Menu
Livet

Je m’appelle Catarina

Début1Så har jeg haft min første fransktime og jeg kan meddele at, jeg helt sikker nok skal kommen til at lære en del. Men som vores lære, Sylvie Abitbol sagde til at starte med, ja så taler vi altså ikke flydende fransk efter det første år. Ærgerligt… for det havde jeg da så sandeligt regnet med. 😉 Aii, spøg til side, så regner jeg da bestemt ikke med at bliver flyderne, men efter mange mange timer og flere år med fransk, regner jeg med, at kunne begå mig hederligt i hverdagssituationer.

Vi er 10 på holdet og vores alder ligger fra 22-67 år, så det er et dejligt blandet holdt. Nu har jeg så lige lidt der skal øves på indtil næste onsdag, jeg skal nemlig kunne hele alfabetet og tallene fra 0-20 på rygraden. Men jeg er godt på vej, for den måde vi lære det på er, at gentage efter Sylvie og det gentog vi nogle gange. derefter skulle vi sige »Je m’appelle Catarina« (Jeg kaldes Catarina eller jeg hedder Catarina) og så stave vores navn. Derudover, øvede vi også 80 ord, som mere eller mindre er det samme på fransk som på dansk men hvor det kun er udtalen/trykket der er anderledes.

Jeg glæder mig allerede til næste onsdag og det der følger med.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

10 kommentar

 • Karin Abildhauge
  24. september 2015 at 08:16

  Dejligt du er kommet i gang. Og når du/I næste gang vender næsten mod Frankrig kan du brillerer med korrekt udtale. God fornøjelse. (Er der en eksamen næste år i maj/juni) ?

  Reply
  • Catarina
   24. september 2015 at 10:00

   Det er fantastisk at lære ny og specielt når jeg ved at jeg vil komme til at bruge det… altså med tiden, når jeg har lært en masse 😀
   Der er ingen eksamen, da det er aftenskole (tale og forstå hold) og første år slutter allerede til jul.

   Reply
 • Celena
  24. september 2015 at 10:26

  Sounds like so much fun! You can always practice with me! Nous parlons le français ici au Québec 🙂

  Reply
  • Catarina
   24. september 2015 at 18:30

   Ha ha, some day when I’m good enough I’ll use you, but not jet. 😉
   And yes I know that you speak French 😀

   Reply
   • Celena
    24. september 2015 at 20:42

    Your French will end up being WAY better than my Danish 😉 We could set up Skype and you can practice with me. Most of the English speaking people in Quebec all have to learn French as we go. I had to relearn it as an adult, so I totally understand. I am now helping my boys (who are in a French immersion program at an English school) practice their French. We are a confusing culture 😉

    Reply
    • Catarina
     25. september 2015 at 17:22

     Ha ha, I rely dont think so, your Danish is rely good and I’m amassed how much you understand. 😀
     Thats a good idea with Skype, but nut before I can speak in sentens and not just single words 😉
     I would love if we had a second languages we had to learn from small kids, because that would have been easier 😉

     Reply
 • Helle K.
  24. september 2015 at 14:29

  Hun lyder som en god lærer, det er også vigtigt, hvis ikke det vigtigste, når man skal lære noget. Jeg får helt lyst til at lære noget – bare et eller andet 🙂 Jeg håber, at der ikke går alt for mange år, inden vi taget den endelige beslutning om at sælge huset og flytte til Aalborg, så kan jeg gå til ting om aftenen. Vi har aftalt, at vi gør det, men ikke hvornår – Lasse arbejder jo i Aalborg, så for ham ville det være dejligt.

  Reply
  • Catarina
   24. september 2015 at 18:35

   Det er nemlig en af de vigtigste parameter for læring, i hvert fald for mig 😀
   Det bliver da super dejligt den dag I flytter til byen og kan benytte alle de forskellige tilbud der er. Og Lasse kunne jo også få en lille kolonihave, hvis han savner haven for meget 😀

   Reply
 • Pernille
  4. oktober 2015 at 19:54

  Jeg husker fransktimerne i tiende klasse med en dame, der havde boet afsindig mange år i Frankrig som hyggelige.
  Det lyder som om dine fransktimer også bliver ren nydelse. Det tror jeg er en god måde at lære på.
  God fornøjelse 🙂

  Reply
  • Catarina
   5. oktober 2015 at 07:35

   De er vildt hyggelige og jeg synes allerede at ejg ahr fået rigtig meget ud af dem 😀 Og så fortæller vores lærer mange sjove historier om sproget og franskmænd 😀

   Reply

Skriv en kommentar