Menu
Teknologi

Odense Å som prøveklud for et ND8

Jeg kan godt lide billeder af vand taget med lang exponering. Til mit Nikon have jeg ikke et ND filter, da jeg ikke helt vidste hvilket objektiv størrelse jeg skulle købe et filter til, ligesom jeg ikke var villig til at betale hvad det kostede at købe et sæt, som kunne passe til alle objektiver, da jeg ikke var sikker på, at den slags fotografering, var noget jeg ville gøre så meget i. Så da jeg skifte til det lille Fuji, bestemte jeg mig for at købe et ND8 til 18-135’eren.

I morges ville jeg så teste det, og da jeg alligevel vågnede tidligt, tænkte jeg at Odense Å ville være et fint sted at prøve det af. Solen var allerede højt på himlen, da jeg kom ind til åen kl 7, så derfor blev exponereingen ikke længere end på 2 sek. og det ses tydeligt på billederne. For jeg ville godt have haft at vandet var en smule mere fløjlsagtig i det.

DSCF4089

DSCF4097

DSCF4100

DSCF4101

Jeg er blevet hooked og ved nu, at jeg skal have et sæt Cokin filtre, hvor det er muligt at sætte flere filter uden på hinanden.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

6 kommentar

 • Karin Abildhauge
  23. maj 2015 at 10:49

  Hold da op hvor er de billeder gode, jeg synes nu vandet virker meget blød/bølgende, hvilket jeg tænker når du skriver fløjlsagtig.
  At du giver dig selv konstruktiv kritik gør jo du bliver bedre til det der er din målsætning pt., når du så har fået dit sæt Cokin Filtre bliver målsætningen noget andet. Altså udvikling.
  Her er det gråt i gråt. iflg. dmi får vi lidt sol i eftermiddag. Det glæder jeg mig til 🙂

  Reply
  • Catarina
   23. maj 2015 at 15:01

   Det er også blødt/silkeagtigt, men ikke når så meget som jeg gerne ville havde det skulle være, men når jeg engang får nogle andre filter, så skal du bare se 😉
   Her er det nu også blevet til en grå dag, men heldigvis blæser det ikke helt så meget som de forgående dag 😀

   Reply
 • Anne
  23. maj 2015 at 11:34

  Dejlige billeder og dejligt blødt vand 🙂 hvor har jeg dog sejlet på Odense å mange gange, når jeg som bar besøgte min mormor og morfar i Odense 🙂

  Reply
  • Catarina
   23. maj 2015 at 15:02

   Det er vildt hyggeligt at sejle på Odense Å, om det er er med de store båden eller ro selv 😀

   Reply
 • Helle K.
  24. maj 2015 at 22:24

  Det der tekniske har jeg ikke vildt meget forstand på, men jeg kan da se, at de er spændende og stemningsfulde – glæder mig til at se mere.

  Reply
  • Catarina
   25. maj 2015 at 07:24

   Aii, jeg troede faktisk at du var lige så nørdet som jeg, når det galt foto 😉
   Der skal nok komme flere billeder af den slags med tiden 🙂

   Reply

Skriv en kommentar