Menu
Camping i Europa / Campingferie 2014

Hjemturen

Tidligere i dag skrev jeg jo om nudistturen og nu kommer altså en hjemtursindlæg, jeg vil på forhånd sige at det altså slet ikke er spå “spicy” men mere over i det hyggelige.

I Østrig var vejere meet svingende i år og derfor besluttede vi efter endnu en aften med koldt og vådt vejr, at tage hjem og nyde resten af ferien herhjemme, hvor vi jo kunne se og også fik fortalt af mine forældre, at vejet var fantastisk.

Hjemturen

Vi tjekkede ud fra campingpladsen lige før middag og startede hjemturen stille og roligt. Vores vignette, det klistermærke der skal til for at man må kører på de Østrigske motorveje, var udløbet og vi ville ikke købe en ny, for at kører de par timer på motorvejen for at komme ud af Østrig. Så turen gik af de små snoede hovedveje og landeveje op til Tyskland. Jeg kan godt forstå at de har fået en motorvej og mange broer igennem Østrig, for hold da op et landskab vi kørte igennem. Jeg er jo ikke så god til at være passagere i bilen, når det er rigtig snoet da jeg bliver køresyg og ca. halvvejs til Tyskland, måtte jeg selv til rettet. Det er nogle vilde veje at køre på, men så sandelig også smukke. Nogle steder var signinge og droppet helt oppe på 22% og bilen måtte ned i 1. gear for at kører ned med motorbremsen.

Pitstop i Nürenberg

Efter et par timer længere kørsel, end hvis vi havde taget motorvejen, nåede vi grænsen og vi havde sat os for at nå til Nürenberg inde vi ville finde et sted at sove. Der var ikke igen kø og alt gled som det skulle. Ved 19 tiden tjekkede vi ind på et hotel i Nürenberg og efter indtjekningen, satte vi os ud i deres skønne gårdhave og slappede af.

Da vi næste morgen havde spist morgenmad, tjekkede vi ud og satte kursen mod Danmark. Og igen var vi heldige, for der var kun en lille kø på vores vej, og det var fordi en lastbil var væltet over i modsatte kørerbane og den var væltet så uheldigt at den lå over autoværnet og spærrede det ene spor i vores retning. Men vi var der vist tideligt, for det tog ikke lang tid at komme igennem.

Vi ankom til matriklen her, lige lidt før kl. 19 og blev modtaget af mine forældre, som jo har passet hus og have mens vi har var væk.

Kilometer i alt

I alt har vi kørt 3443 km på denne ferie og ved at vi har prøvet at kolde fartpiloten på 115 km/t har vi formået at kører 19,19 km pr l. Ganske godt gået synes vi selv.

Dette var så sidste indlæg fre ferien i denne omgang 😀

6 kommentar

 • Jørgen Pedersen
  25. juli 2014 at 23:10

  Rigtig fine billeder fra hvad der ser ud til at være super hyggelig ferie. Flot flot mand du har, meeen som gammel tøjmand har jeg dog en lille anke … tern på tern … Skjorte/shorts – uha, det er måske lige i overkanten 😉

  Reply
  • Catarina
   26. juli 2014 at 08:42

   Tak Jørgen, det var super hyggeligt. 🙂
   Jeg blander mig aldrig i hvad min mand har lyt til at have på, selvom jeg godt ved at tern og tern ikke passer sammen, ligesom strømper i sandaler heller ikke er et hit, så har han også det. Det er hans valg og har han det godt med det han har på og hvodan han ser ud, så er det fjong med mig. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  26. juli 2014 at 12:53

  Det er dejligt at bevæge sig lidt ud fra “normal” ruten. Dog kan jeg fornemme det var en prøvelse. Godt det var bil og ikke cykel, det skal trænes 🙂

  Vidunderlig tur hjem over, og igen i slow, hvilken en ferie bare skal være (også for mig). Hverdagene går ofte meget stærk.

  Tak for en dejlig rejse til Østrig sammen med dig og Søren.

  Reply
  • Catarina
   26. juli 2014 at 19:04

   Velbekomme Karin. 🙂
   Ja, den var ikke helt let at navigere på, og jeg måtte koncentrere mig mere end hvis man bare kører på en lige vej, uden de store signinger, men vi har prøvet den. 😀
   Det var virkelig en dejlg afslappet ferie og vi har nydt det meste. 🙂

   Reply
 • Celena
  26. juli 2014 at 15:33

  Velkommen hjem!

  Reply
  • Catarina
   26. juli 2014 at 19:07

   Thanks a lot Celena. 😀

   Reply

Skriv en kommentar