Menu
2015 Efterårstur til Alsace / Camping i Europa

Farvel til Alsace og Camping Clair Vacances

Vi sagde farvel til Alsace og Camping Clair Vacances i går morges 9:10 og satte GPS’en til »Hjem«. Turen igennem Frankrig tog ikke lang tid, da trafikken gled som den altid gør i Frankrig. 10:49, kørte vi ind i Tyskland og de første 20-25 km er det landevej og også her gled trafikken, selvom der var mange biler og ikke mindst lastbiler. Men ikke så snart var vi kommet på motorvejen, før end de første problemer kom. Der var virkelig tæt trafik og vi ikke havde kørt ret længe og allerede oplevet en del »stop and go«, besluttede vi os for at gøre holdt indtil det var blødt lidt op. En kaffe og lidt mad senere, så det ganske fornuftigt ud, så vi kørte igen afsted.

Men, men, men, det skulle vise sig at være en stakket frist og igen havnede vi i noget »stop and go«, da der kom en resteplads, besluttede vi, næsten i sidste øjeblik, at køre derind og lave os en kop kaffe og en chailatte til mig. Vi parkerede så vi kunne se vejen og det så i den grad ikke godt ud. Hvis du kikker på billedet i midten, kan du se hvor lang den »stop and go« er.

Efter en små tre kvarter, løsnede det igen op og vi kørte videre, men det var meget tæt trafik og der var inden der kunne kører særligt stærkt. Da klokken efterhånden nærmede sig lidt over 9 om aftenen, kørte vi af ved Soltau, og kørte ind på Campingplatz Scandinavia, hvor vi ved at man kan overnatte uden for selve pladsen og det er i rolige omgivelser. Vi stod lige i den meget friske og kølige aftenluft og snakkede lidt lidt om dagens helet “forfærdelige” tur og blev enige om, at vi vist aldrig har prøvet noget ligende. Da vi efterhånden var ved at være kolde, gik vi ind i den nu lune campingvogn og krøb under dynen for at læste lidt, inden vi lagde os til at sove.

~Klik på billederne for at se en lidt større udgave

Klokken lidt i 6 vågnede vi og gjorde os i stand inden vi igen satte os i bilen. Ved Holmmoor skulle vi tanke og da deres Marché restaurant så enormt godt ud (den er fransk) besluttede vi os for at spise der og det må siges at være et ualmindeligt dejligt sted at få ma. Maden er i top og betjeningen sød og hjælpsom. Jeg havde slet ikke fornemmelsen af at side på en resteplads og spise. Så nu er denne plottet ind som en af de pladser hvor det godt kan betale sig at gøre holdt.

Vi ankom herhjemme præcis kl. 12 og fik koblet campingvognen af og gik i gang med at tømme den. Den skal nu ikke bruges mere i år og skal derfor køres ud til hvor den plejer at stå, men denne gang kommer den indenfor, indtil foråret igen melder sin ankomst.

8 kommentar

 • Jan
  10. oktober 2015 at 20:52

  Velkommen hjem igen.

  1000 tak for en dejlig tur til Alsace.

  Som nævnt i en kommentar tidligere, har Lillemor og jeg været i Alsace nogen gange og stort set nydt det hver gang. Du nævner at I vil derned igen og det om foråret. God ide. Eller tidligt på forsommeren. Vi var der engang i August og det var simpelthen for varmt. Luften stod helt stille og det var drønende varmt om aftenen/natten, så man ikke kunne sove. Vi boede i Bergheim (dejlig by) og vores hotel var godt med lille gårdhave, men absolut ingen aircondition på værelser og åbne vinduer hjalp ikke en disse. Det var bedst at køre i bilen med vinduer åbne, for så kunne man køle lidt ned. Vi valgte efter 6 dage at tage hjem (skulle have været der 10 dage) og kørte hjem i et stræk. I Nordtyskland holdt vi en på en lille rasteplads ved en landevej – vi var startet i korte bukser og t-shirt’s – for at skifte tøj, for nu var det blevet gråt og overskyet. Vi var helt alene på denne lille rasteplads ude på landet, så vi stod bare ud, smed alt det svedige, våde og klamme tøj da regnen brød løs, så stod vi der splitternøgne og lod os for første gang blive rigtig forfrisket i regnen. Så ind under nogen træer og tørre os og så af sted igen. Konklusionen er altså ingen tur i August for det er alt for varmt.

