Menu
Teknologi

En rigtig god deal

Siden jeg tog beslutningen om, at jeg til min fødselsdag i 2016, vil skifte mit Nikon D7100 ud med et spejlløst kamera, har jeg været sådan lidt ambivalent omkring ideen. For på den ene side er der rigtig lang tid til næste år, når man nu godt ved, hvad man gerne vil have med på ferie i år, og i det hele taget kan bruge på alle ugens dage. Og på den anden side, er det jo en formidabel gave idé til sådan en fødselsdag.

I mandags besluttede mig for, at skrive en mail til Vefa Foto i Vejle, da jeg på deres hjemmeside kunne se, at de også sælger brugt udstyr. Jeg tænkte, at jeg lige kunne høre om de nu også tog brugt udstyr ind og hvad de så evt. kunne give for mit brugte. I løbet af mandagen, havde vi lidt mailkorrespodence omkring mine ting og til sidst kom de med et bud.

Prisen er selvfølgelig ikke lige så højt, som hvis jeg selv have solgt dem selv enkeltvis via bloggen her, FB, DBA eller Gul og Gratis, da Vefa Foto skal tage hensyn til moms, og det faktum at de, også på brugte ting, giver 2 års garanti.

I går tirsdag, blev vi så enige om priserne for min Nikon ting (jeg havde lige et par justeringer som jeg ville have ind). Nu kunne jeg komme af med hele udstyret hele på én gang, uden at skulle have folk rendende herhjemme for at hente det ene og det anden, jeg skulle heller ikke sørge for at tingende blev pakket forsvarligt og så det kunne sendes til forskellige adresser i landet.

Jeg valgte at tage lidt tidligere fri og kørte så hjem og pakkede alt mit Nikon grej sammen og kørte de 62 km til Vejle, hvor Vefa Foto ligger. De tjekkede alt mit grej og synes det var i rigtig fin stand.

Fuji_X-T1

Så nu… er jeg den glade ejer af et super lækkert Fujifilm X-T1 incl.
• Fujinon 18-135mm F3.5-5.6 R LM OIS WR (kan tåle regnvejr ligesom kameraet kan)
• Fujinon XF 27mm F2.8
• Fujinon XF 35mm f/1.4 R
• Fujifilm Macro Extension Tube MCEX-16
• Fujifilm NP-W126 Originalt Batteri

Jeg har altid været glad for min 35 mm f/1.8 til Nikon og faktisk det eneste objektiv jeg havde med på vores sidste Thailands ferie. Da det nye Fuji X-T1 (modsat mange andre spejlløse kameraer) kun har en crop faktor på 1,5 (præcis som mit Nikon) – blev jeg også nød til at have en 35’eren til det nye kamera (hvilket svare til 50 mm på et full frame kamera).

18-135’eren (27-202 mm på full frame) bliver et som jeg bliver nok til at bruge mest på ferier, da den er den eneste som kan zoome og den har jeg har ND filter til.

27’eren (41 mm på full frame), er en lille og yderst alsidig ‘pancake lens’ som jeg allerede er vildt glad for. Den er super let, kompakt og utrolig skarp.

Det er efterhånden sjældent jeg skyder macro, da jeg synes, at mange macro billeder er lidt kedelige. Men for at have muligheden, læste jeg at ‘Macro Extension Tub’ (kan sættes sammen med alle objektiver) faktisk laver nogle helt igennem fine macrobilleder, så den valgte jeg at købe med, da prisen var ret så ok.

Det ekstra batteri, var også et must, for de spejlløse tager ikke mere end ca. 300-400 på en opladning.

Jeg skal nok fortælle mere om kameraet og de forskellige objektiver, så snart der bliver lidt tid til det og hvordan jeg synes det hele fungere i praksis.

PS. Ønskerne til den runde fødselsdag næste år er ikke ændret, fordi jeg nu har fået kamerat, for der er jo altid et eller andet ekstra til kameraet jeg kan ønske sig. 😉

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

21 kommentar

 • Helle K.
  13. maj 2015 at 09:12

  Tillykke 🙂 og ved du hvad? Jeg tænkte forleden, at du garanteret ikke ville vente til 2016 – fordi jeg kender det fra mig selv 😉 Hvis jeg havde lidt luft i mit budget, så ville jeg også være lidt mere impulsiv i mine beslutninger.
  Det er så fedt, at du nu har du gerne vil have – jeg glæder mig til at se billeder og høre nærmere 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. maj 2015 at 10:47

   Mange tak skal du have Helle. Og ja, jeg havde også på fornemmelsen at du var “indrettet” på samme måde som jeg. Det er lidt ligesom når man skal til frisøren, så skulle det også helst have været i går. 😉
   Det er specielt fedt, at det intet vejer og jeg har det med i min lille taske påsat den lille og kompakte kompakte 27 mm. 😀

   Reply
 • Mette
  13. maj 2015 at 11:02

  Ikke langt fra tanke til handling – her er det præcis lige sådan. For præcis en uge siden kiggede jeg på ny bil og i mandags kørte jeg hjem i den.

