Menu
Livet

Modne kvinder og øjenskygge

Jeg ved ikke om ander har samme problem. Men jeg har, de senere år, haft det problem, at min øjenskygge, den almindelige faste, som jeg påfører med en pensel, ligesom “smelter” efter et par timer. Den ligger sig så i de der underlige folder, der igennem årene er kommet i den nedre del af mine øjenlåg, og det uanset om jeg har brugt, foundation og/eller pudder før påførelsen, eller ej.

For lidt mere end en måned siden, var jeg inde i Matas, og der kom jeg til at tale med en ung ekspedient, som havde tid til en sludder. Jeg fortalte hende, at uanset, hvilken øjenskygge jeg brugte, dyr og super billig, så endte jeg, efter et par timer, men at have øjenskyggen liggende i striber hvor mine øjenlåg folder sammen. Det havde den unge ekspedient også oplevet ved hendes mor og hun havde så anbefalet hende, at bruge ‘Max Factor Masterpiece Colour Precision Eyeshadow‘, en flydende øjenskygge som underlag for den almindelige øjenskygge.Jeg tænkte ved mig selv, at det kunne da ikke se værre end det jeg allerede havde nu, og købe en enkelt i farven Perl Beige (den farve mente hun passede bedst til min huds farve), som koster 89,- kr.

D71_3901

Jeg har aldrig prøvet en flydende øjenskygge før og jeg må da indrømme, at jeg var en smule skepsis, men med den gode vejledning i hvordan jeg skulle bruge den, til nettop mit problem, kastede jeg ud i at bruge den allerede næste morgen.

D71_3902

Den har en lille svampet applikator, som jeg dupper på det nederste af mit øjenlåg, sådan lidt mere i midten og ikke rigtig ud til siden, derefter tager jeg bare min pegefinder og smører den ude over hele låget, også oppe hvor låget ikke lukker. Derefter skal jeg bare påføre mig min almindelige øjenskygge og det er det hele.

Jeg er VIRKELIG imponeret over dens virkning, den gør nemlig lige præcis det, den som den unge ekspedient lovede mig, nemlig at lade al min øjenskygge forblive hvor den høre hjemme og det tilmed hele dagen!

Den kan sagtens bruges alene for den har en smuk glitrende effekt, men jeg bruger den altså under en anden farve, også selvom jeg elsker farven, som er en bleg, champagne nuance.

Og nej, jeg er ikke betalt eller sponsoreret af Max factor eller Matas, bare enormt glad og taknemmelig over, at have fundet noget der afhjælper mit “problem”.

30 kommentar

 • Lotte
  13. november 2014 at 08:44

  Måske man skulle skrive den på ønskesedlen her til jul. Kunne måske også hjælpe mig?
  🙂

  Reply
  • Catarina
   13. november 2014 at 10:31

   Den er slet ikke tosset Lotte, og så er det jo en af de dejlige ting alle kan købe. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  13. november 2014 at 08:48

  Fantastisk du har fundet en løsning for dine udfordringer, altså dem der kommer med alderen.

  Bare det var mig der kunne løse mine udfordringer sådan. Jeg sveder så voldsomt at håret bliver lige så vådt som det er efter vask, ja, det kan dryppe fra håret (min sved), så derfor er det eneste jeg benytter er favning af bryn og vipper hos frisøren, og en dag/natcreme – ellers intet, det var svært at lærer/acceptere som kvinde, men det ser trods alt bedre ud end striber i foundation, og sorte render under øjnene af mascara. Det positive er det har givet en besparelse som jeg så benytter til favningen hos frisøren 🙂

  Reply
  • Mette
   13. november 2014 at 09:36

   Det lyder frygteligt generende Karin. Har du altid døjet med det?

   Reply
   • Karin Abildhauge
    14. november 2014 at 07:25

    Kære Mette. – Nej det har jeg ikke. Troede først det var overgangsalderen, for det passede meget godt med det tidspunkt det begyndte. Det begyndte det år hvor jeg var 47 år. Altså ca 8 år siden. Det er voldsommere i perioder. Det kom efter en meget turbulent periode psykisk, desværre har der ikke været focus på det, da der har været flere andre udfordringer gennem de seneste 8 år.

