Menu
Livet / Teknologi

Jeg har en plan!

Jeg har længe overvejet at hoppe på vognen med spejlløse kameraer, for jeg vil gerne have et kamera som jeg kan tage med overalt uden at ligne paparazzi. Men da jeg skiftede mit D90 ud her for 1½ år siden, synes jeg ikke, jeg kunne få det jeg ville have et kamera skulle kunne, i de mindre og spejlløse kameraer. Nu har jeg igen været rundt hos de forskellige producenter af spejlløse kameraer og kikket på specifikationerne. Og nørdet som jeg er, har jeg har læst masser af forskellige test og set videoer, hvor det bliver testet på alle mulige måder og jeg er nået frem til, at der er ét kamera jeg rigtig gerne vil have, ét som opfylder alle mine behov og lyster ud i fotografering. Men man skifter jo ikke sådan kamera, eller jeg gør i hvertfald ikke. Så her er min plan. Næste år, altså i 2016, fylder jeg rund, næsten så rund som man kan blive, nemlig 50 år. Og jeg er begyndt at tænke på, havd jeg jeg kan ønsker mig, for der er faktisk ikke meget jeg ønsker mig. Det er så her min plan kommer ind. Det jeg ønsker mig er, hjælp (penge) til et nyt kamera og ikke bare et nyt ‘huset’, jeg vil skifte hele mit arsenal af Nikon ud med et andet mærke. Jeg vil sælge alt det jeg har nu, men ikke før end der næsten er penge nok til et total skift. Pengene fra Nikon udstyret skal nemlig også indgå i købet af det nye. Det kamera jeg gerne vil have er det her: img_main01 ~Fujifilm X-T1 Her nedenfor kan man se forskellen i størrelse, sammenlignet med det kamera jeg har nu, og det jeg ønsker mig. det er ikke så lidt og det har de samme funktioner som mit Nikon D7100. Og bare det er det fylder mindre og dermed også er lettere og ikke mindst, at jeg ikke går på kompromis med det jeg har nu, er en meget STOR fordel. De fysiske mål til sammenligning: Fujifilm X-T1 129 x 90 x 47 mm Vægt 440 (uden batteri og objektiv) Nikon D7100 136 x 107 x 76 mm Vægt 765 (uden batteri og objektiv) Noget af det der skrives:
De nærmeste konkurrenter til X-T1 er de ligeledes vejrbestandige Olympus OM-D E-M1 og Pentax K-3, men også Canon EOS 70D og Nikon D7100. Fujis kamera er dog meget mindre og lettere end spejlreflekserne og ikke meget større end OM-D E-M1 – eller full-frame kameraet Sony Alpha 7R.
Fuji-X-T1-vs-Nikon-D7100-im Men jeg skal jo også have nogle objektiver, for ellers kan jeg jo ligesom ikke fotografere, og det løber jo op. Men tiden arbejder jo til min fordel, for der er mere end et år til den runde dag og inden da er kameraet nok at falde lidt i pris. Så ja, det er hvad der står på min ønskeseddels resten af 2015 og hele 2016 og det er da en rigtig god plan, når jeg nu skal sige det selv. PS. Nu synes jeg så lige pludselig at der er rigtig lang tid til næste år.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

18 kommentar

 • Helle K.
  7. maj 2015 at 15:48

  Det er da en fantastisk god plan 🙂
  Af og til fortryder jeg, at jeg ikke beholdt mit spejlløse kamera. Da jeg solgte det, foreslog Lasse, at jeg skulle have dem begge, men jeg var helt sikker på, at jeg ikke ville savne det – men mellem os to – så savner jeg det af og til. Mest af alt savner jeg, at det var let. Når jeg går tur, har jeg sjældent mit spejlrefleks med fordi det er tungt at gå med.
  Så en dag … 😉

  Reply
  • Catarina
   7. maj 2015 at 20:38

   Det kan jeg godt forstå, specielt når du nu selv nævner at du ikke tager det store med ud på dine gåture. Det er jo ikke meningen at man kun bruger det på egen matrikel. 😉 Jeg har ofte mit med, men mange gange så føler jeg at jeg er sådan lidt som en paparazzi, som jeg også nævner og derfor vil jeg rigtig gerne have et jeg føler jeg kan tage med overalt. 😀

   Reply
 • Susanne
  7. maj 2015 at 18:16

  Jeg har begge slags, og må sige at skal man gå længere strækninger, så er det dejligt med et der ikke vejer noget.
  Jeg købte et Nex5 men ærgrer mig nu over, at jeg ikke købte et Nex6 med viewfinder, det er ikke let at se på en skærm i solskin 😉

  Reply
  • Catarina
   7. maj 2015 at 20:42

   Jeg ved med mig selv, at hvis jeg har et kamera som fungerepræcis som det store, men er meget lettere at have med overalt, så vil jeg aldrig komme til at bruge det store og derfor sælges det, når den tid kommer. Jeg valgte også X-T1’eren, bl.a fordi den har en viewfinder 🙂

   Reply
 • Therese
  7. maj 2015 at 19:25

  Det lyder rigtig skønt 🙂
  Jeg er virkelig glad for mit Sony, faktisk meget gladere for det end mit store Nikon spejlrefleks 🙂

