Menu
Bloggeriet

Blog css nørderi

Jeg har jo haft runde hjørner på bloggen siden ‘tidernes morgen’. I starten lavede jeg dem manuelt i Photoshop, så fandt jeg et action, som kunne klare det for mig i Photoshop. Begge metoder virkede ok, men de var altså lidt omstændige og jeg ville egentlig godt have at jeg ikke behøvede forbi Photoshop eller et andet program i den stil. Så jeg trævlede nettet igennem for at finde en lettere måde. For et par år siden fandt jeg hvad jeg søgte. Hvorfor jeg ikke har nævnt- og vist det før her på bloggen, ved jeg egentlig ikke, men bedre sent end aldrig.
Metoden er ganske simpen og består af en kode som man bare smider ind i sit style sheet.

-moz-border-radius: 10px;
-webkit-border-radius: 10px;
-khtml-border-radius: 10pxx;
border-radius: 10px;

Det smarte ved denne kode er, at jeg bare kan uploade billederne helt og aldeles som firkantede billeder, præcis som kameraet tager dem og så klare bloggen resten af sig selv. Hvis man ønsker hjørnerne mere runde, så skal de 10 taller, der står ud for hver linje, bare ændres til hvad man nu synes.

PS: Hvis du klikker på mine billeder (inden for de sidste par år), og siger ‘Gem som’ så kan du åbne dem på din computer og se at de rent faktisk er firkantede.

UPDATE: Så lige, at det var i maj 2011 jeg satte ovenstående kode ind i mit stylesheet først gang – så det er så lige lidt mere end 2 år. 😉

16 kommentar

 • Mette
  28. september 2014 at 12:47

  Man kan vel ikke bare smide det ind hvor som helst… det fungerer i hvert fald ikke i mit stylesheet.

  Reply
  • Catarina
   28. september 2014 at 15:42

   Jeg kan se at du har fundet ud af de. 😀

   Reply
 • Liselotte
  28. september 2014 at 12:47

  Jeg siger tak og implementerede det med det samme på min side, så jeg ikke længere behøver tænke på det 🙂

  Reply
  • Catarina
   28. september 2014 at 15:43

   Velbekomme Liselotte. 🙂
   Det gør altså det hele meget lettere. 😀

   Reply
 • Mette
  28. september 2014 at 12:59

  Nå, jeg fandt ud af det – problemet er så bare, at der kommer runde hjørner på alle img koder 🙂

  Reply
  • Catarina
   28. september 2014 at 15:44

   Hvis du har flere forskellige img’er i din style sheet, eller kan dele dem i left, right, center og none – så kan du jo nøjes med at smide det på de tre første og lade none være for sig selv, så kommer det ikke på dem. 😀

   Reply
 • Anne
  28. september 2014 at 13:01

  Ved du om det fungerer i blogger…og hvad filan er stylesheet 😉

  Reply
  • Catarina
   28. september 2014 at 15:45

   Det vil jeg tro det gør Anne – style sheet er den fil hvor du kan styre hvilken størelse eks. overskriften og farverne skal være og derinde har du også et eller andet med img og det er der du skal smide det ind. Hvis du finder filen, kan du jo sende den til mig, så skal jeg nok kikke på det. 😀

   Reply
   • Anne
    29. september 2014 at 09:14

    Jeg vil kikke på det en dag hvor jeg ikke lige skal på arbejde om lidt 😉 jeg savner mine runde hjørner 😉

    Reply
    • Catarina
     29. september 2014 at 16:18

     Held og lykke med det Anne. 🙂

     Reply
 • Mette
  28. september 2014 at 17:08

  Yeees funker – tak for tippet. Nørd 😉

  Reply
  • Catarina
   28. september 2014 at 17:14

   Velbekomme ven. 😀

   Reply
 • Celena
  28. september 2014 at 18:28

  Cool trick… I am so boring on my blog: same old thing and mobile telephone pictures… You are inspiring me to get a good camera 😉 AND to post more often!!!!

  Reply
  • Catarina
   28. september 2014 at 18:45

   Hi hi, that can be at bit expensive Celena. 🙂
   I just love to blog and I use the blog as a kind of diary. My blog is personal, but not all the private stuff is that going on with me and my family, are seeing he interface og the blog. I’m very causes not to bring my boys ore other in my privates fewer any “harme” with what I’m published. 🙂

   Reply
 • Karin Abildhauge
  1. oktober 2014 at 14:52

  Det er nørderi af stor kaliber 🙂 – Da jeg begyndte at kigge bag i lørdags forstod jeg pludselig mere, og hvor meget det trods alt minder mig om Basic (gammel programmering, vi var 32 i klassen, kun 8 bestod og jeg var altså så meget nørd at jeg bestod dengang 🙂 )

  Jeg synes nu den er uhyggelig lang, så trætte øjne er ikke okay.

  Reply
  • Catarina
   2. oktober 2014 at 07:06

   Hi hi, som regel har sådan nogle ting det med at hive en masse andre ting med si 😀 Men det er jo også hyggeligt at sidde og nørde med, hvis man har tiden. 😉

   Reply

Skriv en kommentar