Menu
Familieliv

Det der med forbindelse

IMG_4740Her hvor vi bor kan vi ikke få fibernet. Egentlig er det ikke et problem, da vi endnu ikke har oplevet, at vi ikke har kunne streame videoer og musik, eller at netforbindelsen var langsom. Ude på jobbet har vi fibernet, men jeg kan ikke mærke nogen væsentlig forskel fra det vi har herhjemme og her har vi bestemt ikke nogen hurtigforbindelse.

Derfor er jeg lidt spændt på vores nye mobilabonnementer (som er billigere end de gamle), for i dag har vi begge fået 4G. Jeg synes ikke jeg har mærket at jeg mangler hastighed, når jeg bruger mobilen uden for WiFi dækningen, nok mest fordi, jeg ikke bruger mobilen så meget væk fra hjemmet. Men det kan være jeg kommer til at mærke en forskel, nu og dermed kommer til at bruge den noget mere.
 
 
 
 
 

Lidt tekniske data om 3G og 4G:

3G op til 6 Mbit/s
Med introduktionen af 3G hvor teknologien UTMS (Universal Mobile Telecommunications System) afløste GSM teknologien, blev det muligt at benytte video opkald fra mobilen, streame video, og surfe rundt på diverse hjemmesider med højere hastighed end tidligere.

Hvis der står 3G på din mobil bør du opleve en god og stabil dataforbindelse.

4G op til 71 Mbit/s
4G står for fjerde generation af mobil telekommunikation teknologien, men kaldes ofte for LTE (Long Term Evolution). Oprindeligt levede LTE ikke op til de standard hastigheder, der forventes af 4G forbindelse, og LTE svarede til det man ville kalde 3.9G. Med senere udvikling til LTE Advanced kunne man fra 2011 kalde LTE en 4G teknologi. I teorien er 4G teknologien udviklet til at kunne trække mere end 71 Mbit/s, det er dog ikke muligt i Danmark at kunne love mere end op til de 71 Mbit/s.

Er din mobil bygget til 4G teknologi og er 4G en del af dit abonnement vil du kunne opleve en hastighed på op til 71 Mbit/s afhængig af, hvor du befinder dig.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

6 kommentar

 • Mette
  16. december 2014 at 18:37

  Vi er godt med på den front i Hals og stort set alle heroppe kan få fiber – hvis de ønsker det. Min internet forbindelse er en firmating og jeg kender ikke hastigheden, men det er ikke nogen jetjager.

  Jeg har for nylig fået 4G og kan overhovedet ikke mærke nogen forskel… min i min verden er hardware også hurtig nok, så længe det ikke føles langsomt. Om en app åbner et enkelt sekund hurtigere eller langsommere er mig ret ligegyldigt.

  Reply
  • Catarina
   17. december 2014 at 16:46

   Wauw, det må jeg da nok sige – I er godt med ude i Hals, der er vist ikke udkantsdanmark over jer. 😀
   Jeg har nu haft det et par dage og jeg kan heller ikke mærke forskel, så det er nok ikke noget vildt. Og hvis jeg bare kan bruge telefonen og egentlig også det eksisterende internet, uden at mærke gener, så er det vel egentlig også ok. Og jeg mærker ingen af delene. 😀

   Reply
 • Therese
  18. december 2014 at 08:10

  Vi kan ikke få fiber her hvor vi bor – til stor ærgrelse for manden. “Havde jeg vidst det, havde vi købt et andet hus” siger han 😉

  Jeg har også 4G men har det aldrig slået til, for jeg synes det sluger meget batteri – og 3G har en fin nok hastighed synes jeg 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. december 2014 at 16:15

   Jeg kan slet ikke mærke at mit batteri bliver drænet – min telefon holder næste to døgn, både på det ene og det andet netværk.
   Jeg er fint tilfreds med vores netforbindelse, selvom det ville være fedt at have fiber. Men vi mærker ikke nogen forhindringer og alt vores tv køre over forbindelsen og det samme med musik, som bliver streamet over det trådløse fra en extern harddisk. 😉

   Reply
 • Karin Abildhauge
  25. december 2014 at 09:47

  Jeg holder mig til yousee bredbånd, det virker for mig, det er ikke nogen top tunet hastighed jeg har, det er kun hvis jeg meget der skal loaded, jeg er træt af min løsning. Har en gratis backup online, med uanet plads, den første gang kunne jeg godt have brugt en anden forbindelse.
  Mit behov er fint dækket ind, både med telefonens 3G og bredbåndsløsningen i privaten. Arbejdsmæssig, er det ved at undersøge mulighederne.

  Reply
  • Catarina
   25. december 2014 at 11:06

   Her fungere det også, men det kunne være sjovt at sse om der egentlig er forskel og hvad det evt. kunne være. Vi har også det hele fra TDC, men her hedder det HomeBox – det fungere fint og vi har aldrig oplevet at vi ikke har kunne se film eller andet, unden at det har fungeret. 😀

   Reply

Skriv en kommentar