Menu
Livet

Elsker min nye arbejdstid

Nu er den føste uge gået efter en dejlig lang juleferie og jeg er bare på toppen. Fra 1. januar, har jeg valgt, og fået lov til, kun at arbejde 30 timer pr. uge og det er i den grad noget jeg nyder og i kombination med, at jeg kun har 2,5 km til arbejde, gør at jeg har masser af tid herhjemme, både før jobbet kalder og efter. Det betyder faktisk, at det stadig er en smule lyst når jeg kommer hjem og det er virkelig noget der kan mærkes.

D71_6160

Nu er weekenden skudt i gang og jeg sidder med te og lytter til den kraftige blæst udenfor, mens jeg venter på at manden kommer hjem. Weekenden er uden planer og det er vist meget godt. Vi trænger nemlig.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

18 kommentar

 • Mette
  9. januar 2015 at 15:56

  Gid det var mig – min arbejdstid er lige øget fra 37 til 39,5 timer.

  Reply
  • Catarina
   9. januar 2015 at 16:08

   Det er bare SÅ fedt at kunne Mette.
   Ok, jeg troede kun I havde 37 timer og så frokosten oven i (jeg har også en halv times frokost oven i de 30 timer) – tidligere har jeg haft 37 og frokost oven i altså 39,5 timer, på jobbet men ikke arbejdstid. 😉

   Reply
 • Hege
  9. januar 2015 at 16:28

  Det høres fint ut, men får det konsekvenser for din pensjon senere?

  Reply
  • Catarina
   9. januar 2015 at 16:31

   Det er rigtig dejligt Hege og nej, det får ingen konsekvenser når jeg engang skal på pension. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  9. januar 2015 at 16:45

  Hvor er det godt til dig, og her i vinterhalvåret, hvor de lyse timer er, når vi er på job.
  Er det så 5 dage med 6 timer + middagspause? eller

  Mine 16 timer ligger som hovedregel fra kl. 9.30- 14.00 og onsdag fri, kan dog flytte lidt rundt på både timer og min fridag 🙂

  Reply
  • Catarina
   9. januar 2015 at 17:23

   Ja, det er det Karin, 6 timers arbejde og 1/2 times frokost oveni – så alt i alt er jeg på arbejdspladsen i 6 1/2 time og det betyder altså ret meget her i vinterhalvåret og helt sikkert også når jeg får tid til at nyde have endnu mere når den tid kommer. 😀
   Det er også en super dejlig arbejdstid du har dig og sådan én gad jeg da også godt, men man skal jo op på 29 komme et eller andet, for at være fuldtidsforsikret. 😉

   Reply
   • Karin Abildhauge
    10. januar 2015 at 08:17

    Nåh ja, det er rigtig. Havde lige fortrængt dette, altså med de 29 timer. men vidunderligt du har muligheden for at skære 7 timer af.

    Reply
    • Catarina
     10. januar 2015 at 09:43

     Hi hi, ja, det skal jo lige med. 😉 Og ja, det er dejligt ikke at skulle have de 7 timer ekstra. 😀

     Reply
 • Susanne
  9. januar 2015 at 17:54

  Man skal så bare lige have i baghovedet, at skulle man blive arbejdsløs, får man kun understøttelse efter, hvad man har tjent på de 30 timer.

  Men dejligt er det, har selv arbejdet 30 timer engang 🙂

  Reply
  • Connie
   9. januar 2015 at 18:13

   Nej det gør man ikke, hvis man er fuldtidsforsikret og ens løn er høj nok, får man fuld understøttelse.
   Det er heller ikke 29 timer der er gældende for at være fuldtidsforsikret. Jeg havde kun 28 i mit forrige job og fik fuld understøttelse, man forpligter sig bare til at søge fuldtidsjob når man er ledig.

   Reply
   • Catarina
    9. januar 2015 at 18:20

    Det er nemlig rigtig. 🙂
    Underligt med de 29, for det er havd jeg fik at vide hos min fagforening.
    Man skal altid søge når man er ledig, ellers kan man risikere at blive trukket X antal dage i dagpenge. 😕 Men jeg vidste ikke at man kun skulle søge fuldtidsjob hvis man blev ledig med 28 timer.

    Reply
    • Connie
     9. januar 2015 at 21:26

     Det fik jeg vist formuleret forkert, jeg måtte da også godt søge deltidsjob, men skulle også søge fuldtid. Endte faktisk med at få et deltidsjob igen☺️ Det er nemlig dejligt når man har muligheden.

     Reply
     • Catarina
      10. januar 2015 at 07:36

      Ahh sådan 🙂 Dejligt at du igen fik et deltidsjob – det er nemlig dejligt når man har muligheden. 😀

      Reply
  • Catarina
   9. januar 2015 at 18:16

   Ja, men da den er det samme som før Susanne – så er det ikke noget problem 😀
   Det er skønt at have mere fritid og jeg tror aldrig at jeg vil have flere timer end nu. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  9. januar 2015 at 18:02

  Tillykke – det er dejligt 🙂

  Reply
  • Catarina
   9. januar 2015 at 18:17

   Mange tak skal du Have Helle. 😀

   Reply
 • Layoni
  10. januar 2015 at 06:03

  Ih hvor lækkert for dig Catarina 🙂 spørg da lige om misundelsen indfinder sig her 😉 havde jeg råd, så ville jeg nu også gerne gå længere ned i timer, men jeg kan da heldigvis gå på efterløn om 4 år og 10 måneder, så har da noget at se frem til 🙂 rigtig god weekend 🙂

  Reply
  • Catarina
   10. januar 2015 at 07:38

   Jeg nyder det også rigtig meget og ja, nå nu muligheden er der og jeg har råd til det, er det da bare skønt. 🙂
   Men altså, du går på efterløn om mindre end 5 år, DET er da bare for fedt og de par år kan da hrtigt gå Layoni. 😀
   Du må også have en rigtig god weekend og blæs nu ikke væk. 😉

   Reply

Skriv en kommentar