Menu
Livet

Som jeg dog nyder denne formidddag i eget selskab

Jeg ved ikke om jeg hører til de særlig sentitive mennesker eller om jeg er introverte, men det er ogå lige meget, for jeg behøver påklistret label for at vide, hvordan eller hvorfor jeg er jeg er. Sagen er, at jeg altid har nydt mit eget selskab rigtig meget og altid har haft brug for tid til mig selv.

Da jeg var en ung teenager, gik jeg meget meget sjældent i byen, og i det hele taget kom jeg ikke meget med i stuen til mine forældre. Jeg kunne snildt nøjes med at komme ned til måltiderne og derved bruge resten af tiden på mit værelse i eget selskab.

Selv da jeg var alene med Christian, og jeg efter arbejde hentede ham i børnehave og fik handlet ind på vejen hjem, vidste han, at når vi kom hjem, skulle jeg sidde 5-10 minutter helt stille og for mig selv i køkkenet, unde en masse “halløj”. Han kunne simpelthen mærke, at sådan havde jeg det bedst. Efter min “alene-tid”, ja så var der tid til sjov, spas og leg.

I dag har jeg hele dagen (indtil kl. 15) for mig selv og jeg nyder det i den grad. Det er ikke så tit jeg har sådan en dag helt for mig selv, men når det sker, ser jeg faktisk frem til den, præcis som jeg ser frem til sommerferie, men glæde.

D71_3389

Lige nu sidder jeg ved langbordet med te, computer og ser op i mod der hvor solen er, det ser ud som om den langsomt prøver at få bugt med de tunge skyer, om det lykkedes tvivler jeg på. Jeg har lige sat Granolaen i ovnen og imens den står der, vil jeg sidde her og læse blogs og surfe på nettet, mens radioen underholder i baggrunden.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

17 kommentar

 • Jakob Kjøller
  25. september 2014 at 09:08

  Jeg kender det alt for godt.

  Personligt ved jeg ikke noget bedre, end “pludselig” frihed. Hvor man skulle noget, men det blev aflyst, og så har man lige en times tid til sig selv.

  Det med bare at være alene, et lille stykke tid, er med til at rense hovedet lidt for tanker 🙂

  Men nyd dagen!

  Reply
  • Catarina
   25. september 2014 at 09:26

   Tak Jakob, det gør jeg. 🙂
   Der renser nemlig hovedet for “støj” , at få sådan en dag foræret og jeg skal have mine stunder indimellem, ellers bliver jeg lidt “stresset” i det og også en smule indesluttet over for andre mennesker, selv de nærmeste, og det er jo ikke meningen 😉

   Reply
 • Susanne
  25. september 2014 at 13:39

  Lige præcis sådan har jeg det også og kan se at det går igen hos Sara. Hun foretrækker tit at være alene om eftermiddagen efter skole, og når jeg spørger til hvorfor hun ikke skal være sammen med en af veninderne, jamen så er hendes svar at det har hun ikke lyst til. Jeg har altid fået at vide jeg var sær og underlig, ingen har forstået at man kan have nok i sit eget selvskab, først som voksen har jeg fundet ud af at sådan er vi nogle mennesker der har det bedst engang imellem, og sådan skal det bare være. Her er det lige blæst op og det regner…. og Sara er på vej hjem, mon ikke det kræver noget varmt kakao efter den cykeltur. Knus Susanne

  Reply
  • Catarina
   25. september 2014 at 14:40

   Jeg har været meget heldig i min barndom og opvækst, for jeg er aldrig følt at jeg var sær og alle, i både min familie og omgangskreds har altid accepteret at jeg var sådan. Selv min mand Søren ved, at jeg skal havde de stunder for mig selv og at jeg ikke kan klare at have en hel weekend besat uge efter uge. 😀

   Her har vi også lige haft en lille “storm” og masser af regn, men så kom sole lidt frem, men nu er det igen helt og aldeles oversskyet og gråt.
   Ha’ en dejlig dag og hyg dig med princessen og den varme cacao. 😀

   Reply
 • Helle K.
  25. september 2014 at 14:19

  Jeg har det på samme måde – selvom jeg savner at skulle på arbejde bare engang imellem. Jeg tror nu ikke, jeg er introvert, jeg kan sagtens være i selskab med mange og nyder det – ligesom jeg har spillet i revy i flere år, da jeg var yngre. Som du siger, der er ingen grund til labels, når bare vi selv ved, hvordan vi har det bedst. God fornøjelse med den ½ time alenetid, du har endnu.

  Reply
  • Catarina
   25. september 2014 at 14:42

   Tak skal du have Helle – tiden alene er dog blevet lidt forkortet, for Søren er kommet hjem, men jeg har nydt den tid jeg havde. 😀
   Jeg kan også sagtens nyde selskaber, men jeg er ikke god til for mage af dem flere weekender i streg. Men at stå på en scene, er meget svært for mig, selvom jeg da har gjort det nogle gange foran 100 personer. 😉

   Ha’ en dejlig dag Helle og tak for din kommentar. 🙂

   Reply
 • Trine
  25. september 2014 at 14:46

  Haha den følelse har jeg også når jeg kommer hjem og jeg kan mærke at min datter har det på samme måde. Vi skal helst bare sidde for os selv i 10-15 minutterog bare være.