    Reply
  • Catarina
   13. november 2014 at 10:36

   Ja, det er slet ikke så tosset at spørge nogen der har forstand på det. 🙂
   Det var da et super træls problem og det lyder virkelig ikke helt normalt, eller har du altid haft de på den måde? Og så kan jeg da godt forstå, at du ikke bruger farve i ansigtet, for det vil jo være spild af både penge og tid. Heldigvis er det muligt at få lidt permanent farve, som du jo bruger, nemlig bryn og vipper. Men jeg mener helt sikkert du skal skal spørge (hvis du ikke allerede har gjort det) din læge om der er noget at gøre. 🙂

   Reply
 • Mette
  13. november 2014 at 09:34

  Har noget lignende fra MAC – det er et suverænt produkt. Jeg bruger dog kun øjenskygge til fest, men det skal jo også helst holde pænt hele aftenen/natten 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. november 2014 at 10:37

   Ahh, måske jeg skal prøve den når jeg løber tør for min. 🙂
   Jeg bruger en meget let øjenskygge til hverdage og en lidt mere “heftig” om aftenen når jeg skal til fest. Og ja, det er nemlig vigtigt at den holde hele dagen/aftenen. 😀

   Reply
   • Karin Abildhauge
    14. november 2014 at 07:39

    Kære Cat. Det er en plage, og har påvirket mig en del, også socialt (jeg er jo kvinde, og det betyder forfængelig). Vi er i gang med at udrede, hvad årsagen kan være. Overgangsalderen er afluset.
    En vigtig ting der kan afluse overgangsalderen er, hvis jeg har en hjemmedag (en dag hvor jeg kun er mig selv og ikke møder andre mennesker, så er der ingenting)
    Det falder til ro ca. 30 – 45 minutter efter jeg er ankommet til bestemmelsesstedet. Eller gæsterne er kommet, men skal jeg præstere (ud over det sædvanlige) Så er den sikker.
    Altså en eller anden form for social angst, der ligger så langt inde, og i en knude jeg ikke selv kan bearbejde. Venter på der kommer en mulighed for lidt tilskud til regningen, så jeg kan få knuden til en sløjfe. Det lyder lidt grisk, men ca. kr. 4000,- pr. måned i ca. ½ år formoder de, det vil tage, desværre kan jeg ikke selv finde dem. Og det gør jo desværre udfordringen vanskeligere, når jeg engang får heldet til at løsne knuden. Kan jeg få tilskuddet vil prisen kun være en fjerdedel, og det vil jeg kunne finde.
    Uha, fik lige åbnet op. Tusind tak.

    Reply
    • Karin Abildhauge
     14. november 2014 at 07:40

     Ups. den kom ind et forkert sted. trykkede på det forkerte svar. (hihi)

     Reply
     • Catarina
      14. november 2014 at 11:42

      Helt ok Karin. 😀

      Reply
    • Catarina
     14. november 2014 at 11:49

     Jammen kære Karin, det kan jeg da så sandelig godt forstå påvirker dig, det ville det gøre ved os alle. men det gør det jo ikke lettere og specielt ikke når du og din læge har fundet ud af at det ikke “bare” er kroppen og overgangalderen der driller, men noget mere seriøst. Jeg synes bestemt du skal presse på for at få det tilskud eller gratis henvisning(der er jo ingen “normale” mennesker der sådan kan smide så mange penge afsted hver måned i et halt år tid), for det er jo slet ikke til at leve med og det er jo en slags ond spiral, som ikke bliver bedre med tiden. Det skal de (det offentlige) da bare se at få styr på. Alt andet er jo uholdbart.
     Jeg mener også at jo før du kommer i gang, jo “lettere” må det være, og dermed vil det offentlige jo også spare penge i det lange løb, ellers kan det jo ende med at udskrivningen og forløbet bliver endnu længere.
     Så der hvor ejg vil hen, er at hvis du har energien, så spark til din læge og alle de instanser som bremser for at du kan komme igang. 🙂
     Ha’ en dejlig fredag søde ven.

     Reply
     • Karin Abildhauge
      17. november 2014 at 09:19

      Tusind tak. Jeg kunne godt bruge det var (gratis) – for ja, det er kun meget få der kan finde så mange penge, og som du skriver, det bliver ikke billigere af at vente.

      Reply
      • Catarina
       17. november 2014 at 17:48

       Det er træls at det ikke bare kan bevilges og afhjælpes. 🙁

 • Lissi Lyngsø
  13. november 2014 at 09:56

  Lige netop derfor bruger jeg meget sjældent øjenskygge. Når jeg bruger, er det æjenskygge til at lægge på med pensel, og det virker for mig blot at fugte penslen inden brug. Men helt klart er 89 kr. da ikke en herregård for noget der bare virker.

