Granola

Jeg har efterhånden lavet granola nogle gange og da mine unger og en venindes unger er vilde med det, tænkte jeg, at det nu er på tide at opskriften kommer på bloggen. Denne granola er ikke ligefrem af den helt sunde slags, da der er en dels sukkerting i, men jeg spiser den ikke hver dag og hvis jeg gør, er det alligevel oven på græsk yoghurt eller oven på en portion havregryn, så det gør ikke så meget.

foto-1

Ingredienser:
• 450 gram havregryn
• 120 gram solsikkefrø
• 60 gram sesamfrø
• 60 gram hørfrø
• 175 g æblemos (eller æblegrød)
• 2 tsk stødt kanel
• 1 tsk stødt ingefær
• 120 gram brune ahornsirup
• 4 spsk flydende honning
• 100 gram buddersukker
• 250 gram rofthakkede mandler
• 1 tsk salt
• 2 spsk solsikkeolie
• 300 gram rosiner

Fremgangsmåde:
Bland alt undtagen rosiner rigtig godt sammen i en stor skål. Jeg bruger klør fem, da jeg på den måde synes jeg kan få blandet det hele bedst sammen.
Spred denne blanding ud i bradepanden beklædt med bagepapir og bag massen 170°C cirka 40 minutter. Circa hvert 20 minut vender jeg det hele lidt rundt, så det får en gylden farve over det hele.
Når det er bagt, skal den køle lidt af inden rosinerne blandes i.
Opbevares lufttæt.

foto-2

Her har jeg smidt lidt friske blåbær ovenpå, da jeg godt kan lidt kombinationen af noget knasende med noget blødt og frisk frugt.

Pissst, hvis man er en gris og det er jeg nogle gange, så kan man hakke 100 gram mørk chokolade og blande i blandingen når den står og køler af, så smelter chokoladen og afsætter en smule på granolaen.

     

- Tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.




20 thoughts on “Granola”

    • I’m sure your boys would love it – I even tried to chop about 100 grams of dark chocolate and but it in, during the time it was cooling, and that was rely rely delicious. 🙂

  • Du ved jeg synes den ser super lækker ud, dog er der ingredienser jeg må udskifte, hvis det kun er til mig.

    Jeg må godt lidt sukker, det er fedtet der er farligt for mig, det er ny godkendt forskning indenfor diabetes, og det er godkendt af lægevidenskaben, og de personer der er knyttet til forskning / behandling af diabetiker.

    Men jeg vælger en Granola med langt mindre sukker, så jeg trykt kan stole på mit blodsukker ikke flyver fra mig 🙂 – Jeg vil dog med glæde gemme opskriften, kunne være en dejlig værtindegave 🙂

    • Det er nok en god idé at du følger de råd du har fået, for det er ikke en sygdom der er til at spøge med. Men som vertindegave er det helt sikkert et hit. 🙂
      Har du forøvrigt hørt at type 2 diabetiker kan gå deres diabetes væk, ved at gå intervalgang 5 gange om ugen i en time? Jeg hørte lige i går at det er daske forskere der har fundet ud af det.
      Ha’ en dejlig fredag Karin.

  • Tak for dit tip. Det vil jeg lige tjekke, det kunne være lækkert, hvis jeg kunne fjerne denne, på den lidt for lange liste over udfordringer 🙂
    Hvis det kun kræver 1 time dagligt (5 gange om ugen) er det fantastisk 🙂

  • Øj det lyder rigtig lækkert 🙂 må jeg over og have handlet ind til. Har fri i morgen, så skal rigtig smovse 🙂 tak for du deler dine opskrifter med os læsere 🙂 må du have en god weekend Catarina 🙂

    • Jammen velbekomme Layoni. 🙂
      Den er virkelig lækker og egentlig ret så let at lave. God fornøjelse med projektet og god weekend til dig. 🙂

    • Tusind tak mht. denne app. den vil jeg lige finde. Kan mærke hvordan det rykker i mig.
      Var godt klar over det var interval træning der er bedst for mig, både på Cross, step og løbebåndet benytter jeg mig af selvvalgt interval. Bygger jeg intervalgangen ind, så kan det jo være det lykkes for mig. Du vil blive den første der får det vi hvisket i øret 😉

      • Velbekomme Karin og jeg håber da virkelig at det hjælper, for det ville da være fedt at kunne slippe den sygdom helt og aldeles. 🙂

  • Din granola ser super lækker ud. Jeg kan se der skal kanel og ingefær i, bliver den så ikke lidt “julet”?
    Peter og jeg faldt lige over din brunsviger opskrift den anden dag, og der går ikke længe inden den skal i brug igen! Den er fantastisk!

    • Nu kan jeg godt lige kanel og egentlig synes jeg ikke den er julet i det, men de to ingredienser kan jo godt undlades, da de jo kun er til som en slags “smagsforstærker” 🙂
      Ja, brunsvigerne er for lækker. Jeg er dog begyndt at tage lidt af dejen fra til en 3-4 boller, da min nye bradepande er lidt mindre end den gamle. 😀

  • Nøj alle de skønne sager der er i. Skal helt sikkert prøves! Sådan en gang på youghurt er jo også lækkert som aftensnack! Skøn vest du har fået købt. Knus og god weekend♥

    • Den er virkelig lækker og alle der har smagt den er endt med at skulle have opskriften. 🙂
      Ja, den vest er slet ikke dårlig. 😀
      God og varm weekend til jer 🙂

Skriv et svar til Nu må der hygges – Catarina Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.