Menu
Motion

Tøse-Runden 2014

Som altid når jeg deltager i Tøse-Runden, mødes vi veninder som skal deltage i løbet, midt på eftermiddagen i Køge. I år havde vi desværre ikke kunne få værelse på vores sædvanelige hotel tæt på start, da de havde alt optaget (det havde de så ikke), så vi mødtes ude på Køge vandrehjem, hvor vi havde kunne få værelse. Da vi havde tjekket ind, gik vi de små 3 km ind til midtbyen, men rådhuset som mål, hvor vi fik hentet vores startnumre.

Pia og jeg

Nu da det praktiske med nummerhentningen var overstået kunne vi slentre igennem byen og bare nyde det dejlige vejr. Vi startede med at få en lille øl en en af de små gårde der støder op til selve gågaden. Der var læ og ikke mange mennesker, og vi sad og samlede op på “alt” det der var sket siden vi sås sidst.

PiaHygge i køge

Hygge i køge

Da den første øl bar blevet drukket, besluttede vi at vi ville spise mad der hvor vi også spiste sidste år, nemlig ved Odd Fellowgaarden som servere grilmad udenfor. Vi fik hver en forret som var noget laks, salat og en lækker creme. Derefter delte vi en hovedret som var grillet porchetta med hjemmelavede jumpo pomfritter med en lækker grøn mayo. Fritterne var faktisk så lækre at vi bestilte en ekstra omgang af dem. efter maden shoppede vi lidt i byen, inden vi gik tilbage til vandrehjemmet, hvor vi satte os i gården og fik lidt kaffe og te. Vi havde faktisk købt en flaske hvidvin vi ville drikke, men den smagte forfærdeligt, så den rød ud.

Snart klarMigPia inden start

~Øverst til venstra: Parkeringspladsen ved Niels Juels hotel. Nedersr til venstre: Pia inden starten.
Til højre: En selfie fra ruten (godt der ingen bussemænd er at se).Næste morgen stod vi op kvart over 5 og iførte os cykeltøjet og kørte ind på parkeringspladsen ved Niels Juels hotel, hvor vi fik cyklerne af bilerne og spiste en bolle, vi havde købt dagen i forvejen. Da bollen var spist og vi stadig havde masser af tid inden start, gik vi ind på hotellet og spurgte om vi måtte købe en kaffe og en te. Den søde natportie hentede det til os og da vi ville betale, så var den gratis. Selvom vi ikke er de yngste mere, så kan vi åbenbart stadig godt charmere selv i cykeltøj. Den søde natportier fortalte også, at de ikke havde haft alt optaget og vi godt kunne have fået et værelse. ØV. Nå men så ved vi det – vi skal altså prøve lige op til løbet, hvis vi har fik ved første bestilling.

Pia kommer i målEn slapper

~Højre billede: Pia er lige kommet i mål. Venstre bllede: Vi sider og nyder en lille og dejlig kold fadøl.


Da jeg kom i mål, efter de 112 km med overskyet vejr og de 60 km i modvind, var jeg bare SÅ sulten, så efter en omgang gratis nakkemasage, smutte jeg over til en af boderne og købet mig en baget med pulled pork og salat og begav mig ned til vores biler. Da jeg fra perkeringspladsen kunne se hvem der kom i mål og jeg endnu ikke havde set Pia, besluttede jeg at få det våde tøj af og almindeligt tøj på. Jeg havde et håndklæde til at tørre mig med i bilen så jeg nåede af få den værste sved af inden den stod på striptease på parkeringspladsen. Da jeg havde fået en børste igennem håret og i det hele taget følte mig lidt bedre, på trods af det manglende bad. Gik jeg op til mål og ventede på, at den seje qvinde skulle indfinde sig. Pia kom i mål og vi fik købt os en lille fadøl og sad på jorden og nød den og den begyndende sol.

Os efter løbet
~Vi ser da bare strålende ud.

