Menu
Småretter & salater

Nem og hurtig morgen omelet

Noget at det jeg er vild med når jeg er på hotelferier, er at man kan få en omelet med præcis det indhold man allermest har lydt til, lavet af kokken som bare står og venter på ens bestilling.

D71_7842

Jeg har noglegange taget mig sammen og lavet en på panden herhjemme, men det er altså lidt omstændigt og så er der jo også opvasken bagefter. Men men men, nu er det slut med pander og opvask (næsten), for jeg har (måske som den sidste i verdenen) fundet ud af, at der findes en ande metode, som er så super simpel at det næsten gør ondt.

Ingredienser:
• 2 æg
• Lidt hakket peberfrugt, tomat og purløg eller hvad du nu har lyst til
• Salt og pebber

Fremgangsmåde:
• Pisk æggene sammen i et krus (jeg bruger kruset på billedet her)
• Bland det grønne i æggene
• Smid kruset (med æggemassen) i mikroovnen på højeste effekt i 1 minut og 30-40 sekunder

Voila så har du en lækker omelet.

Det er da for nemt og bare det, at det der næsten ingen opvask er og den korte tid det tager at lave den gør, at det er lige før jeg fravælger det blødkogte æg.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

12 kommentar

 • Mette
  3. maj 2015 at 09:21

  Sjovt nok sidder jeg præcis og googler metoder til at koge æg i micro’en 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. maj 2015 at 09:25

   Hi hi, aii hvor sjovt – du kan også lave pocherede æg i mikro’en, vand i samme krus og knæk ægget ned i 😀

   Reply
 • Karin
  3. maj 2015 at 11:24

  Du er ikke den sidste i verdenen, havde set andre skrive og udfører det, men er aldrig selv sprunget på bølgen. Nu du har taget skridtet provokere mig til at prøve, for mig er det ikke kun til morgenmaden, den er fantastisk let til den hurtige frokost.
  Glæder mig til at lege med det.
  Tusind tak og fortsat god søndag.

  Reply
  • Catarina
   3. maj 2015 at 14:51

   Det er altså bare sådan en let måde at æg på og noget man også hurtig kan bikse sammen på en hverdagsmorgen eller frokost, som du skriver. 😀 Du skulle prøve det Karin 🙂

   Reply
  • Catarina
   3. maj 2015 at 14:52

   Nææ, den har jeg slet ikke set Susanne og jeg må så også sige, nu efter jeg har set den, at sådan en dims er helt unødvendig, da man lige så godt kan bruge en kop eller for den sags skyld en gammeldags meljævner. 😀

   Reply
   • Susanne
    3. maj 2015 at 18:30

    Ja til en omelet er det fint nok, men jeg er mere usikker på at lave et blødkogt æg
    jeg har altid hørt at man skal prikke hul på blommen, så den ikke eksploderer i mikroovnen, og så er ideen med et blødkogt æg jo væk 🙂
    Men det kan måske laves i en meljævner, det skal komme an på en prøve 😉

    Reply
    • Catarina
     3. maj 2015 at 19:29

     Jeg har læst at ved et blødkogt æg, skal du pakke det ind i staniol, sådan helt glat og så smide det i evt en meljævner og dække det med vand og efter ca. 3 min. skulle det være blødkogt. jeg tror jeg skal prøve i morgen tidlig. 😀

     Reply
 • Celena
  3. maj 2015 at 18:02

  Mums! I am on my way over to your house 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. maj 2015 at 19:28

   Hi hi, your are more than welcome – but I think they are properly getting cold before you arrive 😆

   Reply
 • Pernille
  5. maj 2015 at 19:59

  Du er ikke den sidste. jeg siger det bare.
  Det er da supersmart, og det må da også kunne lade sig gøre i en ovn – det skal i hvert fald prøves, for herhjemme er vi ikke indehavere af mikroovne. (Noget Tupperwaredamen så temmelig chokeret ud over, da jeg for ikke så længe siden blev inviteret på min foreløbig første og eneste Tupperwaredemonstration hos en veninde)

  Reply
  • Catarina
   6. maj 2015 at 15:05

   Om det kan laves i ovn ved ejg ikke, men når man kan lave almindelig æggekage i ovnen så kan man sikkert også lave en omelet. 😀

   Reply

Skriv en kommentar