  Reply
  • Lissi Lyngsø
   13. november 2014 at 09:57

   Øjenskygge, møgtastatur når det er halvmørkt 🙂

   Reply
   • Catarina
    13. november 2014 at 10:38

    Hi hi, det går nok, jeg havde fanget den. 😉
    Men altså, det er også forbasket mørkt i dag. 😕

    Reply
  • Catarina
   13. november 2014 at 10:38

   Så skal du virkelig prøve denne her under Lissi, for jeg troede ikke den kunne holde, men det gør den virkelig.:-D Og ja, det er jo ikke en bondegård vi taler om. 😉

   Reply
 • Jannie
  13. november 2014 at 11:26

  Ohhh tak. Det var mit spørgsmål ved næste Matas besøg. Nu flår jeg den da bare ned af hylen 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. november 2014 at 12:59

   Ja, gør det Jannie – jeg tror ikke du fortryder det. 😉

   Reply
 • Liselotte
  13. november 2014 at 12:07

  Jeg bruger “Eyelid Primer” fra elf. Den koster 10 kroner og er helt igennem lige så god, som de dyrere, jeg tidligere har brugt – blot et godt tip til næste gang 🙂

  PS – jeg bruger meget, meget sjældent øjenskygge, men når jeg gør, er den min redning 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. november 2014 at 13:02

   Aiii, tak for tippet Liselotte, den vil jeg helt klart prøve at få fat i, men så vidt jeg kan se, skal den købes fra UK, så jeg vil lige se om der er mere jeg skal have med, når jeg nu alligvel skal betale porto. 😀

   Reply
 • Nanna H. Hansen
  13. november 2014 at 16:03

  Tak for super info. Lige hvad jeg står og mangler, og så det er bare lidt mere troværdigt når det kommer fra én som dig i stedet for supersælgeren i butikken 🙂 Mange gange er jeg i tvivl om det virkeligt nu også kan passe alt det de fortæller dig eller om det bare vil sælge hvad som helst. Heldigvis fik du god, kvalificeret og ærlig betjening. Dejligt.
  Ville ringe til dig i dag, men dit nr er hoppet ud af min tlf….. Sender du lige en sms med dit nr, søde?

  Reply
  • Catarina
   13. november 2014 at 20:17

   Velbekomme søde ven 🙂 Jeg kan også besdst lide mund til mund anbefalinger og som regel tager jeg ikke sælgere 😉 for helt gode varer, men her fornemmede jeg at hun virkelig havde anbefalet den til sin mor og hun forstod mit problem, så derfor sprang jeg til og heldigvis for det. 🙂
   Jeg har sendt dig en sms. Vi snakkes ved.

   Reply
 • Christina Bank
  14. november 2014 at 19:42

  Jeg bruger også den fra MAC. Den har jeg brugt næsten hver dag i mange år. Jeg vil sige at hvis jeg glemmer at lægge den på først, kan jeg lige så godt starte forfra. Den fås i flere hudfarver. Jeg tror den koster omkring 100 kr. Jeg tager også også helst mod mund til mund anbefalinger, men den vil jeg ikke skifte ud, men jeg må indrømme at jeg er blevet nysgerrig efter den du har købt, men den ene udelukker vel ikke den anden 😉

  Reply
  • Catarina
   17. november 2014 at 17:35

   Ahh, bruger du også den, jeg tror jeg skal prøve den når jeg løber tør for denne. 😀
   Jeg kan også bedst lide mund til mund metoden og her var det lidt af et sats, men hun virkede oprigtig og det viste sig også at holde stik. 😀

   Reply
 • Lone
  18. november 2014 at 07:10

  Den må jeg ud at købe i dag. Tak for god info Catarina 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. november 2014 at 07:23

   Velbekomme lone 🙂 Og ha’ en dejlig dag.

   Reply
 • Pernille
  24. november 2014 at 21:41

  Det er ikke så tit jeg bruger øjenskygge, men når jeg endelig gør, skal den helst blive siddende.
  Jeg tror også jeg skal prøve 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. november 2014 at 12:37

   Så kan den her virkelig anbefales Pernille. 😀

   Reply

Skriv en kommentar