Vi afsluttede dagen med det, for os, obligatoriske billede ved bilerne inden vi begge sætter os ind i og kører hver sin retning.

Min tid

I år hold jeg ikke ind ved nogle af de 4 depoter der var på ruten og gennemførte dermed de 112 km i et hug. Jeg skuttede med en tid på 4:28:45, ikke helt så god som forventet, men alligevel ok. Næste år vil jeg gerne slutte på en tid lige lidt over de 4 timer. Så nu er det bare med at træne.

Bedste kvinde blev Kristina fra Greve (35-39 år) som sluttede på 3:20:46 – det er vildt flot og hun kørte de 112 km med en gennemsnitsfart på 33,47 km i timen

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

14 kommentar

 • Annemette
  1. juni 2014 at 21:53

  Sejt kørt 😉

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2014 at 07:21

   Tak 🙂

   Reply
 • Helle K.
  2. juni 2014 at 13:39

  Det er da flot bare at komme igennem hele turen 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2014 at 13:45

   Det er der faktisk mange der gør – nogle kvinder er over 70 og kører på “bedstemorscykler” – så det er virkelig et løb hvor alle kan være med. 😀

   Reply
 • gittesp
  2. juni 2014 at 17:52

  Sejt… tillykke med endnu en “runde” i bagagen 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. juni 2014 at 18:00

   Tak sakl du have søde Gitte. 😀

   Reply
 • Tina Liel
  2. juni 2014 at 20:28

  Flot af jer begge!!! Skønne billeder♥

  Reply
  • Catarina
   3. juni 2014 at 08:50

   Det var en dejlig tur og vi glæder os allerede til næste år, hvor vi allerede nu har booket værelser på “vores” hotel. :-=

   Reply
 • Pernille
  2. juni 2014 at 23:23

  I er da bare for seje 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. juni 2014 at 08:52

   Tak Pernille – vi havde en skøn tur. 😀

   Reply
 • Birgitte Bonde
  4. juni 2014 at 12:51

  Hej Catarina

  Dejlig blog du har 🙂

  Hvor er det flot, at du og dine veninder har kørt Tøse-Runden. Det slår mig så, om det ikke er noget for jer, at køre et tilsvarende kvindeløb i Århus, der hedder Tour de Femme? Ruten er på 103 km i de smukke omgivelser syd for Århus med start og mål i Mindeparken. Løbet er søndag den 7. september. Der er mandlige vandkaniner, som servicerer rundt på ruten og så er der helt fantastiske depoter og ikke mindst en flot gavepose 🙂

  Hvis det har din interesse, kan du læse mere om det her:

  http://www.tourdefemme.dk/

  De bedste hilsner og ønsket om en god sommer
  Birgitte Bonde

  Reply
  • Catarina
   4. juni 2014 at 15:32

   Vi har snakket om den, da vi på vandrehjemmet fik at vide at alle depoterne havde det skønneste mad og at ruten er rigtig flot. Men desværre kan vi ikke få kalenderne til at passe sammen i år. Men det er måske noget vi vil overveje til næste år. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  5. juni 2014 at 06:43

  Fantastisk weekend, dog lidt øv mht. overnatning, godt i lige lærte lidt nyt omkring booking 😉
  Det er sejt med en placering som nr. 72 af 700 i din aldersgruppe.

  Cyklen er lige købt, så mange timer og km. har du ikke i benene endnu, så nu har du det kommende år til at få det hele under huden, kende dine grænser, etc. Give dig selv lidt længere ture i benene i god tid før og trappe ned lige op til du gerne vil præstere.

  Dog vil jeg nu mene i begge er så seje tøser 🙂

  Reply
  • Catarina
   5. juni 2014 at 12:51

   Da det er ok med tiden, men den kan gøre bedre og det håber jeg den gør næste år. 🙂 Og nu har vi allerede reserveret hotellet til næste år, så det er da på plads. 🙂
   Og du har ret, så snart jeg får flere km i benene så tror jeg også at tiden nok skal blive bedre. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar