Menu
2015 Efterårstur til Alsace / Camping i Europa

Vi tog sydpå og landede i

DSCF6381

Ja, der er jo mange steder man kan lande i Europa, når man som os, havde sat en maksimal radius på godt 1000 km hjemmefra. Vi ville ikke kører længere, da vi jo kun har en uges ferie og den ikke skulle bruges på kørsel. Så stedet blev altså Alsace i det nordøstlige Frankrig, nærmere bestemt en lille flække 10 km syd for Colmar, som er hovedby i departementet Haut-Rhin.

DSCF6346

DSCF6349

Vi kørte hjemmefra fredag klokken 12:20 og det første stykke til Lillebælt, forløb fint og uden trafikale problemer. Da vi var ved Kolding, skal jeg da ellers lige love for at der kom gang i lastbilerne og ikke nok med der var mange, så havde de dælen dulme også enormt travlt. Jeg har aldrig oplevet så mange lastbiler som overhalede os og den lastbil vi lå bagefter, som på strækningen Kolding-Kiplev, som i fredags. det skal lige siges, at både lastbilen foran os og vi med campingvogn, kørte med 90 km/t, den tilladte for lastbiler, vi må faktisk kun kører 80 km/t og kørte derfor en smule for stærkt.

DSCF6353

DSCF6358

DSCF6364

Vi krydsede den dansk/tyske græsne præcis to og ikke længe efter, blev jeg altså sulten efter en »currywurst mit pommes«, så vi holdte ind ved »Hütten und Berge«, en resteplads omkring 50 km syd for grænsen.

DSCF6367

Efter min tiltrængte smag for fastfood, fortsatte vi mod Hamborg, hvor trafikke ikke gled helt så let pga. det vejarbejde der nu er på den strækning. Vi holdt heldigvis ikke i kø, men det var til tider lidt sammenklumpet. Præcis 16:20 var vi igennem Elbtundlen og fortsatte ufortrødent af A7, indtil vi gled over på A5 mod Frankfurt.

DSCF6380

Da aftenen begynte at falde på, listede vi ind på en stor resteplads ca. 10 nord for Göttingen, for at overnatte. Normalt plejer vi, at finde lidt mindre pladser til overnatningen, og det skulle vi også have gjort dennegang. For hold nu op hvor var er meget larm og vi endte med ikke at få ret meget søvn i øjnene. Allerede lidt i to om natten, kune vi ikke holde det ud mere, og satte os derfor i bilen igen og kørte videre. Morgengryet nærmede sig da vi passerede grænsen til Frankrig.

DSCF6383

Et stykke inde i Frankrig, fandt vi en resteplads, men skøn natur, hvor vi fik lidt morgenmad med kik til et par storke, som spankulerede rundt på de grønne arealer. Det var fantastisk at sidde så tæt på de stor fugle, som vi ikke ser ret megt til derhjemme.

DSCF6385

DSCF6387

Efter morgenmaden, kaffe og te, og et par toiletbesøg, kørte vi det sidste stykke mod vores bestemmelse sted, Camping Clair Vacances.

I receptionen fortalte den søde receptionist, at vi kunne gå rundt på pladsen og finde en parcel som vi synes om. Efter at have kikket på et par stykker, besluttede vi os for en og fik kørt vognen ind og på plads og igen, er jeg altså glad for at vi har mover på det går legende let at få den ind på parcellen. Støttebenene, som nu er elektriske, blev kørt ned uden anstrengelser, men blot en enkelt fingers trykken på en knap. Rejseteltet blev sat op på ingen tid, hold nu op hvor er jeg bare glad for, at vi har et telte der bare skal pustes/pumpes op. Så uden sved på panden, blev i færdige på sammenlagt 30 minutter.

DSCF6390

Da alt var på plads, satte vi os i solen og bare nød at vi var fremme og færdige inden 12. Mens vi sad der, kom der et par høns gående som om de ejede det hele. Vi jokede lidt med, at nu havde vi da aftensmaden på plads og hvis vi var heldige også et morgen æg. Høsene var vist ikke enige og luntede videre.

DSCF6394

På grund af den manglende søvn, var vi en smule trætte og besluttede os for at snuppe en lille lur, inden vi skulle ud og handle lidt ind. Det blev ikke til så lang en lur, da vi ikke rigtig kunne finden den indre ro. Jeg opgav hurtigst og greb min toilettaske og hoppede i badekåben. Et dejligt bad senere gik jeg tilbage, og fandt Søren siddende udenfor og var klar til det samme. Da vi begge var færdige, kørte vi ind og fik handlet.

Da mørket begyndte at falde på, måtte vi krybe ind i vognen og det var også der vi indtog vores aftensmad, inden vi hoppede i seng.

8 kommentar

 • Pernille
  4. oktober 2015 at 19:40

  Jeg bryder mig ikke specielt om at køre mellem lastbiler, det bliver hurtigt en lille smule klaustrofobisk. Jeg kan kun forestille mig, at med en campingvogn bagpå er det endnu værre.
  Godt I nåede frem 🙂

  Reply
  • Catarina
   5. oktober 2015 at 07:32

   Jeg er egentlig ikke nervøs for at kører mellem lastbilerne, for når de overhaler, så ligger jeg jo i inderbanen og der er som regel masser af plads i nødsporet. Det er dejligt at være fremme og vi nyder ferien. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  4. oktober 2015 at 21:42

  Jeg har det forfærdeligt hvis jeg ligger indeklemt blandt lastbiler, det kan virkelig øge svedproduktionen, kunne mærke det bare ved at kigge på dine billeder.
  Nu ved i det er de mindre rastepladser der skal vælges, natten til lørdag bekræftede det til fulde.
  Dagen i dag, søndag er med garanti blevet nydt til fulde, og det med præcis det i havde i tankerne.
  Ønsker dig/jer en dejlig mandag, og alle de andre dage i uge 41/2015.

  Reply
  • Catarina
   5. oktober 2015 at 07:37

   Jeg har det egentlig ok, for vi har jo ekstra plads ude i nødsportet hvis det skulle være og med en campingvogn bagpå, tager de en smule mere hensyn, lidt som en af deres egne 😀
   Ja, vi har lært lektien, ikke store pladser fremover, men kun små, ellers får vi ikke noget søvn 😀
   Tak for de gode ønsker 😀

   Reply
 • Helle K.
  4. oktober 2015 at 22:00

  God ferie 🙂

  Jeg hader at køre på motorvej. Hvis jeg får lov til at bestemme, så kører vi på mindre veje, så må det hellere tage længere tid.

  Reply
  • Catarina
   5. oktober 2015 at 07:38

   Tak skal du have Helle. 🙂
   Nogle steder er det ikke muligt andet end at kører på motorvej, specielt her i udlandet, hvor by-gaderne er så små at vi slet ikke kan komme frem, og næste heller ikke med en stor bil 😀

   Reply
 • Celena
  4. oktober 2015 at 23:13

  I am so envious of your fantastic travels! It has been an absolutely crazy time at work.. and at home.. lately. I have to live vicariously through your blog posts. Wishing you and Søren a fantastic time!! xox

  Reply
  • Catarina
   5. oktober 2015 at 07:48

   We rely love that we can take a little trip i the middle of an, also for us, a buss time, to get away. Thanks for your good wishes and take care of your self. 😀

   Reply

Skriv en kommentar