  Man tanker jo heldigvis energi på hver sin måde.
  Håber du har nydt dagen 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. september 2014 at 14:55

   Det er dejligt at din datter har det på samme måde, så er alle på en eller anden måde lige. 🙂
   Jeg har i den grad nydt dagen og har lave præcis det har har følt for og det er ikke meget. 😆
   Ha’ en dejlig dag og tak for din kommentar Trine. 🙂

   Reply
 • Dorthe
  25. september 2014 at 17:06

  Jeg har det som dig. Elsker alene-tid og ro. Elsker mit eget selskab og nyder timer uden nogen planer.

  Reply
  • Catarina
   25. september 2014 at 17:49

   Dejligt at vi er flere i “samme båd” Dorthe. Nyd torsdagen og mange tak for din kommentar. 😀

   Reply
 • Gitte Bach Nielsen
  26. september 2014 at 09:36

  Har det fuldstændigt som du har det – nyder også eget selskab. Og sjovt som jeg kan se på alle kommentarerne her – at det går i arv. Min voksne søn har det på samme måde. Da han planlagde at flytte sammen med sin kæreste – så måtte han fortælle hende, at et af hans kriterier var, at hun gav ham plads til at være sig selv – at trække sig tilbage når han fik brug for det. Forholdet gik så desværre ikke. Nu har han fundet en roomie – som har det på samme måde – så de kan fint dele en lejlighed.

  Reply
  • Catarina
   27. september 2014 at 09:14

   Ja, det er lidt sjovt at sådan noget går i arv og egentlig er det dejligt at de unge, er vokset op med det som en naturlig del og derved, ved at det bare er sådan og det er en nødvendighed for dem at have roen og tiden til sig selv, uden at de behøver synes de er anderledes. 🙂
   Dejligt at søn, har fundet en roomie som har det på samme måde, så ved de begge at den anden ikke er sur eller noget, når de trækker sig tilbage. 🙂
   Tak for din ommentar Gitte og ha’ en dejlig weekend. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  26. september 2014 at 15:33

  Jeg var i gang med en kommentar, pludselig smut tiden:-) – Måtte lige afbryde og passe jobbet 🙂

  Nu er jeg landet herhjemme, har brug for at tømme hovedet, og det fuldstændig ro, dog ville jeg lige skrive en lille hilsen her.

  Sensitiv og introvert er 2 fællesnævnere du og jeg tager i hånden. Jeg kan nikke genkendende til meget af det du fortæller. Har bemærket yngste slægter mig på, det at trække sig tilbage, og bare være sig selv. Hvis vi har flere aftaler på en dag, hvor det er muligt, deler vi gerne dagen op, og mødes over flere gange. (Vi bor jo kun 3 – 5 min gang fra hinanden). Jeg har det fra min mor og har videregivet det til yngste.

  Måtte lærer at forstå, har ikke været bevidst om det var roen der var energigivende, og det modsatte var energidrænende. Det har jeg først lært med årene, og lærer stadig 🙂

  Nu er en dejlig lang weekend begyndt, den glæder jeg mig til. Den er tiltrængt.

  God weekend.

  Reply
  • Catarina
   27. september 2014 at 09:18

   Roen til at få tømt hovedet er nemlig noget som vi begge har brug for og nyder og har behov for. 🙂
   Jeg kan se i kommentarene her, at rigtig mange har givet det videre til en eller flere af deres afkom og jeg er sikker på at de får det lettere, en mange i vores alder har haft det, da de ved at det er normalt.
   Det er godt at du ved at det er sådan og ved hvad der skal til for at du kan føle at du lever og ånder og ja, det er sikkert en lærer for livet. 🙂
   Ha’ en dejlig weekend Karin og nyd det gode vejr. 🙂

   Reply
 • Christina Bank
  26. september 2014 at 17:53

  Åh, hvor jeg kender det. Elsker fred og ro. For 30 minuttersiden satte jeg mig her ved pc´en, med en dejlig kop kaffe, skænket op i mit ynglings krus, og var netop begyndt at læse her på catarina.dk, da min ellers søde mand, kommer ind af døren, og begynder at ævle løs, især om alle de køer på motorvejen han var ramt ind i… Det var mine 10 minutter. Nu er han (heldigvis) gået i bad.

  Reply
  • Catarina
   27. september 2014 at 09:24

   Hi hi, det kender jeg bare så godt 🙂 Godt at han gik i bad og du derved lige fik et par minutter for dig selv. 😉
   Hils manden og ha’ en dejlig weekend – måske han skal i haven og du igen får lidt tid til dig selv. 😀

   Reply
 • […] mange ting. Ikke noget jeg sagde højt til andre, men noget jeg havde helt for mig selv. Som jeg tidligere har skrevet, kunne jeg sagten hygge mig i mit eget selskab oppe på mit værelse, og behøver ikke diverse […]

  Reply

Skriv en kommentar