Menu
2015 Efterårstur til Alsace / Camping i Europa

Herrlisheim og Eguisheim

I dag vågnede vi til en regnen monotome trommen på campingvognens tag. Det havde vi ikke lige regnet med og blev en smule slukørede da vi rullede mørklægningsgardinerne op og så at det hele var meget gråt og det ikke så ud til opklaring. Men vi blev klogere, for mens vi sad og spistemorgenmad, kunne vi se, at skyerne blev tynder og tyndere og til sidst, kom solen stille og roligt frem. Da klokken var 10 var der fuld sol og temperaturen var nu sneget sig på på 17 grader. Vi besluttede at det var nu at cylkerne skulle luftes.

Vi besluttede at den nærliggende lille by Herrlisheim skulle udforskes. Der er ikke længere end 1 1/2 kilomet, til byen og lige så let det var at komme dertil, lige så hurtigt var det også at se hvad der var at se. Det er en meget lille flække og der findes kun en bager og en slagter og de havde begge lukkede i dag søndag.

Efter vores lille formiddagstur, besluttede at vi ville lidt længer væk, så snar middagslukningen, som ligger mellem 12 og 14. Vi ville til Eguisheim, som ligger små 5 km længere væk.

Det var noget mere gang i Eguisheim og de var vant til, at der kom tourister, for allerede uden for den gamle bydel, var der oprettet en stor parkeringsplads, til dels på almindelig asfalt, men også en græsmark var taget i brug. Vi parkerede der, som alle andre og begav os op i byen.

Her er kommer lige en stak billeder fra byen.

DSCF6399

DSCF6408

DSCF6413

DSCF6414

DSCF6416

Da vi havde travet rundt og set det meste, skulle vi selvfølgelig også ind på et af dem mange vinudskænkningssteder og smage på de liflige druer. Vi valgte et sted hvor vi kunne side både i solen og lidt i skyggen. Vi smagte en dejlig hvidvin og fik egens specialitet, »Flammen Kuchen«, som er lidt hen efter en super tynd pizza, med bacon og løg.

DSCF6418

DSCF6419

Da vi havde spist og drukket, begav i os hjem til campingpladsen.

2 kommentar

 • Karin Abildhauge
  5. oktober 2015 at 06:42

  Det er da godt det ikke er Nice, der fik en måneds regn på 1 time. At det var gråt til morgenkaffen var da til at leve med, når vejret blev så lækkert resten af dagen, dine billeder fra byvandringen taler for sol og dejligt vejr.
  Flammen Kuchen ligner en pizza af flat brød. Håber den smagte så godt som den ser ud.

  Reply
  • Catarina
   5. oktober 2015 at 07:51

   Ja, det e rgodt vi ikke er dernede, for så var det ikke sikkert vi havde fået campingvognen med os hjem 😀 Aii, det er forfærdeligt så meget regn der er kommet dernede og alle de mennesker der er døde.
   Flammen Kuchen er en slags pizza hvor dejen nærmest kar konsistens af yougurt og bliver smurt ud med en palletkniv inden de to toppings kommer på. Den smager helt ok, men kan ikke udgøre det for et måltid, mere en lille snak. 😀

   Reply

Skriv en kommentar