  Men hvor pokker hvor kan jeg nogen gange savne Alsace og de små hyggelige byer og ikke mindst deres vine. Vi har hver gang haft bilen fyldt mere end godt er op med vin indkøbt på de lokale vingårde. Havde I også Alsace-vine med hjem ?

  Endnu en gang tak for at vi måtte være med på Alsaceturen 🙂

  Reply
  • Catarina
   11. oktober 2015 at 12:40

   Velbekomme Jan – dejligt at du har nydt “turen” 🙂
   Vi har også væert i Frankrig hvor der var varmt, ja faktisk 41 i skyggen og det i campingvognen, hvor vi heller ikke har aircondition, men vi elsker varme så det var fakrisk ok med os. 😀 Hvornår vi igen kommer til Alsace, det ved i dog ikke, for der er endnu så mange mange steder i Frankrig, som vi stadig har til gode også selvom vi efterhånden har været der mange gange. Hi hi, gad godt have set jer på den resteplads. 😆
   Vi køber aldrig vin med hjem fra vores rejser, men snyder den kun på stedet. Der skal være nogle ting som kun nydes på ferierne og vin er en af de ting. 😀

   Reply
   • Jan
    12. oktober 2015 at 05:53

    Hej igen Catarina 🙂

    Glemte at nævne at det med varmen normalt ikke er et problem. Det var den ekstremt høje luftfugtighed der gjorde, at man ligesom ikke kunne komme af med varmen. Man var konstant klam og svedig og ens tøj klistrede hele tiden hele tiden til kroppen. Derfor var “badet” på rastepladsen rigtigt dejligt. Og ja, der var nok nogle der ville have undret sig ved at se os stå der splitternøgne i regnvejret, men dejligt og forfriskende var det 🙂

    Reply
    • Catarina
     12. oktober 2015 at 07:37

     Ahh, ja så kan det være svært at holde ud og i det hele taget komme af med varmen. 😀

     Reply
 • Karin Abildhauge
  11. oktober 2015 at 12:00

  Øv – det var langhåret – med sådan en tur hjem, godt det ikke sker hvergang i er på langfart med hus på ryggen.
  Tak for de dejlige beretninger, alle de dejlige stunder kan hurtigt fjerne oplevelsen af turen hjem over.

  Reply
  • Catarina
   11. oktober 2015 at 12:44

   Heldigvis oplever vi ikke det hvergang, for så ville vi sikkert kører mere om natten end om dagen. Jeg tror nu også at det er en enlig svale og vi kom jo trod alt hjem til den ca. beregnede tid 😀 Vi kører og hygger os og har tid til de pauser vi nu finder der er behov for, men eller uden køer 😀

   Reply
 • Gitte Weih jørgensen
  12. oktober 2015 at 08:20

  Hej Catarina, godt i endelig kom hjem til Danmark….og sikken en tur. Når jeg sidder her bag skærmen og læser det, synes jeg næsten det kan lyde lidt hyggeligt, sådan at trække sig tilbage fra det hektiske virvar (i denne siatuation på motorvejen, men det kunne jo også være hverdagen) og bare nyde hvad der sker…….fedt i sådan har campingvognen med, den gir nogle gode muligheder. Har altid drømt om sådan en ferie, men har desværre aldrig prøvet det.
  Tak for dine dejlige feriefortællinger, glæder mig allerede til i skal afsted igen.

  Reply
  • Catarina
   12. oktober 2015 at 16:37

   Ja, det var noget af en tur hjem, men igen må jeg glæde mig over den frihed det giver at have campingvognen med på krogen. Vi kunne lave lidt kaffe og te og endda tage lidt mad hvis vi ville, det ville ikke have kunne lade sig gøre med kun en bil. 😀 Jeg har altid elsket at campere og specielt den frihed sådan en ferieform giver, men også det, at vi opholder os meget mere ude i naturen, når man er på ferie på den måde. Hvis det er lidt køligt, så tager man bare en trøje mere på og bliver siddende ugenfor. Det er altså fedt. 😀
   Vi skal ikke afsted før engang til foråret og så selvfølgelig til næste sommer.

   Reply

Skriv en kommentar