Menu
Livet

En lavastrøm af tanker

Jeg er lige landet herhjemme og jeg må ærligt indrømme, at jeg kraftigt overvejer, at gå ind og tage en lille lur, eller bare side på terrassen i det gode vejr og slappe af og lukke øjnene lidt.

Det er ikke fordi jeg har haft vildt travlt på jobbet, eller der har været andre forstyrende ellementer. Næ, der er fordi jeg har sovet mega dårligt i nat, ja, faktisk så føler jeg at jeg slet ikke har sovet, fordi min hjerne har være på overarbejde.

I aftes kunne jeg ikke falde i søvn og natten blev en lang og urolig nat. Det var ligesom om min hjerne ikke rigtig kunne falde til ro og bare lukke ned. Tankerne kom og gik i en lind strøm. En strøm som var så kraftig, at uanset hvad jeg prøvede og hvor meget jeg prøvede at lukke ned for tankemylderet, så lykkedes det ikke. Det er ikke fordi jeg har noget jeg spekulere over, det var simpelthen bare en af de nætter hvor hele ‘harddisken’ åbenbart skulle endevendes. Men for sytten da, hvor er det træls.

14 kommentar

 • Helle K.
  29. september 2014 at 16:21

  Jeg ved ikke, om det har noget med alderen at gøre, men jeg har i nogle år døjet med det samme. Jeg har svært ved at falde i søvn og hvis jeg falder i søvn og bliver vækket i løbet af natten, så vælter tankerne rundt i hovedet – jeg har oplevet, at jeg slet ikke hører clockradioen og det er aldrig sket før i hele livet, at jeg er sovet fra den.
  Håber, du får en god søvn i nat – du skal jo op og præstere.

  Reply
  • Catarina
   29. september 2014 at 16:27

   Det kan godt være du har ret Helle, det er måske alder der spiller ind, vi er jo næsten lige gamle. Men jeg håber dog ikke at jeg skal døje med det i nogle år. 🙁 Håber egentlig bare at et er en ‘enlig svale’ og jeg i nat får den dejligste søvn uden afbrydelser. Det er da være at håbe på.
   Tak for din input og ha’ en dejlig dag og nat. 😀

   Reply
 • Mette
  29. september 2014 at 17:17

  Jeg havde også sådan en nat og alle mine ‘sove teknikker’ svigtede mig… der var ikke andet at gøre end at komme bedst muligt gennem dagen og så gå tidligt i seng i aften (:

  Reply
  • Catarina
   29. september 2014 at 17:37

   Aii, hvor træls Mette – jeg tror jeg gør som dig og smutter tidligt til køjs i aften. 🙂

   Reply
 • Tina Liel
  29. september 2014 at 18:02

  Trælst med sådan en nat. Tror det som du siger er en enlig svale. Måske du gik for tidligt i seng? Jeg går så sent i seng at det aldrig sker he he men det vil jeg fraråde. knus

  Reply
  • Catarina
   29. september 2014 at 19:56

   Det håber jeg da det er Tina. 🙂
   Hi hi, jeg kan ikke gå så sent i seng, når vækkeuret ringer kl. 6 om morgenen, kræver det altså at søvn. 🙂

   Reply
 • Jytte Due
  29. september 2014 at 18:09

  Hvis jeres teori om, at den slags søvnløshed måske er et aldersfænomen, skal I nok belave jer på, at det tager til! Det er i hvert fald min erfaring. jeg er 76, og sådanne hvide nætter indtræder nu oftere og oftere – og ja, det er træls. Somme tider har jeg imidlertid held til at vende tankemylderet til noget konstruktivt: at endevende regnskaber fx eller tjekke strikkeopskrifter i hovedet. Om ikke andet styrker det hukommelsen. Og somme tider leger jeg med tanken om, hvordan jeg ville indrette mig i en fire værelses lejlighed i Paris, hvis jeg havde midler i samme omfang som fantasi. Den ligger i rue Guénegaud med udsigt over Luxembourghaven! Det er faktisk ret sjovt, og mulighederne er jo nærmest uendelige, så når alting er på rette plads, rydder jeg alt væk og starter forfra i en anden stilart!
  For god ordens skyld:
  Jeg er slet ikke utilfreds med sådan, som jeg virkelig bor i mit lille hus på landet.
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  Reply
  • Catarina
   29. september 2014 at 20:46

