Menu
Familieliv

Rød solhat (Echinacea Purpurea)

D71_7765
Indlægget indeholder reklame!
Da jeg i fredags lige have et pr timer på jobbet, inden jeg igen måtte kapitulere, nævnte to af mine kollegaer, rød solhat, som et middel jeg måske ville have godt af at prøve. Jeg kørte direkt på apoteket og købte en flaske med 200 ml. Det de sagde var at den godt kunne hjælpe mig med min forkølelse og få mit immunforsvar op igen. Da jeg kom hjem, snuppede jeg det første skud, af 30 dråber i et glas vand. Det skulle jeg så gøre 3-5 gange på en dag. Både Søren og jeg tog det 5 gange både lørdag og søndag, men kun 3 gange mandag og i dag tirsdag. Jeg kunne helt klart mærke forskel fra fredag til lørdag, men endnu mere fra lørdag til søndag. Det kan være at troen flytter bjerge, eller at jeg allerede var ved at være på toppen igen. Men jeg kan også vælge at tro, at det er rød solhat her en virkning. For jeg har det markant bedre og det på kortere tid en ellers ved influenza. Her er lidt hvad der skrives om Rød solhat (Echinacea Purpurea) på nettet:
Nogle forskere mere, at Echinaforce (rød solhat) regulerer immunforsvaret til at yde det optimale. Den skulle samtidig virke både forebyggende og akut på bakterier og virus – herunder influenza. Rød solhats tripel effekt: • Bekæmper virus og bakterier (akut) • Dæmper reaktionen/symptomerne (anti-inflammatorisk) • Holder immunforsvaret i beredskab (forebyggende) En interessant observation i undersøgelsen var desuden, at alkylamidernes effekt bestemmes af, hvor stærkt ens eget immunforsvar er. Hvis dit immunforsvar er velfungerende, vil Rød solhat have en relativ lille effekt, da det nemlig ikke tvinger immunforsvaret til at yde over 100 pct., og man undgår derved overstimulering. På den anden side, hvis dit immunforsvar er mindre velfungerende, f.eks. som følge af stress, dårlig kost eller ved gentagne forkølelser og infektioner, så vil man opleve en større effekt. Med andre ord så regulerer Rød solhat immunforsvaret i stedet for at stimulere det, så det understøtter immunforsvaret naturligt til optimal ydelse.
Jeg skal i hvertfald altid have det inden døre, for som den ene kollega fortalte, så led han før i tiden af forkølelsessår, men nu er det slut med det. Så snart han mærker en kriblen, så starter han kuren og såret når aldrig at blive til noget. Og det samme ved en lille dum rift, der smører han en dråbe ud på riften og såret læger inden for et døgn. Du kan købte Rød solhat (Echinacea Purpurea) lige her.

12 kommentar

 • Mette
  14. april 2015 at 16:58

  Jeg kender godt Rød Solhat – vi brugte det til Poden da hun var mindre. Jeg vidste dog ikke at det kunne have gavnlig virkning på forkølelsessår men hvis det kan booste immunforsvaret, så er det indlysende, at det også kan holde forkølelsessår væk. Mit kommer i hvert fald altid når immunforsvaret af den ene eller den anden grund dykker.

  Reply
  • Catarina
   16. april 2015 at 16:45

   Jeg har faktisk aldrig hørt om den før end at de nævnte den på jobbet. 😉
   Men vi kan da begge herhjemme mærke at det hjælper. 😀

   Reply
 • Therese
  14. april 2015 at 22:25

  Det er også en sikker ingrediens i medicinskuffen, især efterår og vinter. Den og så “Bronchosan” fordi både Spunken og jeg døjer med luftvejssygdomme i vintersæsonen.

  Reply
  • Catarina
   16. april 2015 at 16:46

   Dangang Christian var lille, var det altid Biostrat vi havde i huset og det var også godt mod mange ting. Jeg kan ikke lige huske hvilke, men det var også nogle dråber der skulle indtages. 😀

   Reply
 • Lotte
  15. april 2015 at 08:53

  Det er det eneste der redder mig fra en omgang forkølelse.
  Starter op med Rød solhat og laver mig en varm hyldebærtoddy med en ordentlig sjat rom/vodka, evt et par panodiler og så et par timer under tæppet i sofaen.
  Så plejer jeg at kunne tage ud i verden igen dagen efter 🙂

  Reply
  • Catarina
   16. april 2015 at 16:48

   Jeg kan forstå at alle åbenbart kender rød solhat og jeg er da glad for at jeg nu også har fundet midlet og det bliver helt sikker en ting der forbliver i vores medicinskab. 😀
   Det kan være jeg skal prøve din cocktail næste gang der er noget under optræk 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  15. april 2015 at 09:12

  Jeg blev anbefalet Rød Solhat af en læge. Jeg bliver sjældent forkølet, men bihulebetændelse har jeg lidt af i mange år, desværre var det lidt for sent ideen kom, det blev kronisk og der kan det ikke hjælpe, så i dag, når nogle lider med forkølelse foreslår jeg også Rød Solhat.

  Reply
  • Catarina
   16. april 2015 at 16:49

   Uha, bihulebetændelse er bestemt ikke sjovt og jeg kan lige forestille mig at det er ekstra slemt når det er blevet kronisk. Jeg kan huske jeg engang havde det i så voldsom grad, at jeg skulle suges hos en øre-hals læge og fy for pokker hvor gjorde det altså nas. 🙁

   Reply
   • Karin Abildhauge
    18. april 2015 at 14:51

    Det var ved, sidste sugning, jeg fik en speciel næsespray der skal bruges dagligt nu , da jeg desværre altid vågner op med hovedet helt lukket til, og benytter jeg ikke næsesprayen, er luftvejene gennem næsen helt lukket til.

    Husker jeg sprayen – så må jeg sige de 2 forkølelser der som hovedregel kommer, forårs og efterårs, slipper jeg for, men smutter det for mig, så den helt sikker.

    Kan dog ikke sige mig helt fri, jeg kan jo være uheldig. Men bare det at det er meget lang tid siden jeg sidst har været forkølet, er skønt.

    Reply
    • Catarina
     18. april 2015 at 20:01

     Puha Karin, det lyder bestemt ikke sjovt at være 2afhængig” af den spray og så alligevel ikke været helt fri snuer, selvom det nu er længe siden. Men godt at der i det mindste er noget der hjælper en smule. 🙂

     Reply
 • Pernille
  5. maj 2015 at 20:14

  Min mor er sådan en øko-hippe 🙂 så jeg har gennem mit liv drukket mange, mange dråber af netop den slags. Jeg vidste ikke det også virker ved rifter, men det skal klart prøves en dag 🙂

  Reply
  • Catarina
   6. maj 2015 at 15:06

   Jeg har ikke selv pprøvet det på rifter, men når ejg få én så skal det afprøves. 😀

   Reply

Skriv en kommentar