Menu
Teknologi

Galopløb på Fyens Væddeløbsbane

Jeg kan godt lige udfordringer og ikke mindst, at øve mig rent fotografisk på områder som er uden for min komfortzone. Og da jeg for længe siden fik følgende svar hos en blogger, på et indlæg jeg havde kommenteret på;
Det er meget anderledes, at tage ting, der står stille end at tage heste, der løber med 60 km i timen kan jeg forsikre dig.
Jeg går ud fra at ovenstående skal forstår sådan;
At der er nemmere at tage billeder af noget der ikke bevæger sig, end at tage billeder af heste der løber med 60 km i timen. 😉
Anyway… så har jeg det sådan, at hvis nogen siger sådan til mig, så tager jeg det som en udfordring og MÅ bare se, om det nu også holder vand. I dag, tog jeg mit nye kamera og drog ind til Fyens Væddeløbsbane for skyde lidt billeder af heste som, efter sigende, løber med 60 km i timen. Jeg har tidligere taget billeder af motiver i bevægelse med mit Nikon bl.a en meget lille hund i fuld firspring, så helt uerfaren med hurtigløbere er jeg ikke. Men jeg havde endnu disciplinen til gode med det nye kamera. Det letteste ville være at sætte lukkehastigheden godt op og så bare fastfryse hest og rytter, men jeg ville jo også gerne udfordre mig selv lidt, så jeg brugte meget at dagen på også at panorere med en langsom lukker og det kom der, for mig, nogle spændende skud ud af, men selvfølgelig tog jeg også en del med hurtig lukketid. I dag var der 7 galopløb, 2 trav- og 1 montéløb (en disciplin, hvor rytteren/jockeyen sidder på ryggen af hesten som kun må løbe i trav) på Fyens Væddeløbsbane. Portene åbnede allerede kl 11:30, men jeg var der først omkring kl. 12:30, lige tidsnok til at se det første prøveløb, som startede kl. 12.45. Hvem der er på billederne, er lidt lige meget for mig, det er ikke det det kom an på. Jeg så de to travløb og alle galopløbene, men da de skulle til montérløbet, kørte jeg hjem. Billederne er taget i .jpg og direkte ud af kameraet. Det eneste der er gjort ved dem er, at det er reduceret i størrelse, for at komme på bloggen her og et par enkelte er croppet lidt. Billeder der er skudt med panorering og længere lukketid (længere lukketid). Klik på billederne for at se dem i stor. Billeder der er fastfrosset (Hurtig lukketid). Klik på billederne for at se dem i stor. Og ja, det er lidt svært at panorere, men slet ikke umuligt, hvis man kender sit kamera og dets funktioner. Og med en høj lukkehastighed, er det næsten umuligt ikke at få gode billeder. Kamera:FujiFilm X-T1 Objektiv: Fujinon 18-135mm F3.5-5.6 R LM OIS WR

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

19 kommentar

 • Jannie
  12. september 2015 at 20:17

  Nu kan jeg læse dine indlæg, men ikke se et eneste billede 😉

  Reply
  • Catarina
   12. september 2015 at 20:25

   Jeg ved ikke hvorfor. Jeg kan se at du bruger din iPad og jeg har lige tjekket på min og der er ingen problemer. Så det må været noget hos dig.

   Reply
  • Catarina
   12. september 2015 at 20:27

   Måske du skulle prøve at slette din browser history 🙂

   Reply
  • Pernille
   12. september 2015 at 22:18

   Jeg har ind imellem problemer med at se billederne her. Jeg oplever at hvis jeg indlæser siden igen, dukker billederne op 🙂

   Reply
   • Catarina
    12. september 2015 at 22:26

    Ja, det kan tage lidt lang tid, for der er mange, men når ført de er loadet, så virker det både på telefonen, tabletten og computer 😀

    Reply
 • Per Teilmann
  12. september 2015 at 20:29

  Det klarede både X-T1 og du i fineste stil 😀

  Reply
  • Catarina
   12. september 2015 at 21:49

   Tak skal du have Per 😀

   Reply
 • Helle K.
  12. september 2015 at 21:46

  Per snuppede min kommentar 😊 nu overvejer jeg lige, om andet bevæger sig med 60 km/t – heste er ikke lige mig 😳

  Reply
  • Catarina
   12. september 2015 at 21:50

   Det næste jeg skal prøve er noget motorsport eller sådan noget 😀 Måske det også er mere dig?

   Reply
 • Susanne
  12. september 2015 at 21:46

  Flotte billeder

  Reply
  • Catarina
   12. september 2015 at 21:51

   Mange tak skal du have Susanne 😀

   Reply
 • Pernille
  12. september 2015 at 22:20

  Jeg synes det er flotte billeder.
  Personligt kan jeg bedst lide dem med lang lukketid og sløret baggrund. De andre er også flotte og superskarpe – men ikke helt så spændende 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. september 2015 at 22:25

   Mange tak skal du have Pernille. Jeg har det præcis på samme måde, jeg kan også bedst lide dem med lang lukketid, det at man kan se bevægelse uden at det er helt sløret, gør billeder meget mere spændende at kikke på. 😀

   Reply
 • Gitte Weih jørgensen
  12. september 2015 at 22:51

  Wauu dejlige levende billeder. Jeg er selv en klovn til at tage billeder…….og huske kameraet til de impulsive overraskelser der kan dukke op. …,så jeg kunne godt bruge dig som fotograf………
  Rigtig god weekend 😊😊

  Reply
  • Catarina
   13. september 2015 at 08:05

   Mange tak skal du have Gitte 😀
   Det med at huske kameraet, var netop en af de højtvejende grunde til at jeg nettop skiftede mit store dslr ud med det noget mindre Fuji. Det kamera kan jeg nemlig have med i tasken til hverdag (med et lille pandekage objektiv på 27 mm eller 18 mm) og jeg knuselsker det.
   God weekend til jer begge i det sydlige. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  12. september 2015 at 23:16

  En spændende udfordring, og et fantastisk resultat, især dem med lang lukketid, kan se jeg ikke er alene om denne holdning 🙂 – Det må have været en dejlig dag for dig, og bare lege og nyde du have masser af muligheder for legen/udfordringen.
  Ønsker dig en fortsat god weekend.
  Kan se vejret har været med dig, heldigvis, her blev det også bedre overmiddag, derfor var jeg ude at trave en tur. Så dejligt.

  Reply
  • Catarina
   13. september 2015 at 08:08

   Jeg nød virkelig dagen og de mange timer ejg havde til at lege og prøve mig og kameraet af. Og jeg må sige, at jeg selv er rigtig godt tilfreds med resultatet, og specielt panoreringen, som jeg selv altid har synes gav nogle spændende billeder. Og ja, jeg var virkelig heldig med vejret. 😀
   Du ønskes en god søndag Karin.

   Reply
 • Udvandreren
  14. september 2015 at 11:13

  Jeg syns du er en endda rigtigt dygtig fotograf. Knaldgode billeder 🙂

  Reply
  • Catarina
   14. september 2015 at 18:05

   Mange tak skal du have Annette 😀

   Reply

Skriv en kommentar