Menu
2015 Efterårstur til Alsace / Camping i Europa

Haut-Koenigsbourg

Da vi kørte fra Ribeauvillé i går eftermiddags, kunne vi se, at der lå et slot eller en borg højt højt oppe, et stykke væk. Der ville vi da godt op og se og ikke mindst, se udsigten deroppe fra. Vi fandt hurtigt ud af, at det var Königsburg, der lå deroppe og vi skulle bare følge skiltene for at komme derop. En masse hårnålesving sener, landede vi oppe hvor det var muligt at parkere.

Oppe fra borgen, som ligger i 755 meters højde, kan man se og overskue hele Alsace og Rhindalen. Jeg kan forestille mig, at det i klart vejr, er endu smukkere end på en let skyet dag som i går. Vi gik lidt rundt om meget store borge (altså der hvor det var muligt at gå) og gik så ind ind den første ydergård. Men for at få lov til at se det hele, skulle man så have en adgangsbilet og da vi faktisk har set rigtig mange borge og slotte i vores tid og sådan en billet ydermere kostede 9€ per person, og det vel og mærket her uden for sæson, behøvede vi altså ikke ind og se den indenfor.

Så i må nøjes med nogle billeder udefra.

Efteraarsferie_20151005_0076

Efteraarsferie_20151005_0077

Efteraarsferie_20151005_0078

Efteraarsferie_20151005_0080

Efteraarsferie_20151005_0087

Efteraarsferie_20151005_0090

Da vi synes vi havde set nok og ikke mindst fået gået nok for den dag, kørte vi ind til Colmar og fik handlet lidt ind til en let omgang tapas, som aftensmaden skulle bestå af. Vel hjemme og klar til kaffe og te i det fri inden mørket faldt på, begyndte det at småd-rypper så vi rykkede ind i rejseteltet. En halv time varede den stille regn og derefter holdt det tørt i en lille time, inden det for alvor begyndte at regne. Men nu var det så mørkt og vi opholdt os alligevel inde i campingvognen, så det gjorde ikke noget. Det har mere eller mindre regnet hele natten, men her lidt i 5, holdt det op og vi venter nu bare på at solen, hvis den eller kommer i dag (jeg må vist heller få tjekket vejrudsigten).

Dagens program kendes ikke, men jeg vil til en start, lave mig en Chai Latte.

4 kommentar

 • Karin Abildhauge
  7. oktober 2015 at 10:33

  Det er skønt med lidt spontanitet, dine billeder bringer mig tilbage til det 12 år hundrede – tankerne får frit løb til at iklæde Søren tøj fra dengang 😉
  Hvis regnen kun kommer i de mørke timer, så er det da okay at være i vognen der 😉

  Reply
  • Catarina
   8. oktober 2015 at 07:19

   Hi hi, han ville se fantastisk ud i sådan en klædedragt, omend jeg ikke tror han havde deres mod 😆
   Det er dejligt at vi har vognen med og har hygget rigtig meget inde i den, både tidlig morgen og om aftenen, hvor det bliver ret køligt, så snart solen er gået ned. 😀

   Reply
 • Pernille
  7. oktober 2015 at 22:32

  Spændende med sådan nogle gamle borge. Jeg synes i hvert fald 🙂

  Reply
  • Catarina
   8. oktober 2015 at 07:30

   Det er ret fascinerende at det var muligt for dem at bygge sådan noget med de bare næver 😀

   Reply

Skriv en kommentar