  Tillykke med det nye grej – glæder mig til at se resultaterne 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. maj 2015 at 11:09

   Hi hi, sådan tror jeg at mange kvinder har det – når beslutningen er taget, så kan vi lige så godt komme ud over stepperne. 😉
   Endnu engang tillykke med den nye iGo. 😀

   Reply
 • Susanne
  13. maj 2015 at 11:52

  Jaja jamen så er vi tre, der ikke kan vente 😉 Når jeg har sat mig noget i hovedet, så det nu!! 🙂
  Tillykke med nyerhvervelsen.

  Reply
  • Catarina
   13. maj 2015 at 12:01

   Som jeg sjkrev til Mette, så tror ejg mange kvinder har det på den måde. 😉
   Og mange tak, det er vildt lækkert. 😀

   Reply
 • Celena
  13. maj 2015 at 12:05

  Good for you! A very wise decision 😉

  Reply
  • Catarina
   13. maj 2015 at 12:07

   I sure was Celena 😀

   Reply
 • Layoni
  13. maj 2015 at 16:02

  Nå det var godt nok hurtig handling, men det kommer du heller ikke til at fortryde, så tillykke med afsætningen, og det ny indkøbte kamera 🙂 så glæder mig til at høre nærmere, når du har taget det godt i brug 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. maj 2015 at 17:23

   Næste lige så hurtig so din handel for 1 1/2 år siden 😉
   jeg kommer bestemt ikke til at fortryde det og allerede nu, er jeg meget imponeret over billede kvaliteten og den lethed kameraet har. 😀
   Jeg skal nok skrive mere og vise billeder, når jeg får lidt mere tid. 😀

   Reply
 • Annemette
  13. maj 2015 at 20:26

  Tillykke med skiftet 😛

  Reply
  • Catarina
   13. maj 2015 at 20:46

   Mange tak skal du have – et skifte jeg bestemt ikke kommer til at fortryde, det kan jeg allerede sige nu, efter et lille døgns tid med det mellem fingerne. 😀

   Reply
  • Layoni
   14. maj 2015 at 07:14

   Ha ha ja det gik hurtigt, og det er jeg bestemt glad for i dag, selvom du har ret i, det er et tungt kamera, og jeg tror også jeg skifter til et lettere kamera 🙂 men glæder mig til og høre nærmere, og se dine billeder 🙂

   Reply
   • Catarina
    14. maj 2015 at 07:21

    Ja, of det kamera du har , er enda lettere end det jeg havde 😀
    Jeg kan allerede mærkge at det er kameraet for mig – men som sagt, så skal jeg nok skrive noget mere om det og objektiverne når jeg sådan lige har fået det hele ind under huden 😀

    Reply
 • Per Teilmann
  13. maj 2015 at 21:47

  Godt Verner kunne aftage dit “gamle” udstyr 😉 og stort tillykke med alt det nye 🙂
  Så kan jeg jo læne mig tilbage og lade dig komme med erfaringer med det spejlløse 😉

  Reply
  • Catarina
   13. maj 2015 at 22:08

   Ja, han var super hyggeligt at snakke med og det var også ham der vurderede/gennemgik alle objektiverne. 😀
   Hi hi, jeg er sikker på at jeg aldrig går tilbage og det sagt efter kun et døgnstid. Det er fabelagtigt og den censor.. er noget helt for dig selv.Wauw. 😀

   Reply
 • Karin
  13. maj 2015 at 23:48

  Hjertelig tillykke med fremtidsprojektet 😉 – Jeg havde gennemskuet der ville ske noget før 2016, at der så gik en uges tid, matcher lidt det med – det skulle have været i går 🙂
  Jeg har drømme der ikke åbnes for, før jeg ved det er muligt at handle på det, for jeg kan bare ikke lukke det ned, når og hvis jeg har kigget og besluttet. Fra beslutning til handling er den længste rejse, få sekunder føles som flere dage 😉

  Reply
  • Catarina
   14. maj 2015 at 07:40

   Tusinde tak skal du have Karin og ja, jeg kunne ikke rigtig vente og specielt ikke når jeg nu havde muligheden for at få solgt alt det “gamle” på én gang. 🙂
   Jeg åbner heller ikke for mine drømme før end at de rent faktisk kan lade sig gøre, for ellers går man bare de og tænker på dem hele tiden. Og du har ret, sekunder føles lige pludselig som dage. 😉

   Reply
 • Pernille
  14. maj 2015 at 17:59

  Jeg kan mærke at jeg får mere og mere lyst til at lære at tage billeder med et rigtigt kamera.
  Jeg kan også mærke at beslutningen om et rigtigt kamera bliver mere og mere nærværende.
  Jeg er der ikke endnu, og jeg er også nærig nok til at mene, det lille lommekamera det er det eneste kamara jeg ejer sagtens kan bruges længe endnu 🙂

  Reply
  • Catarina
   15. maj 2015 at 14:07

   Det bedste kamera man har er det man har med – så om det er en telefon eller et gammet et er lidt lige meget. 😉

   Reply
 • Aalborg Calling – Catarina
  19. december 2015 at 06:22

  […] Kameraet, ja det skal selvfølgelig med, for måske er jeg så heldig, at fange noget af den nordjyske julestemning og binge den med hjem. Men føste vil jeg lige morgenhygge med manden og en masse te. […]

  Reply

Skriv en kommentar