   Puha Jytte, det lyder ikke lovende. 😉 Jeg håber dog at det bare er en enlig svale og jeg i nat kan få min nattesøvn. 🙂 Nogle af de tanker som jeg også roder med når jeg ikke lige skal tideligt op er som du, også forskellige bo-metoder. Elsker at forestille mig noget helt og aldeles anderledes og i andre lande, eller langt ude på landet og øde øer. 😀 Men når jeg skal tideligt op, bliver det bare en “stressende” affære, for tiden tikker og de timer jeg ikke får sovet, bliver mindre og mindre, hvilket er med til at søvnen heller ikke indfinder sig. Den dårlige spiral snurre.
   Nu vil jeg snart finde dynerne og håbe på en god nats søvn, så tirsdagens arbejdsdag bliver letter at komme igennem.
   Mange tak for din kommentar og velkomme til siden her Jytte 😀

   Reply
 • Celena
  30. september 2014 at 00:07

  Hugs to you! That happens a lot with me and I hate it 🙁 Hope tonight is better! xox

  Reply
  • Catarina
   30. september 2014 at 07:27

   Thanks Celena 🙂 Its rely annoying when it happens, but thanks Good I had a better night today, not excellent but good. 😀

   Reply
 • Lene
  30. september 2014 at 07:02

  Tja Catarina, mine problemer med at falde i søvn eller med at vågne om natten og så tog hjernen over startede,da jeg var omkring de 48 🙂 Jeg fandt så ud af at jeg faktisk var gået i overgangsalderen, og at det var mit symptom. Jeg har da haft hedeture, men slet ikke som andre beskriver det. Det er søvnproblemerne, som on and off driller mig. I starten tog jeg melbrosia, som hjalp mig. Så var der en lang periode, hvor det var stabilt, nu er jeg inde i samme skure igen, men denne gang prøver jeg med regelmæssig døgnrytme.
  Håber du har sovet godt i nat.

  Reply
  • Catarina
   30. september 2014 at 07:26

   Humm, ja det kan være at det er overgangsalderen der er ved at spille mig et puds, selvom jeg endnu ikke har oplevet hedeture, kan det jo godt være den. jeg har også hørt at melbrosia, skulle være godt og det vil jeg da helt klart overveje, hvis den bliver for træls. 🙂
   I nat har jeg heldigvis haft en bedre nat en i går, men dog ikke helt uden problemer, men med en fridag i morgen, er der intet der kan slå mig af pinden i dag. 😀
   Ha’ den dejlig dag Lene og tak for din kommentar.

   Reply
 • Karin Abildhauge
  1. oktober 2014 at 15:16

  Uha. Det er øv….

  Jeg arbejder på det at få en god søvnrytme, har perioder der er bedre end andre. Jeg har ikke tænkt det som værende alderen, da min udfordring ligger et helt andet sted. Har dog et godt råd jeg har med i min bagage, har jeg rodet lidt for meget rundt så rejser jeg mig, finder en bog, tager strikketøjet eller logger på nettet, pludselig begynder øjnene at blikke, og jeg finder under dynenerne igen og sover straks 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. oktober 2014 at 07:08

   Det var temmelig træls, men heldigvis viste det sig at være en enlig svale, så det gik. 🙂
   Jeg har ikke gode erfaringer med at læse når ejg når dertil, så får jeg nemlig slet ikke slappet af og sovet. 😀

   Reply

Skriv en kommentar