  Reply
  • Catarina
   7. maj 2015 at 20:43

   Det kan jeg godt forstå Therese og jeg er sikker på at jeg også bliver mere glad for den noget mindre X-t1, fordi det er mere “portable” 😀
   Der er bare så frygtelig lang tid til næste år. 😉

   Reply
 • Per Teilmann
  7. maj 2015 at 19:36

  Vi gør os vist ofte de samme tanker omkring kameraer og kameravalg 😉 Inden jeg købte mit D7100 var tankerne også i retning af spejlløse, omendskønt jeg var tænkte mere på et Sony A6000 til supplement af good old D90. Fuji XT-1 er også en rigtig god mulighed, og jeg har såmænd ikke opgivet tanken endnu (kom så Lotto), og så må vi se, om det til den tid bliver A6000, A7 eller en god Fuji. Mine betingelser er RAW, viewfinder og mindst APS-C sensor 🙂

  Reply
  • Catarina
   7. maj 2015 at 20:46

   Det er præcis de samme overvejelser jeg har været inde over og derfor vil X-T1’eren passer så perfekt til mig. Jeg vil ikke gå på kompromis, på noget, andet end den fysiske størrelse og her får jeg alt det jeg kan ønske mig. jeg kan læse, at der måske kommer en X-T2’er til efteråret, og det bliver da spændende at se hvilke forbedringer det kommer med og ikke mindst, hvad 1’eren så kommer til at koste. 😀

   Reply
 • Annemette
  7. maj 2015 at 23:33

  Det ser spændende ud. Nu skal tiden bare gå 😛

  Reply
  • Catarina
   8. maj 2015 at 06:44

   Det har alt det jeg sætter pris på ved et kamera, så ja, nu skal tiden bare gå 😛

   Reply
 • Karin
  9. maj 2015 at 09:21

  En fantastisk plan. og bare rolig, når du tænker tilbage, så er tiden fløjet afsted, ikk´? – Så dagen hvor du runder i 2016, er ikke så langt væk 🙂

  Måske sker der noget på det spejlløse område frem mod 2016/fødselsdagen, så tjek lige inden ønskesedlen sendes ud, måske er Fuji ´en blevet mindre og bedre, så er ventetiden godt givet ud.

  Reply
  • Catarina
   9. maj 2015 at 10:38

   Ja kk’ 😀
   Jeg tror ikke at en evt. T2’er kan blive så meget mindre, rent fysisk, en 1’eren, men ja det er da med i mine overvejelser. 😀
   Ja ja ja (smiler stort) jeg ved godt at tiden går stærkt, men altså…. lige nu er der SÅ længe til 😆
   Og mellem os, men sig det ikke til nogen….. så kan det jo være at jeg lige pludselig har fødselsdag noget før, for faktisk har jeg tjekket lidt priser på brugt grej og kan jeg sælge alt det jeg har nu og så har jeg faktisk nok til det nye. 😉

   Reply
   • Karin
    9. maj 2015 at 14:03

    Jeg skal nok holde på vores lille hemmelighed.

    Jeg kender det selv, fra den dag beslutningen er taget, til dagen hvor ideen/planen er i hus, kan ikke blive for kort 🙂

    Jeg tror yngste har det på samme måde. Torsdag var hun med en mødregruppe/kvinde i Stof og Stil i Herning, og her blev der købt dynebetræk, fredag myldrede det ind med sms og messenger beskeder mens jeg var på job, det stod hurtigt klart jeg måtte omkring hende på vej hjem, og inden jeg gik var der klippet og klar til at sy lørdag, og lige nu er det vasket Otto har nu hjemmegjort dynebetræk :-). Yngste var både ude og føjte torsdag aften med en barndomsveninde (der er midt i at føde her i skrivende stund – gået over tiden og sat i gang som yngste) – og i går aftes var pigerne fra mødregruppen samlet uden børn.

    Reply
    • Catarina
     9. maj 2015 at 22:10

     Hi hi, ja det er lidt forfærdeligt 😉 det er ligesom når man finde ud af at det er ti til en klipning og så ikke kan få tid med det samme.

     Wauw, det er da også fedt med noget sengetøj man har syet selv og jeg er sikker på at også er meget billigere at sy det selv, når man altså kan. Det lader til at hænderne er skruet rigtig på yngste, eller hun er i hvertfald ikke bange for at kaste sig over projekter. 😀
     Du må tage et billede af sengetøjet så vi andre kan se det, eller i det mindste stoffet.

     Reply
     • Karin
      10. maj 2015 at 21:16

      Ved du har nok om ørene lige nu. Hvis du har brug for lidt adspredelse så er der et indlæg med billed af sengetøj etc. yngste selv har lavet her i foråret.

      Reply
      • Catarina
       11. maj 2015 at 18:48

       Aiii, ejg må fluks over og kikke. 😀

 • Mette
  9. maj 2015 at 10:44

  Det er sjovt for jeg har det lige modsat – jeg elsker tyngden af godt kram 🙂

  Reply
  • Catarina
   9. maj 2015 at 12:58

   Jeg oplevede at det ikke var det fedeste at rende rundt med, da vi var på tur i bjergene sidste sommer og alt for ofte lader ejg det og det gode glad blive hjemme, når jeg tager ud. Så nu skal der skiftes 😀

   Reply

Skriv en kommentar