeg også godt kan lide luft. Luft gør elementer, som billeder og tekst, bedre at adskille fra hinanden.

Alle jer læsere bruger en masse forskellige skærmopløsninger når I besøger bloggen her. Derfor prøvede jeg, da jeg lavede mit webdesign om her sidste efterår, at analysere jer besøgende lidt. Det gjorde jeg bl.a. ved hjælp af Google Analytics, som jeg har haft tilknyttet bloggen her siden september 2010.

Det er sjældent muligt, at give alle det perfekte læsbare design. I stedet nøjes jeg med, at gøre det godt for flest læsere og acceptabelt for de sidste.

Analyse1

Analyse2

Størstedelen af ​​mine læsere bruger 768 × 1024, resten ligger lidt højere eller på telefon-skærm-størrelse. Jeg byggede min blog så den er 1210 i bredden. Den ekstra bredde giver mig plads til bredere indhold og lidt større billeder. Noget af det jeg var meget påpasselig med var, at sørge for at I kan se baggrunden på både computeren, en tablet og en telefon og der ud over, da den jo osse er en del af helhedsbilledet og jeg sørgede for at ingen af jer er nødsaget til at scrolle sidelæns, noget jeg selv hader ved vedsites jeg besøger. Desuden skulle læsebreden på linjerne ikke være så lange, at øjnene “faldt” ned på den næste linie. Den perfekte læsebrede, for mig, er at ingen tekst må være længere end 800 px, min er 740 og det samme er billederne.

Med layoutet optimeret til den større opløsning, er jeg sikker på at det også er acceptabelt for lavere opløsninger, dvs. bloggen her ses ens på både tablet og telefon selvom de vendes.

En ting mere jeg gør når jeg laver om, er at tjekke i alle browsere og på næsten alle platforme, for det er den eneste måde jeg er sikker på at den ses ens.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

12 kommentar

 • Karin Abildhauge
  2. februar 2014 at 09:15

  Ups. troede jeg havde smidt en kommentar.

  Jeg er en nørd, men ikke lige her. troede naiv som jeg er, når jeg kan læse min blog på tablet, mobil og pc, så var alt godt. Mine krav er, det er okay at schrolle op/ned, men ikke til siderne, og sådan fungere min side når jeg tjekker.

  Krydser fingre for jeg går gennem nåleøjet hos dig, vil savne dine dejlige kommentar.

  Ønsker dig og dine en god søndag.

  Reply
  • Catarina
   2. februar 2014 at 12:03

   Det har du også gjort Karin, i det indlægget da det første gang var på her. 🙂

   Din side vises lige godt på alle platform, så selvfølgelig bliver du. Men ja, som du også skriver, så er det til at blive vandvittig af at skulle scrolle til siden. 😉

   Også en god søndag til dig ven.

   Reply
   • Alice M
    2. februar 2014 at 15:01

    Men det der med at scrolle til siden..
    På en smartphone – iphone – dobbelt klikker man jo bare på teksten og så tilpasser den sig skærmen i breden – er det ikke nok?

    Reply
    • Catarina
     3. februar 2014 at 10:00

     Ja, det er rigtigt Alice, men hvis du skal se hele siden/layoutet og den ikke er lavet sådan at den passer til alle skærme, så kommer du også til at skulle scrolle på en telefon. 🙂

     Reply
 • Mona Honnens
  2. februar 2014 at 16:38

  Åhh jeg er slet ingen nørd, så det her indlæg er sort snak for mig, men håber da du kan læse min blog til ug. ellers må du lige give mig et prej.

  Mona

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2014 at 10:00

   Hi hi, din blog ser rigtig fin ud Mona og eller skal jeg nok give dig besked. 🙂

   Reply
 • Nola
  3. februar 2014 at 08:37

  Interessant at se hvilken opløsning flertallet bruger! Det må sikkert være iPaden som giver det klare udslag.
  Og rigtig god ide lige at få tjekket de egne ting 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2014 at 10:12

   Når man laver websider, så skal man følge med i hvad ens læsere bruger for at tilgå siden, samt hvilken browser, for alle skulle jo gerne have en god oplevelse. 🙂
   Ja, det er iPaden der er den mest gængse og dermed er Safari også den hybbigste browser.

   Reply
 • Mette
  5. februar 2014 at 19:51

  Luft er nemlig godt og det behøver man ikke være bange for. Heller ikke i trykte medier 🙂

  Jeg er bange for at jeg ikke tjekker min blogs design som jeg burde – men de gange det ser tosset ud har jeg heldigvis fået besked og har kunnet agere på det.

  Reply
  • Catarina
   7. februar 2014 at 12:59

   Jeg plejer også at give folk jeg kender (og omvendt) besked, men ikke alle synes det er lige så fedt at få at vide at deres blogdesign ikke er præcis så lækker som de selv synes. 😉

   Reply
   • Therese
    13. februar 2014 at 16:02

    Fnis 🙂

    Reply
    • Catarina
     13. februar 2014 at 16:51

     😉

     Reply

Skriv en kommentar