Menu
Livet

Bisættelse i Århus

I dag sluttede arbejdsdagen tidligere end normalt. Ja faktisk var jeg kun tre timer på kontoret før end jeg kørte hjem og klædte om og fortsatte ind efter min mor. Vi skulle til bisættelse med min onkel (min mors bror) i Århus.

Turen derop gik fint og vi var så heldige at finde en parkeringsplads lige overfor bagindgangen til kirken, som min fætter havde lovet ingen trapper havde, hvilket gjordet det muligt for min mor, at deltage.
Efter en dejlig kirkelige handling med rolig gospelsang og guitarspil, salmer og en smuk tale fra præsten, var der kaffe, hjemmebagte boller og kage for og ca. 100 gæster valgte at deltage, hvilket min mor og jeg selvfølgelig også gjorde, da det gav os chancen for at hilse lidt mere på min fætter og hans familie.

DSCF5117
~Da vi skulle til og hjemad, var flage ved at blive taget ned

Jeg havde frygte, at vi kom ud i noget træls fredagstrafik, da vi skulle hjemad, men det gik også rigtig fint og i løbet af 20 minutter, var vi på motorvejen.

Nu er min mor afleveret og jeg har slugt det først glas te. Weekenden er skudt i gang, ikke på den hyggeligste måde, men så alligevel…

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

8 kommentar

 • Karin Abildhauge
  31. juli 2015 at 19:30

  Kondolerer.
  Her passede vejret til en bisættelse, det blæste en meget kold vind.
  En dejlig tradition med en hyggestund efter den kirkelige handling. et at få talt med familien, hvor der er plads til lidt snak.

  Ønsker dig/jer en vidunderlig weekend.

  Reply
  • Catarina
   1. august 2015 at 08:54

   Tak til det hele Karin. 🙂
   Ja, det lader så også til at vi for en rigtig smuk og ikke mindst en dejlig lun weekend, og det er da bare så meget i orden med mig 😀
   En god og dejlig weekend til dig i det jyske.

   Reply
 • celena
  1. august 2015 at 15:12

  Sorry about the loss of your family member… You are a sweet daughter to take such good care of your mother (and uncle)…. good weekend to you xox

  Reply
  • Catarina
   1. august 2015 at 18:56

   Thanks Celena.
   Also a good weekend to all of you 🙂

   Reply
 • Pernille
  1. august 2015 at 16:35

  Der var engang jeg oplevede bisættelser og begravelser som sørgelige punktum i et liv jeg var alt for ung til at forstå. Jeg tænker det er alderen der gør, at trods tårer og sørgmodighed sætter jeg mere og mere pris på den afsked og det rørende der kan være en bisættelse og efterfølgende kaffe. Og med det får jeg større og større forståelse for tidligere tiders vågen over de døde. Faktisk synes jeg tanken bliver mere og mere smuk.

  Dejligt I havde en god dag.

  Reply
  • Catarina
   1. august 2015 at 18:58

   Det er da trist, emn som du også skriver… når den afdødede har haft et langt og godt liv og ikke har ligget og været syg, men døde hurtigt og uden “egentlig at lægge mærke til det” så er det en tristhed som er anderledes end ved unge mennesker.

   Rigtig god weekend til dig og dine 😀

   Reply
 • Mette Bloch
  10. august 2015 at 11:43

  Jeg kondolerer. Det er aldrig sjovt med hverken begravelser eller bisættelser. Var du med til at arrangere det? Min moster er skrantende og insisterer på at være med til at arragere sin egen ceremoni. Hun har bedt mig researche efter, hvilke bedemand, man skal gå efter. På nettet ser det ud til at Begravelses Service har et ret godt ry?

  God dag. Mette

  Reply
  • Catarina
   10. august 2015 at 17:31

   Mange tak Mette.
   Nej det var jeg ikke Mette, da min fætter og familien sørgede for det. Det er jo en anden kirke end folkekirken og derfor andre traditioner og dem er jeg ikke bekendt med. 🙂
   Ja, der er mange der selv arrangere deres egne begravelser, så familien ikke skal stå med det når det sker, det synes ejg faktisk er helt ok og noget jeg nok også vil tænke over, når jeg bliver lidt ældre 🙂

   Reply

Skriv en kommentar