Menu
DIY

Et lille tip til din computerskærm

D71_6930…samt telefon- og tabletskærme.
Som alle andre der har en computer, så undre jeg mig ofte over hvordan det kan lade sig gøre, at min skærm bliver så beskidt og fuld af “pletter” som om jeg har nyst ud over den, uden at holde noget for mund og næse. Jeg har fundet en løsning, som slet ikke kræver specielle kemikalier på flaske samt specielle computerklude.

D71_6935For snart længe siden, købte jeg en Turtle Mikrofiberklud på en tankstation til den sølle sum af 25-30 kr. Det var egentlig meningen jeg ville bruge den til bilens ruder. Men jeg fandt ud af, at vi havde en del andre klude, som blev brugt til det formål, derfor tog jeg den med op, og lagde den på langbordet i køkkenet, hvor jeg ofte sidder og hygger mig med te og den udsigt jeg har derfra til resten af huset og verdenen uden for de store vinduer.

D71_6931Der lå den så et par dage, da jeg opdagede at min skærm trængte til en lille tur med kluden. Turtle var inde for rækkeviede og derfor snuppede jeg den. Den var flere gange bedre end havd jeg tidligere har brugt at klude og specielle væsker. Da jeg først havde set resultatet, prøvede jeg også på min iPad og telefon og det fungerede lige så godt. Selv Søren bruger den til sin computerskærm.

Det skal lige siges, at jeg aldrig har vasket den, men jeg kan forestille mig, at hvis den skulle, så skal det være uden blødgøre/skyllemiddel, for det tror jeg ikke sådan en microklud kan tåle.

PS. Undskyld de lidt ringe billeder af computerskærmen før og efter, men det er ikke det letteste at fotografere sådan nogle pletter på en skærm.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

10 kommentar

 • Helle K.
  11. januar 2015 at 14:29

  Jeg bruger også en microklud, og du har ret i, at de ikke kan tåle skyllemiddel, men det bruger jeg stort set heller aldrig, så det er ok.

  Reply
  • Catarina
   11. januar 2015 at 14:33

   Så kunne jeg huske rigtigt. 😉 Sådan en klud er bare super god og så tager den alt uden at man behøver at bruge knofedt. 😀

   Reply
 • Layoni
  11. januar 2015 at 15:09

  Tak for tippet 🙂 ved nu heller ikke lige hvor alle de pletter kommer fra, men min skærm ligner også noget der er løgn engang imellem 🙂

  Reply
  • Catarina
   11. januar 2015 at 15:23

   Velbekomme 🙂 Ja, er det ikke utroliget at de såan bare kommer af sig selv. 😉

   Reply
 • Karin Abildhauge
  11. januar 2015 at 15:30

  Jeg benytter også microfiber klud, og de vasket uden skyllemiddel, skulle vælge fra i vores gammel vaskehus, og glemte det engang, måtte skifte alle mine klude ud efterfølgende. I dag skal vi tilvælge skyllemiddel, så fejlen sker forhåbentlig ikke igen.
  Det var min tv skærm der bekræftede hvor god disse klude var, undre mig over hvordan den kan blive så fedtet og beskidt, troede kun det var støv, det er jo ikke så ofte der er små børne fingre forbi min tv skærm, yngste er for lille endnu, og de 2 store kommer desværre for sjældent.

  Reply
  • Catarina
   11. januar 2015 at 16:18

   Aii, det var da også træls ar man skulle vælge fra og ikke til. Godt de har ændret det system. Selvom det er træls at skulle ud og have nye pga. sådan noget.
   Jeg har faktisk kun den ene, for jeg ved ikke helt havd jeg eller skulle bruge dem til – hvad bruger du dine til?

   Reply
   • Karin Abildhauge
    25. januar 2015 at 19:36

    Jeg har flere i forskellige farver. Når jeg rengør mine spejle har jeg en, og en til tv skærm, sidste ligger fast ved mit skrivebord. Den benytter jeg til telefon, tablet og pc.

    Fandt ud af de bløde micro fiber klude 2 for 10 kr. er fantastiske til opvridning når jeg rengør overflader med rengøringsmidler etc., de må heller ikke komme i skyllemiddel. fandt også en gulvklud i micro fiber. Så har faktisk ikke andet efterhånden.

    Reply
    • Catarina
     26. januar 2015 at 06:55

     Ahh, så du har forskellige klude, til forskellige ting. Jeg tror jeg skal ud og have fat i nogle flere og måske i forskellige farver, så det er farven der “bestemmer” hvad de skal bruges til. Hvor har du købt 2 for 10 kr. henne Karin?

     Reply
     • Karin Abildhauge
      1. februar 2015 at 09:38

      De 2 for 10 kr. fandt jeg i Tiger første gang, har sidenhen set dem i Rema1000, de er ikke hyldevarer, det er spotvarer.

      Reply
      • Catarina
       1. februar 2015 at 10:47

       Ahh, det vil jeg da bestemt holde øje med Karin. Tak for tippet. 😀

Skriv en kommentar