Menu
Skallebølle 2004-2021

At gå tur med en død plæneklipper

IMG_5398 copyI dag havde jeg en aftale hjemme i have efter endt arbejdsdag og lidt proviantering i Visenbjerg. Græsset som jeg jo har gødet et par gange i år, efter mosfjernelsen sidste efterår, skulle slås igen. Jeg startede maskine op præcis som jeg plejer, men maskine lød ikke som den plejede. Den lød nærmest som en traktor. Umm, jeg satte igang i håbet om at den der lyd ville stoppe. Det ville den sørme, men det var fordi maskinen gik ud. Jeg prøvede et par gange mere, men præcis samme resultat.

Jeg kikkede på uret og så at klokken kun var 15:40, så ejg greb telefonen og ringede til Ole Knudsen, Skov og Havegrej, som ligger her en lille kilomet fra hvor vi bor, for at høre om de også reparere maskiner. Det gjorde de og jeg pakkede sammen og kik derover.

Hold nu op hvor føler man sig altså dum, sådan at gå ud af landevejen (på cykelstien) med en plæneklipper og så i regnvejer.

Nå men den er nu blevet indleveret til reparation og de sender en sms når den engang er færdig, hvis den altså kan repareres, uden at det koster en bondegård, for den er trods alt 6 år gammen og så skal der ikke kostes for mange penge på den. Så heller købe en ny som der jo så er garanti på.

Det værste er ikke at skulle vente på den bliver klar, men ikke at kunne slå græsset, som helt sikker vokser helt vildt meget mere nu det ved, at klipperen ikke er hjemme. 😉

8 kommentar

 • susanne
  10. august 2015 at 18:59

  Ja det er en af de situationer hvor man føler sig mindre godt tilpas 😉

  Reply
  • Catarina
   10. august 2015 at 19:07

   Jeps og regnen gjorde det ikke sjovere 😆

   Reply
 • Donald
  10. august 2015 at 22:58

  Mine plæneklippere gennem 28 år har ikke holdt uendeligt længe, jeg tror 6 år er gennemsnittet, nogle lidt kortere! selv om jeg både husker olie og renser dem for rust; men de to sidste havde jeg vist egentlig mishandlet lidt ved at prøve om de kunne skære nogle grene som spirede op fra noget træagtig liguster, som er begyndt at vokse et sted hvor den ikke skal! 🙂
  Tak for at du kiggede over på dax2 🙂 Men jeg køber de billigste plæneklippere uden opsamlere og de har alle kostet 1000 kr. – tænk den sidste kostede kun 900! Det er en mærkelig prisudvikling vi har. Udgiften pr. år er derfor kun ca. 170kr.+ benzin.

  Reply
 • Catarina
  11. august 2015 at 07:26

  6 år i gennemsnit… tja, så er vores måske helt færdig, for her bliver de også en smule mishandlet, da jeg ikke gider at samle nedfaldne kogler op 😉 Olie og andet vedligehold, får den tjekket én gang om året. Men nu venter jeg til de vender tilbage og hører hvad de siger.
  Vi bruger heller ikke græsopsamler, da det er sundt for græsset at beholde det afklippede græs på plænen. Det giver nemlig god næring til plænen og er med til at holde på fugten til det er omdannet til NP og K.
  Tak for din kommentar og ha’ en dejlig dag.

  Reply
 • Karin
  11. august 2015 at 10:51

  Jeg ville gerne have kørt forbi og set dig gå tur med din plæneklipper 🙂

  Jeg kan godt fornemme hvordan du har haft det da du gik der på cykelstien. Det er præcis sådanne situationer vi ikke skal tænke så meget.
  En lille fortælling om det at ramme det der er pinligt.
  I lørdags da kusine ældste barnebarnet Sofie legede med Yngste barnebarnet Otto i vognen til havetraktoren. Otto pruttede og bøvsede, Sofie fandt det pinligt. Men som jeg fortalte hende det er sundt at gøre, for luften vi sluger skal jo ud, men korrekt, det betragtes som pinligt.
  Det bliver spændende om rep. bare er en lille dims eller dibadut til kr. 5,25, eller det er motoren der er stået af.

  Reply
  • Catarina
   11. august 2015 at 17:39

   Det og falde over signe egne ben eller vælte på en cykel der står helt stille. Det er på de tidspunkter man kikker sig om for at se »om der nu var nogen der så der« 😉
   Hi hi, jeg kan lige se mig Sofies ansigt for sig, men Otto lystigt prutter og bøvsede – men ja, det er helt naturligt og de skal jo ud. 😀

   Reply
 • Pernille
  12. august 2015 at 19:53

  Jeg forestiller mig synet og tænker du har fået mange smil undervejs 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. august 2015 at 11:15

   Det er helt sikker på. for eftermiddagstrafikken var sat ind 😀

   Reply

Skriv en kommentar