Menu
Livet

Så fik jeg også prøvet den funktion

Screenshot
~Et skærmbillede af filmen – selve filmen viser jeg ikke her.

Da jeg får snart mange år siden erhvervede mig mit Nikon D90, så var en af de nye funktioner i det, at det også kunne bruges til at filme med. Jeg tror det kamera var et af de allerførste der havde funktionen, men det var bestemt ikke nogen let sag at filme, og jeg brugte kun en enkelt gangfilmfunktionen, da der ikke var autofokus i, hvilket betød, at jeg skulle fokusere manuelt. Og dem der har prøvet det når man filmer, ved at det er temmeligt svært.

På det ny D7100, er filmfunktionen også en del af kameraet, men i modsætning til D90, kan man nu bruge autofokus mens man filmer. I dag skulle jeg så skyde en lille film for en af vores konsulenter. Ikke noget vildt eller fantastisk, men vare en lille video, som viser hvor hurtigt brandskum svulmer og hvor let det er at arbejde med.

Wauw, det er altså en helt anden filmkvalitet, end den man får når jeg får, når jeg lave de små hyggelige småfilm med min telefon.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

10 kommentar

 • Tina Liel
  11. februar 2015 at 16:17

  Ja idag er videoerne taget med kameraet af super kvalitet. Yngste har endda opatget en musik video med ældstes band og det blev godt. Mon ikke du nu kommer til at bruge funktionen mere.

  Reply
  • Catarina
   11. februar 2015 at 17:13

   Ja, de fleste af de reklamefilm jeg har været med til at lave, er også skudt med et dSLR, men det er første gang jeg selv stod bag kameraet. 😉
   Måske det skal bruges lidt mere, men mine film er jo bare små hverdagsfilm og det fungere faktisk ok med telefonen 😀

   Reply
   • Tina Liel
    14. februar 2015 at 10:01

    Ja så gode som mobilerne er nu er det nok til hverdagsbrug. Har fundet gamle klip fra mobilen for flere år siden. De er sjove at have men mama mia sikke en dårlig kvalitet 😉

    Reply
    • Catarina
     14. februar 2015 at 10:17

     Det e rogså min oplevelse Tina og når det bare er til husbehov, som det meste af mit er, så er det vist helt ok. 🙂 jeg hat også gamle film liggende og ja, det er virkelig en ringe kvalitet, selv dem jeg optog af Christian med et videokamera, da han var lille, er slet ikke på niveau med telefonerne i dag. 😉

     Reply
 • Tina Liel
  11. februar 2015 at 16:20

  Du får lige linket for sjov https://www.youtube.com/watch?v=Yhn10v3nN5g Måske du skal skrue ned først 😉 Jeg er vant til det men dem der ikke er!!!!

  Reply
  • Catarina
   11. februar 2015 at 17:14

   Godt du skrev at jeg lige skulle skrue lidt ned 🙂
   Flot film og også lækker musik – de unge er altså dygtige. 😀

   Reply
   • Tina Liel
    14. februar 2015 at 10:01

    Ha ha ja jeg tænkte jeg ikke skulle sagsøges for høreskade 😉

    Reply
    • Catarina
     14. februar 2015 at 10:08

     Hi hi, det var godt tænkt….ai, spøg til side, så er de altså p***e gode også selvom det måske ikke helt er min smag. 😉

     Reply
 • Karin Abildhauge
  14. februar 2015 at 09:15

  Det er sjovt hvor hurtig det går mht. udvikling af video verdenen. mindes stadig hvor meget vi skulle have med da børnene var små, i dag ligger det i telefonen.

  Dejligt dit nye kamera kan filme så lækkert, det er jo rart at vide hvordan. Mobilen er lige ved hånden, så lige nu og her situationen bliver det stadig mobilen der benyttes, og når det er noget planlagt, finder du med garanti kameraet frem.

  Reply
  • Catarina
   14. februar 2015 at 10:01

   Ja, det er vildt hvad der er sket på det område iden jeg fik mit kamera, hvilket jeg jo ikke synes er ret længe siden.

   Jeg kan godt forestille mig at jeg vil bruge det lidt mere til video, men det bliver sikkert kun på ferie og sådan, for det kræver tid at lave det og i hverdagen er det alligevel ikke så meget at filme og hvid der er, så gør jeg som du, bruger min teleton. 😀 (Som jeg godt kunne ønske vi havde da vi havde små børn)

   Reply

Skriv en kommentar