Menu
Familieliv

Simremad på gril

Jeg har længe været lidt træt af at vi ikke kunne påmontere et rotisserie på vores grill, for jeg ville jo gerne kunne lave porchetta og andre ting ala det på grillen og ikke kun i ovnen. Søndagmorgen sad jeg og kikkede i Bilkas online avis og så, at de havde en grill hvor man fik, både et rotisserie, en pizzasten og overtræk med i prisen og at den ydermere var nedsat med ca. 60%. Jeg fortalte det til manden og han synes det lød som en god deal. Så sådan blev det.

Søndagaften skulle grillen jo afprøves og jeg lavede en gammeldags grøntsagstærte i et almindeligt tærtefad og smed den på grillen. Lidt mere end en time efter, var den færdig og fin. Et andebryst røg også på og så var aftensmaden klar.

I går skulle den så stå den rigtige test. Vi skulle prøve at lave en porchetta, men da vi ikke havde et svineslag, men et svinekam med sværd, blev det istedet en anden variant. Jeg ridsede dyret og krydrede det med urter, hvidløg, salt og peber og bandt det hele så godt som jeg nu kunne, sammen og stak spydet igennem.

DSCF5182

Grillen blev tændt og »svineriet« sat til at rotere. Ca. hver halvetime, tjekkede jeg og om temperatuen var ok og stegen fik havd den skulle have. Jeg justerede temperaturen lidt under vejs, men ellers stod den bare og kørte i 2 1/2 time.

DSCF5200

Det færdige resultat smagte fantastisk og jeg er rigtig glad for at vi besluttede at få sådan en grill som hvor den roterende fætter fulgte med. Næste gang tror jeg en kylling skal prøves af.

8 kommentar

 • Karin
  11. august 2015 at 10:58

  Minderne går tilbage til da jeg boede sammen med børnenes far. Han gjorde en del i det at grille helstegt gris, får etc. Og den var roterende, dyret var rundt og blev krydret løbende, ikke pumpet som mange gjorde/gør.

  Hvor jeg savner det at kunne grille, at jeg skal invitere mig selv over til yngste, eller de skal invitere 😉 – Kan ikke have det hele, i har jo ikke en af børnene i baghaven.

  Reply
  • Jannie
   11. august 2015 at 16:27

   Vores rotisserie ligger til afhentning på posthuset. Er jeres nye grill magen til vores?

   Det ser nu lækkert ud 🙂

   Reply
   • Catarina
    11. august 2015 at 17:42

    Nej vores er den lille model. 🙂

    Reply
  • Catarina
   11. august 2015 at 17:41

   Det er faktisk første gang jeg selv har en grill hvor der er sådan en tinges på Karin, men bedre sent end aldrig, for det smager fantastisk. 😀
   Kan godt følge dig i savnet at kunne grille, bare en lille smule.

   Reply
 • celena
  11. august 2015 at 13:49

  Wow- that looks great! You have made me very hungry for BBQ and it is not even breakfast yet 😉 Have a great day! xox

  Reply
  • Catarina
   11. august 2015 at 17:42

   You have to prepare something for tonight then 😀 I sure you get a big fat plus in the weigh anf mommy book 😀

   Reply
 • Layoni
  11. august 2015 at 18:01

  Ej jamen det er da lige sådan en vi også mangler 🙂 så den må vi have os anskaffet 🙂 det ser rigtig lækkert ud 🙂

  Reply
  • Catarina
   11. august 2015 at 18:19

   Så er det med at smutte forbi Bilka, for den er vildt billig og med at det udstyr 🙂 Den fås også i en model større for kun en 500 mand mere – men den synes jeg var for stor til vore forbrug 😉

   Reply

Skriv en kommentar